Şimdi Ara

Yeni Açıklanan Öğrenci Affı Kapsamı / Bilgiler / Sorular - Cevaplar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
2.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Konuyu "Eğitim ve Sınavlar" bölümüne açacaktım ama, maalesef bomboş. Sizlerin de bu öğrenci affı hakkında sorularınız, cevaplarınız ve önerileriniz varsa, konu içerisinde paylaşımda bulunabilirsiniz.

İlk olarak, tam metni alıntılamak istiyorum :

quote:

MADDE 15- 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununa aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

"GEÇİCİ MADDE 76- Yükseköğretim kurumlarında hazırlık dahil bütün sınıflarda intibak, önlisans, lisans tamamlama, lisans, lisansüstü öğrenimi gören öğrencilerden bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar, kendi isteğiyle ilişikleri kesilenler dahil, terör suçundan hüküm giyenler ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olanlar hariç her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenler ile bir programı kazandıkları halde kayıt yaptırmayanlar bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren dört ay içinde ilişiklerinin kesildiği yükseköğretim kurumuna başvuruda bulunmaları şartıyla bu Kanunun 44 üncü maddesinde belirtilen esaslara göre 2018-2019 eğitim-öğretim yılında öğrenimlerine başlayabilirler.

Müracaat süresi içinde askerlik zamanı gelmiş olanların askerlikleri tecil edilmiş sayılır.

Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte askerlik görevini yapmakta olanlar terhislerini takip eden 2 ay içinde ilgili yükseköğretim kurumuna başvurmaları halinde bu maddede belirtilen haklardan yararlandırılır.

Bu maddede yer alan hükümlerden yararlanarak ayrıldığı yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırıp işi veya ikametinin başka bir ilde bulunduğunu belgeleyenler, üniversiteye giriş yılı itibarıyla geçmek istediği üniversitenin taban puanını sağlamaları ve ikamet ettikleri ildeki yükseköğretim kurulularının senatolarının da uygun görmesi halinde, senatolar tarafından belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde ikamet ettikleri ildeki üniversitelerdeki eşdeğer diploma programlarına yatay geçiş yapabilirler.

Bu maddeden yararlanıp bir yükseköğretim kurumunda öğrenci statüsü kazananlar başvurmaları halinde Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi bünyesindeki açık öğretim önlisans veya lisans düzeyindeki eşdeğer bölümlere yatay geçiş yapabilirler.

Bu maddenin uygulamasına ilişkin usul ve esasları belirlemeye Yükseköğretim Kurulu yetkilidir."

Ben bir yükseklisans öğrencisiyim. Çalıştığım için devamsızlıktan ötürü dersleri veremedim, dersler gündüzdü, katılamadım. 2016 Eylül'de başladım, Haziran 2018'de, tez dönemine geçemediğimden dolayı geçmişte çıkan yeni yönetmelikte yer alan "4 yarıyılda tez dönemine geçemeyenlerin ilişiği kesilir." maddesinden ötürü ilişiğim kesilecek.

Peki, yeni çıkan öğrenci affı beni kapsayacak mı ? Yoksa ben bu öğrenci affından faydalanamayacak mıyım ? Şimdi gitsem, ilişiğimi kendim kessem, bu aftan faydalanabilir miyim çıktığı zaman ?

Teşekkürler.

• Özellikle askerlik için çıkarılmış bir af. Askere gitmemek için bir tarafını yırtan, yalandan üniversitede öğrenci geçinen ama buna rağmen eşşeği bağlasan 5 bilemedin 6 senede bitireceği bölümü 7 senede bitiremeyip atılan asalaklara bir şans daha vermişler askerliklerini tecil ettirebilsinler diye.

Edit; Konuyu açan arkadaş, benim okuduğumdan anladığım kadarı ile sadece terör suçundan ilişiği kesilenler HARİÇ, geri kalan herkes DAHİL. Yani kendin ilişiğini kesersen sende dahil olabiliyorsun. Ya da okul ilişiğini keserse bu 4 ay içerisinde. Tabi bunu bir öğrenci işlerine sormakta fayda vardır.

quote:

Yükseköğretim kurumlarında hazırlık dahil bütün sınıflarda intibak, önlisans, lisans tamamlama, lisans, lisansüstü öğrenimi gören öğrencilerden bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar, kendi isteğiyle ilişikleri kesilenler dahil, terör suçundan hüküm giyenler ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olanlar hariç her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenler ile bir programı kazandıkları halde kayıt yaptırmayanlar bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren dört ay içinde ilişiklerinin kesildiği yükseköğretim kurumuna başvuruda bulunmaları şartıyla bu Kanunun 44 üncü maddesinde belirtilen esaslara göre 2018-2019 eğitim-öğretim yılında öğrenimlerine başlayabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leipold -- 1 Mayıs 2018; 20:7:59 >

• Tam metin yayinladiginiz gibiyse

Bakin yasada diyorki ILISKISI KESILMIS.
    Siz diyorsunuzki, BENIMKI KESILECEK.

