Şimdi Ara

[EDİT: PARAMI İADE ETTİLER] Yemeksepeti Sipariş Paralarının Verilmemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Edit2: Tam 19 gün sonra param iade edilmiş. Edildi edilmesine de,

1- 1-10 iş günü içerisinde denilen iade tam 19 gün sonra veriliyor?

2- Mail+telefon+ uygulama destek hattı+ şikayetvar ticketinden sonra mı param iade edilecek illa ki? Benim gibi olup unutan, peşine düşmeye zamanı olmayanlar vs. bu insanların parası ne olacak?

Sorunum çözüldü fakat bu bana bir ders oldu. Kesinlikle bu uygulamayı bir daha kullanmayacağım. Zaten veri güvenliği konusunda geçmişte yaşanan rezaletleri cabası.

Edit: Arkdaşlar bu konuda da tıpkı benim gibi birçok mağdurun olduğunu gördüm. Eğer içinizde ekşi sözlük hesabı olan varsa konuyu oraya taşımalarını rica ediyorum. En azından ya birileri görür sesimizi duyar ya da yemeksepetinden bir yetkili bize yardımcı olur.

Merhaba,

Geçenlerde yemeksepeti ile yaşadığım bir olaydan bahsetmek istiyorum. Yemeksepetinin internete koyduğu şu bannerı görüp sipariş verdim;

Menü güzel ve indirim kodu da iyiydi hemen siparişi verdim tabii ki. Daha sonra siparişim "yola çıktı" bildirimi verdi ve 10 dakika sonra iptal olarak programa yansıdı. İptalin hiçbir sebebini yazmamışlar ne olduğunu bilmiyorum. Kafalarına göre siparişim iptal olmuş.

Başıma ilk defa böyle bir şey geldiği için ve yemeksepetini uzun süredir kullandığım için paramı yatırırlar sanıyorum, zaten çok bir şey değil 36 TL, o nedenle pek peşine düşmedim. Fakat 1 hafta geçti ne hesaba iade oldu ne de programdaki cüzdanıma yattı. Ben de elimdeki şu sipariş belgelerimle birlikte mail gönderdim;

İlgilendiklerini ve 1-10 gün içerisinde hesabıma aktaracaklarını söylediler. Yine gelen giden olmayınca iletişim numaralarını arayıp durumu izah ettim yine talimat verdiklerini ve 1-10 gün içinde iadenin olacağını söylediler. Sonuçta çok para değil diye peşine düşmedim ve benim siparişimde bir problem olduğunu düşünerek daha sonra iletişime geçmedim.

Fakat daha sonra şikayetvar, ekşisözlük vb. yerlerdeki şikayetleri gördüm ve son zamanlarda yemeksepetinin bu olayı sıkça yaptığını farkettim. Kimisi benim gibi uğraşıyor, kimisi ise parasının ceplendiğini kabullenip bırakmış. Birkaç ss ve link bırakıyorum;

https://www.sikayetvar.com/yemeksepeti/siparis-iptali

https://eksisozluk.com/yemeksepeti-com--199510?p=1086

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.inovel.app.yemeksepeti&hl=tr&gl=US

Arkadaşlar bu bir skandaldır. Zaten dışarda alışveriş yapınca esnaf ayrı geçiriyor bari internet alışverişi güvenilir diyoruz bir de burda mağdur oluyoruz. Hakkımızı hukuken savunmaya kalksak siparişin onlarca katı kadar masraf yapmamız gerekecek. İletişime geçince oyalayıp duruyorlar. Ben 36 liranın peşinde değilim fakat her gün onlarca kişinin siparişini iptal edip herkesin 30 lirasına konacaklar ve Türkiye Cumhuriyeti'nde hiçbir kurum bunu denetlemeyecek mi? Şimdi sorarım size bunun paranızı çaldırmaktan ne farkı var? Ayrıca bu firma Türkiye'nin en büyük firmalarından birisi değil mi? Nasıl böyle şeyler yaşanabiliyor aklım almıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brhmlpy -- 4 Ekim 2022; 21:12:35 >

