Şimdi Ara

Yen Üyelik/İlk sorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Uzunca süredir donanım haberin takipçisiyim fakat üye olmadan takip ettim. Üye olmak bugüne nasipmiş. Bilgisayarımla ilgili yaşadığım birçok soruna sizin sayenizde derman buldum teşekkür ederim. Fakat bir süredir çözemediğim bir sıkıntım var ve gittiğim bilgisayar tamircileri de çözüm bulamadı.

    Öncelikle laptopum biraz eski 2009 model ve bilgisayardan da çok anlamadığımı belirtmek isterim. Laptopum Asus n61vg. 1 gb nvidia 220m ekran kartı var işlemcisi intel centrino 2 inside ve 4 gb ramim var.

    Arkadaşlar son 6 aydır laptopun oyun performansında muazzam bir düşüş var. Öyle ki eskiden çok rahat oynattığı oyunları en düşük grafik ayarlarında bile oynatamıyor. Öyle Sniper elite 1 call of duty 2 tarzındaki eski oyunlarda bile bilgisayar kapanıyor. Kapanmasının nedeni bazen ısınmaya bağlı bazen de ekranda ki görüntü birden bozuluyor renkler birbirine giriyor ve bilgisayar olduğu gibi kalıyor. Tüm grafikler birbirine giriyor. Haliyle reset atmam gerekiyor. Altta size ramin cpu durumunu gösteren bir resim atıyorum;

    https://store.donanimhaber.com/25/e6/38/25e638977e9d1a6e76ed47f566a74566.jpg


    Durum böyle arkadaşlar. İş çıkışı eve gelip oyun oynamaktan büyük keyif alıyorum fakat şu durumda pc de oynayabileceğim tek oyun solitare. Pc eskidi farkındayım ama şu an yenileyecek durum da yok. Tabii ki gta5 oynatmasını beklemiyorum ancak eskiden çok rahat oynattığı max payne 2 medieval 2 total war gibi oyunları oynayabilmek istiyorum.

    Şunu da belirteyim ekran kartı sürücüsü güncel, aygıtlar çalışıyor. Bilgisayar yeni temizlendi macunları yenilendi.

    Şimdiden çok teşekkür ederim.
     Yen Üyelik/İlk sorum







  • Hocam attığınız ss de işlemci ve ram kullanımı oldukça yüksek görünüyor.Eğer bir oyun açıkken aldıysanız sorun yok ancak sistem boştayken bu haldeyse hangi işlemlerin sistemi yorduğunu tespit etmek lazım.Ayrıca ekranda garip çizgiler görüp sistemin kitlenmesi hayra alamet değil.Donanımsal bir arıza habercisi.İşlemci veya ekran kartının uzun süre yüksek sıcaklıklara maruz kalması bozulmalarına sebep olmuş olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben bu ss yi bosken aldim. Dediginiz dogru muhtelemen yuksek sicaklik ekran kartina veya harddiske zarar verdi. Yenisini almak lazim galiba artik. Daha yeni 150 tl masraf yapmistim ondan duzelmesi icin cabaladim ama umut yok gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.