Şimdi Ara

Yeni 116d otm. mi CLA dizel otm mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Tasarim olarak cla derim ama hersey tasarim degil.

Eger dizelde israrci degilcesiniz 320ied gayet mantli bi secim olacaktir.

Ama 116d mi cla mi derseniz ben oyumu 116d den yana kullsniyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cla dizel 109 bg 1475 kg 0-100 12 snye yakın. Güzel araba ama çok pahalı bence 120binden fazlası haram bu araca. 100 bglik b sınıfı atmosferiklerden tokat yemeniz muhtemel cla ile. Volvo s60 denmiş o da güzel cladan saha kaliteli araçtır fakat oda 1650 kg 115 beygir. 116d ise 1425 kg olnasına rağmen 116 bg ile 10.3 snlik 0-100e sahip, aktarma muhteşem, şanzıman muhteşem, az yakıyor, tipi güzel, arkadan itiş. Ama opsiyonlarla o da çok pahalı oluyor. Benim tavsiyem 140 binlere çıkabiliyorsanız ikinci el temiz f30 320d alın, performans çok iyi, yakıt tüketimi gayet makul

• brifing B kullanıcısına yanıt
    Hocam gercek. Bmw aciklama yapmisti.

• Arkadaslar cla ile değilde a3 seden ambition+led+cam tavan ile karşılaştırma yapacak olsanız hangisini alırdınız??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abstraction

Cla dizel 109 bg 1475 kg 0-100 12 snye yakın. Güzel araba ama çok pahalı bence 120binden fazlası haram bu araca. 100 bglik b sınıfı atmosferiklerden tokat yemeniz muhtemel cla ile. Volvo s60 denmiş o da güzel cladan saha kaliteli araçtır fakat oda 1650 kg 115 beygir. 116d ise 1425 kg olnasına rağmen 116 bg ile 10.3 snlik 0-100e sahip, aktarma muhteşem, şanzıman muhteşem, az yakıyor, tipi güzel, arkadan itiş. Ama opsiyonlarla o da çok pahalı oluyor. Benim tavsiyem 140 binlere çıkabiliyorsanız ikinci el temiz f30 320d alın, performans çok iyi, yakıt tüketimi gayet makul

1.16 nın torku kaç acaba 110 bg lik TDI ile performans olarak çok farkı mevcut mu??

110 bg lık TDI 250 tork diye biliyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: deathrider13

Arkadaslar cla ile değilde a3 seden ambition+led+cam tavan ile karşılaştırma yapacak olsanız hangisini alırdınız??

CLA güzel bir araç fakat o kadar para verilmez. O fiyata C180 veya 3 serisi alınır zevke göre.
    A3 Sedan kullanıcısıyım.

116d Dizel-Otm ve A3 Sedan Dizel-Omt arasaında düşünmeniz gereken HB mi Sedan mı?
    Ben Sedan istiyordum ve A3 Sedan aldım, HB alıyor olsam tercihim 1.16d Otomatik olurdu

150 Binlere çıkabıliyor olsamda C180 olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuray

quote:

Arkadaslar cla ile değilde a3 seden ambition+led+cam tavan ile karşılaştırma yapacak olsanız hangisini alırdınız??

CLA güzel bir araç fakat o kadar para verilmez. O fiyata C180 veya 3 serisi alınır zevke göre.
    A3 Sedan kullanıcısıyım.

116d Dizel-Otm ve A3 Sedan Dizel-Omt arasaında düşünmeniz gereken HB mi Sedan mı?
    Ben Sedan istiyordum ve A3 Sedan aldım, HB alıyor olsam tercihim 1.16d Otomatik olurdu

açıkçası dsg mi zf mi??

Bi de performans düşündürüyor beni yoksa hb sedan çok farketmez

• arkadaslar yorum yapacak birileri var mı son sorulara
  • 2,5 yıl ZF kullandım, açıkçası DSG veya Stronic in patlama riskine asla girmezdim o paraları verip... CLA da ise 7 G-Tronic var, ZF ye göre arasında performnas ve yakıt tüketimi olarak dağlar var, aracın performansı ve tüketimi öncelikli ise 116d sizi memnuniyet ötesine taşıyacaktır, tasarım konfor sportif görünüm donanım vs vs kriterler daha önemliyse birşey diyemem en doğru kararı siz verirsiniz. Ama CLA asla verilen parayı haketmeyen kütük gibi bir araç malesef...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

A3 Sedan kullanıcısıyım.

Hb alcak olsanız Neden a3 sportback değilde 116 d alırdınız
    Arkadan itiş diye mi

• quote:

Orijinalden alıntı: he_man

quote:

quote:

A3 Sedan kullanıcısıyım.

Hb alcak olsanız Neden a3 sportback değilde 116 d alırdınız
    Arkadan itiş diye mi

Yeni kasada olsa A3 den bol bol bulmak mumkun. 116 da bol ama yeni kasasi daha yep yeni sayilir.
    116 daki arkadan cekis de etkili tabi
    DSG vs. ZF dersek benim tercihim ZF olurdu.

Genc olmama ragmen Sedan arac istedim fakat gencler icin 116 M paket ile daha iyi olur bence.

Yeni arka far grubuyla da 116 hosuma gidiyorr tabi.