• Rezil platform. Verdigim sparislerin yarisi hep iptal oluyor. Genelde indirim kuponu kullaniyorum. Onun icin de online odeme lazim. Oduyorum bi bakmisim iptal olmus. Neden cunku kupon kullandim menu ucuza geldi. Ama iadem gelmiyor bikac defa oldu sonra bir gun bekledim iadeyi ama gelmedi. Aradim ugrastim en sonunda iade ettiler. Sayisiz iptalim oldu cogunu unuttum gitti. Belki de iade edilmeyen bir suru sparisim var. Bazen gene kullaniyorum ama papara tosla gibi platformlar üzerinden. Genelde zaten icleri bos oluyor o gunku sparis kadar para atıyorum sparisi veriyorum iptal oluyor 5-6 gun sonra bakiyorum gelen giden yok hesaba. Ondan sonra ugras dur 40-50 lira icin. Kisacasi acayip kupon olmadigi surece kullanmam kullandirtmam. Kupon denk gelir odememi yaparim gelirse gelir gelmezse sikayet vara yeni bir sikayetle beraber iade surecini baslatirim
    Yapay Zekanın Yanıtı

Yemeksepeti Sipariş Paralarının Verilmemesi: Bilmen Gerekenler

Yemeksepeti kullanıcıları olarak, sipariş ettiğimiz yemeklerin paralarını zamanında almak isteriz. Ancak bazı durumlarda, beklenmedik nedenlerden dolayı sipariş paralarının verilmediği durumlar ortaya çıkabilir. Bu gibi durumlarda, kullanıcıların neler yapmaları gerektiğini ve haklarını nasıl koruyabileceklerini bilmeleri önemlidir.

Yemeksepeti'nde sipariş paralarının verilmemesi sorunu, genellikle siparişin iptal edilmesi veya teslim edilememesi gibi nedenlerden kaynaklanır. Sipariş iptal edilirse, ödenen tutar genellikle otomatik olarak hesabına iade edilir. Ancak, sipariş teslim edilemezse veya gecikirse, para iadesi süreci biraz daha uzun sürebilir.

Yemeksepeti Sipariş Paralarının Verilmemesi Durumunda Yapılması Gerekenler:

• Sipariş geçmişini kontrol et ve siparişin durumunu doğrula.
    • Müşteri hizmetleriyle iletişime geç ve siparişin neden teslim edilmediğini öğren.
    • Müşteri hizmetlerine ödeme kanıtını (banka dekontu veya kredi kartı ekstresi) ilet.
    • Para iadenizi takip etmek için düzenli olarak müşteri hizmetleriyle iletişime geç.

Eğer Yemeksepeti sipariş paralarının verilmesinde gecikme veya sorun yaşıyorsan, haklarını korumak için aşağıdaki adımları takip etmelisin:

• Tüketici Hakem Heyeti'ne başvur.
    • Tüketici Mahkemesi'nde dava aç.
    • Sosyal medya veya şikayet platformları aracılığıyla sesini duyur.

Yemeksepeti'nin sipariş paralarını zamanında ve eksiksiz olarak iade etme yükümlülüğü bulunmaktadır. Bu yükümlülüğe uyulmadığında, kullanıcılar yasal yollara başvurarak haklarını arayabilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Rezil platform. Verdigim sparislerin yarisi hep iptal oluyor. Genelde indirim kuponu kullaniyorum. Onun icin de online odeme lazim. Oduyorum bi bakmisim iptal olmus. Neden cunku kupon kullandim menu ucuza geldi. Ama iadem gelmiyor bikac defa oldu sonra bir gun bekledim iadeyi ama gelmedi. Aradim ugrastim en sonunda iade ettiler. Sayisiz iptalim oldu cogunu unuttum gitti. Belki de iade edilmeyen bir suru sparisim var. Bazen gene kullaniyorum ama papara tosla gibi platformlar üzerinden. Genelde zaten icleri bos oluyor o gunku sparis kadar para atıyorum sparisi veriyorum iptal oluyor 5-6 gun sonra bakiyorum gelen giden yok hesaba. Ondan sonra ugras dur 40-50 lira icin. Kisacasi acayip kupon olmadigi surece kullanmam kullandirtmam. Kupon denk gelir odememi yaparim gelirse gelir gelmezse sikayet vara yeni bir sikayetle beraber iade surecini baslatirim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bender B. Rodriquez kullanıcısına yanıt