Yani hayir sizi kapsamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksinaletinsan -- 1 Mayıs 2018; 20:14:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dün başka bir konuya yazmıştım kopyalıyorum.

'' üniversite ile ilişiği kesinler nasıl geri dönecek onla ilgili açıklama yeterli değil.geçtiği dersler sayılacak mı? detaylı bilgi yok.bence bu öğrenciler bölümlerine devam etmesinler,seneye üniversite sınavına girsinler ve aldıkları puan ile tercih yapıp eğitime devam etsinler.kaç yıl önceki sınavla bölüme yerleşenler ya da eskimiş bilgilerle kaldığı bölüme devam etmeleri doğru değil. ''

habire puanlar ve sıralamalar artıyor.eskiden yapılan sıralama ya da puana göre bügün tercih yapmaları doğru değil.sınava tekrar girsin üniversite okumak isteyenler.
  • hocalarım merhaba, benim bir durumum var onu size izah edip, tecrübeli hocalarıma danışmak istiyorum.

-Devlet ünide tezli yl yapıyordum. ve azami öğrencilik süresini ve üninin sağladığım askerlik tecil süresini doldurmadan önce kaydımı sildirip, özel ünide tezsiz yl programına kayıt yaptırdım. şimdi özel üninin verdiği askerlik tecil süresinden faydalanıyorum.

-şimdi biliyorsunuz yeni yasa ile öğrenci affı çıkacak. bu durumdan faydalanıp, özel ünideki kaydımı sildirip, devlet ünideki tezli yl programına kayıt yaptırsam. tekrar 3 yıl 4 ay tecil hakkına sahip olabilir miyim ? (not: 27 yaşındayım)

teşekkürler.
  • 2009 yılında Sakarya'da Metal Öğretmenliği bölümü okuyordum. 2011 yılında bıraktım. Sonrasında zaten Teknik Eğitim Fakültesi içinde olan bu bölümler kapatıldı ve yerine Teknoloji fakültesi kuruldu. Bu teknoloji fakülteleride mühendislik adı altında bölüme öğrenci alıyorlar. Sormak istediğim bir soru var; bu af kapsamında ben tekrar başvuru yaparsam, ne olarak geri dönmüş olacağım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: turexxx

hocalarım merhaba, benim bir durumum var onu size izah edip, tecrübeli hocalarıma danışmak istiyorum.

-Devlet ünide tezli yl yapıyordum. ve azami öğrencilik süresini ve üninin sağladığım askerlik tecil süresini doldurmadan önce kaydımı sildirip, özel ünide tezsiz yl programına kayıt yaptırdım. şimdi özel üninin verdiği askerlik tecil süresinden faydalanıyorum.

-şimdi biliyorsunuz yeni yasa ile öğrenci affı çıkacak. bu durumdan faydalanıp, özel ünideki kaydımı sildirip, devlet ünideki tezli yl programına kayıt yaptırsam. tekrar 3 yıl 4 ay tecil hakkına sahip olabilir miyim ? (not: 27 yaşındayım)

teşekkürler.
    Daha komplex bir soru görmedim yani 😅😆

Araya birde, ozelde aldigim dersleri devlette saydirabilirmiyim diye ekleseydin efsane olurdu 😅😆

No comment

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar denildiği için kapsamayacağı görüşündeyim. Kayıt sildirdiniz mi ?
  • turexxx T kullanıcısına yanıt
    Hocam bende sizinle aynı durumdayım bende 2015 te kayıt sildirdim, kayıt sildirdiğim üniversitenin öğrenci işlerini aradım onlar dediki eski kayıt girişiniz gözükeceği için sıfırdan tecil almazsiniz eski tecilden kullanmadığınız süre eklenir dediler , siz yeni bir bilgiye ulaşabildinizmi acaba

• Çift anadal programını yarıda bırakanlar içinde bu af geçerli midir? Bildiride terör sucu hariç herkes için geçerli olduğu. Net bilgisi olan var mi?

• Tecil, yuksek lisansin tecile katkisi belli. 2 veya 3 yil. Okulu birakip baska okula baslasaniz bile bu durumda ilk baslangic sureniz baz aliniyor. Yl yi bitirdiginizzde 1 veya 2 yil tam emin degilim tecil hakkiniz var.

• Hangi tarihe kadar başvurmak gerekli?

• quote:

Orijinalden alıntı: Falcao1905

Hangi tarihe kadar başvurmak gerekli?
    Resmi gazetede yayinlandiktan itibaren 4 ay süreniz var.

• Arkadaşlar merhaba yüksek lisanstan 4.dönemimde kayıt sildirdim. hangi dönemden başlayacagım afla birlikte
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.