• Konuyu başlatan arkadaşın mesajında performans kriteri ile ilgili bir şey göremedim. Herkes yok 12sn yok 11sn takılıp gitmiş bir furyaya. Vergiler falan beyin yaktı herhalde. Arkadaşlar az yaksın diye alınıyor bu arabalar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vetenes

quote:

Orijinalden alıntı: brifing

arkadaşlar eylül gibi almayı planlıyoruz, bugun bmwden teklif aldım 116d otm m paket bi kaç opsiyonla 117bine bırakıyorlar öte yandan kafama takıldı cla dizel otmatik amg ve bi kaç iyi opsiyon içinde 148 bin gibi bir fiyat aldım. sizce aradaki farkı vermeye değer mi ne dersiniz? hangisini tavsiye edersiniz,sebeple birlikte yazarsanız çok sevinirim..

140 bin liraya 3.20ied veriyorlar Sportline paket Ağzına kadar dolu. Üstelik cla gibi c Sınıfı değil has d Sınıfı. Kalan 8 bin lirayı da Yakıt parası yap senelerce gez.

Hocam bu dediğiniz fiyat hangi bayide

• Cidden çok şaşırdım vag grubundan biri gelipte passat alın yazmamış tebrik ediyorum.İkisi arasında benimde görüşüm 116d çok sağlam bir araba internetteki bütün testleri izleyin herkes çoğunlukla övüyor ve sınıfının en iyisi diyor ayrıca arkadaşların dediği gibi 3'lükte alabilirsiniz.yaklaşık 110-150 bin arası arabaya para veriyorsunuz dizele benzine bakmayın.
  • arkadaşlar konu tekrar uplanmış aracı alma ihtimalim çok yüksekti hatta istedigim aracı da sınıfına göre gayet dolu bi opsiyonla 120bin civarı için teklif aldım ertesi hafta borusana gittim tahmin edersinizki borsuanda 2.84 e sabitledigi kuru 2.99 a çıkarmış ve o haliyle 6 7bin civarında kur farkı ödemek zorundaydım. tabiki istedigim araç ekim ayının ilk haftası gibi gelebilecekti o günki kur neyse ona göre çarpılacaktı fakat gördüğüm tablodan pek kurların düşecegi izlenimi almadım malum hükümet tekrar seçim vs ihtimalinide düşünerek yıl başına veya aralık ocak gibi tekrar o fiyatlarda olursa alma niyetiyle beklemedeyim.

bu arada satıştaki bayan neden dizel almak istedgimi sordu yılda 10 12 bin km civarında binme ihtimalimden dolayı ve 2.elde daha karlı olmasından dedim. ama ısrarla 118i söyledi değmez arada 10bin tl farkı vermeye dedi ve hatta hem 118i hem de 116d otm test etmemi istedi. iki aracı da test ettim baya uzun bi test parkuru vardı hatta( istinye parktan sahilden borusana kadar), edindiğim izlenim belki merak edenleriniz vardır. 116d gerçekten 118i den dizel ne de olsa çok farklı benzinliden denilebilecek bi kötülükte motora sahip değil. çünkü 3 silindir vs olmasından dolayı eleştirmişti bazı test edenler. ama tam tersine rölanti çalışmasndaki ses iki araçta da özellikle kırmızı ışıkta dinleme fırsatım oldu titremesi ve sesi fark edilemeyecek kadar iyi yapılmış.(arabadan az buçuk anlayan birsii bile dizel diyemezdi sanırım) performansına gelecek olursak eski kasa 116i de kullanmıştm çok fark yok sadece bu motor da dizel kardeşi gibi 3 silindir. ama aynı ben fark göremedim. sürdüğüm güzergah boyunca sport modda kullandım klima sürekli açıktı 116d nin ortalama yakıtı tur sonunda 7.6 idi 118inin yakıtı 10.8 di. tabi bu değerler kısa mesafede ani kalkışlardan vs bu değerler oldu.
    şahsen ani sollamalar rampada dip gaz ani kalkmaları denedim 118i yarım tık öndedir tabiki de tercih meselesi benzin dizel motor sesi farklı sevenler olabilir. istanbul içinde sanmıyorum 118i nin yakıtının 45 50 kuruştan aşağı yakacagını.

bundan dolayı kararım halen 116d den yana önerilerinize açığım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brifing -- 24 Ağustos 2015; 19:49:07 >

• 116d nin performansini biraz anlatabilir misiniz? Diger araclarla kiyaslandiginda nasil? Arkadan cekisi eğlenceye çevirecek gucu varmi bu sanzimanla? Yani biraz yuklendiginizde donmeye arkadan destek alir miyiz? ;)

• Tartışmasız şu iki cihaz Arasında 1 serisi daha memnun eder.Tasarım dışında CLA rakip olamaz hele ki dizeli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 serisinin surusu a ve cla serisine gore daha guzel. Hele ki o fiyat farki icin kesinlikle degmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Asr98

quote:

Orijinalden alıntı: vetenes

quote:

Orijinalden alıntı: brifing

arkadaşlar eylül gibi almayı planlıyoruz, bugun bmwden teklif aldım 116d otm m paket bi kaç opsiyonla 117bine bırakıyorlar öte yandan kafama takıldı cla dizel otmatik amg ve bi kaç iyi opsiyon içinde 148 bin gibi bir fiyat aldım. sizce aradaki farkı vermeye değer mi ne dersiniz? hangisini tavsiye edersiniz,sebeple birlikte yazarsanız çok sevinirim..

140 bin liraya 3.20ied veriyorlar Sportline paket Ağzına kadar dolu. Üstelik cla gibi c Sınıfı değil has d Sınıfı. Kalan 8 bin lirayı da Yakıt parası yap senelerce gez.

Hocam bu dediğiniz fiyat hangi bayide

Kayseri

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.