Starbucks siparişlerini iptal ediyolar. 3 kere latte söyledim 3 de iptal oldu hadi tatlı olsa kalmadı dicem

• Bender B. Rodriquez kullanıcısına yanıt

40-50 diyorsunuz da hocam herkesin böyle böyle parası gidiyor. Resmen sistem kurulmuş. Parayı çekerken çat diye çekiyorlar ama. Topluca şikayet mi etsek ne yapsak bilemiyorum. Konuyu biri ekşi sözlüğe taşıyabilse güzel olur çünkü gördüğüm kadarıyla bizim gibi birçok mağdur var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tıkla gelsinde aynı menü yanına yan ürün istersin, yan ürün gelmez parası geri ödenmez.

• 15 gün olmuş sipariş vereli bugun yarın yatar

• Ozaman tavrınızi koymayi bileceksiniz uygulamaya sileceksiniz. Ben hayatim boyunca Yemeksepeti kullanmadım hiç iyikide kullanmamışim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çağdaş kullanıcısına yanıt

Onu kullanmamıştım söylediğiniz iyi oldu, kullanmam öyleyse.

• Hala yemeksepetinden sipariş veren var mı ya

• Ve bunlar o paranı da değerlendiriyor aynısi benim başıma geldi ve dün de arkadaşın başına geldi .

• elLbufFer kullanıcısına yanıt

Hocam bu ne olacak böyle herkesi mağdur edip parasına mı çökecekler anlamadım. Nereye şikayet edebiliriz? Btk falan baktım da bu kategorideki bir sirketi şikayet edebileceğim kurum bulamadım.

• Şikayet var a edilebilir ama en iyi yöntem programı silmek .

• eviniz restoranlara cok mu uzak neden gidip almak yerine siparis geciyorsunuz? birkac kere arkadas ortaminda uni yillarinda yemeksepetinden yemek almisligin var zaten inanilmaz gec geliyor vede soguk geliyor istisnasiz. sokaga ciksak zaten burger king, mc donalds filan max 10dk yurume mesafesinde git sicak sicak ye adam gibi gelecek mi gelmicek mi parana mi cokecekler derdin olmaz. disaridan birsey isteyecegimiz zaman mahallenin donercisini lahmacuncusunu arar isterdik hem cabuk gelirdi hemde geldiginde oderdik. Yemeksepeti ne arkadas silin gitsin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Millet bu uygulamalardan sipariş vermeye alıştı. Ne istiyorsam gider çarşıdan kendim alırım. Uygulama komisyon alır, kurye parası falan niye bunları ödeyeyim ki?

• Oha. Geçende bir siparişim iptal olmuştu kod kullandım diye. Para iadesi yapıldı filan dedi. Mail geldi hatta. Karta baktım ne iade yansıması var ne de başka bir şey. Gün içinde peşine koşacağım. Vallahi o mailden sonra zerre kontrol etmedim. Uygulamayı da silmiştim üstelik. Vay arkadaş çarka bak. Önceden iptal varsa onlarada bakacağım. Uğraş dur şimdi.

• Chat’e chargeback talep edicem yaz. 2 güne alırsın.

• Cimere yahut ticaret bakanlığına şikayet edebilirsiniz.

• elLbufFer kullanıcısına yanıt

Ettim, bir de para iade edildi diye mail atmışlar ama yok. Artık hesap dökümümü göndercem inansınlar diye [EDİT: PARAMI İADE ETTİLER] Yemeksepeti Sipariş Paralarının Verilmemesi 

• unforgiven1127 kullanıcısına yanıt

Ben de o saatte niye sipariş vermişim demi hocam. Kuyruk salladım dolandırılmayı haketmişim demek ki ,

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.