Şimdi Ara

Yemekten anlayanlar bakabilir mi (Kuzu Şiş) ss li

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, geçen kasaptan bir şeyler alıyordum yapması pratik köfte falan (tek kişi yaşıyorum) orada hazırlanmış kuzu şişler çarptı gözüme.


    Dedim bunu buzluğa atsam sıkıntı olur mu olmaz dedi adam. Fırında falan yapılıyor mu dedim tabi abi dedi Yemekten anlayanlar bakabilir mi (Kuzu Şiş) ss li 


    Akşam da işten geldim dedim fırına sallayayım bir şeyler patates patlıcan biber domates falan ızgara kısmına da bu hazırlanmış kuzu şişleri koydum.


    Neyse 180 derece 45 dakika ateşledim geçtim. Çıkardım sonra gayet güzel gözüküyor koku falan yok kendime dedim ulan yapıyosun bu işi.


    Sonra bir tadına bakayım dedim film orada koptu.


    Daha önce dışarıda kuzu yedim çok hafif kokuyordu ama çok lezzetliydi bu benim yaptığım ise berbat kokuyor.


    Yani bildiğiniz ahır kokuyor yiyemedim midem bulandı çöpe attım.


    Buzlukta da 6 şiş var donmuş vaziyette boşa gidecek. Ben mi yanlış yaptım bunu yoksa marine falan mı edicez konu hakkında bilgisi olan var mı akşam akşam sinirim bozuldu ev bizim köye döndü resmen koku olarak...



    Yemekten anlayanlar bakabilir mi (Kuzu Şiş) ss li

    edit: Fena gözükmüyor ama tad olarak çok kötü yenmiyor yani direk salladım ben fırına ondan mı oldu acaba




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeyeranEngineerR -- 26 Ekim 2022; 21:6:21 >







  • Biraz yağ ile tavada dene bence. Et fırında yapılınca tadı fazla iyi olmuyor.

    Hatta soslu tariflere bakarak öyle de yapabilirsin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • braveheart92 kullanıcısına yanıt

    Koku çok sıkıntı oldu hocam tadından ziyade bildiğin yenmedi yani. Tavada soslu yapsak da böyle kokar mı acaba




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeyeranEngineerR -- 26 Ekim 2022; 21:3:4 >
  • CeyeranEngineerR C kullanıcısına yanıt
    Sos biraz daha bastırır kokuyu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • CeyeranEngineerR C kullanıcısına yanıt
    Koyun kokar hocam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Başbilen kullanıcısına yanıt

    Dışarıda lezzetli sulu sulu oluyordu. Hafiften de kokusu geliyordu.


    Bu benim yaptığım bildiğin berbat kokuyor ya.

  • İş ahlakı olmayan kasabın kuzu yerine koyun verdiği için o koku alışkın olmadığınız için ağır gelmiştir kekikle baharatla yiyin boşa gitmesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasabı değiştir bir sonrakine

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam ee mezunları çok iyi maaş alıyor en az 15k forumdakilere göre sizce doğru mu bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuzulari önce bi baharatla, 1 gün buzdolabinda beklet.

    Hazir pakette et veya mangal baharatlari olur zeytin yag ile bunu karistir beklet.
    Sonra firina ver. 200 derecede, yarim saat 45 dakika.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • dışarılılar koyun eti yiyemez. büyük ihtimalle adanalı olsan afiyetle gömerdin.

  • Tavaya yağ, kekik, pul biber vs. Koy. Biraz kavur öyle ye. Dışarda mangalda piştiği için güzel oluyor. Fırında genelde tavuk ve köfte gider.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krone -- 27 Ekim 2022; 12:11:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işin aslı bu sanırım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.