Şimdi Ara

Yemek Tarifi;İngilizceye çevirir misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2 su bardağı un
    2 su bardağı şeker
    1 paket toz kakao (25 gr )
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilin
    2 adet yumurta
    1 çay kaşığı tuz
    1 su bardağı süt
    3/4 su bardağı sıvıyağ
    1 su bardağı ılık su
    Hazırlanışı

1. Ilık suda kakaoyu eritin. Bütün malzemeleri bir arada mikserle karıştın.

2. Kek kalıbını yağlayın. Ben 20cm x 20 cm cam kap kullandım. Yağlı kalıba kek malzemesini dökün. Fırına koyun.

3. Fırın ısısını 180Cye ayarlayın. Mutfak saatinizi 1 saate ayarlayın. 1 saat sonunda bir kürdan batırın, eğer kürdana kek parçaları yapışmıyorsa keki fırından çıkartın. En az yirmi dakika dinlendirip servis yapın. Bekledikçe kek kendini çekip yumuşaklığı artıyor. Dilimlerken bıçağınızı ıslatırsanız yumuşak kekiniz dağılmaz ve bıçağa yapışmaz.

Kek dilimlerinin üzerine pudra şekeri eleyebilirsiniz..

Ahududu, frambuaz ve böğürtlen taneleri ile tabağı süsleyebilirsiniz..

Teşekkürler yardım eden etmeyen herkese şimdiden...

Melt kakao with warm water
    mix all ingredient together

lubricate cake mold
    pour cake ingredient into the oiled mold
    put it in the oven
    Set the oven temperature to 180C
    wait around one hour
    dip the toothpick to cake
    if it doesnt stick to cake's part remove cake from oven
    wait around 20 minutes and service it
    if you wet the knives your soft cake won't dissipate and it wont stick to your knives

ilk başınmdaki bir bardak un gibi kalıpları bilmediğim için çeviremedim orayada yardım ederseniz iyi olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schrödinger Kedisi -- 28 Nisan 2013; 22:44:05 >

• >Upp
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakuzza123

>Upp

böyle birsey yaptım.bir bak.

ingredients:

2 cup all-purpose flour
    2 cup sugar
    1 pack of cocoa (25 gr)
    1 pack of vanilla sugar
    1 pack of baking powder
    2 eggs
    1 teaspoon salt
    1 cup milk
    3/4 cup vegetable oil
    1 cup warm water

preparation:

1. Melt the cocoa in the boiling water. Mix all the ingredients

2. grease your cake pan with butter. i used 20x20 cm glass cake pan. pour it all in the pan and then put in the oven.

3. bake at 180C until a wooden pick inserted in the center comes out clean, approximately 1 hour. Cool the cake at least 20 minutes and serve. it gets softer the longer it waits. Cut the cake with wet knife so your cake wouldnt fall apart and stick to knife

If desired, dust the cake with powdered sugar.
    You may serve with raspberries and blackberries.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ketçaplı Cips

quote:

>Upp

böyle birsey yaptım.bir bak.

ingredients:

2 cup all-purpose flour
    2 cup sugar
    1 pack of cocoa (25 gr)
    1 pack of vanilla sugar
    1 pack of baking powder
    2 eggs
    1 teaspoon salt
    1 cup milk
    3/4 cup vegetable oil
    1 cup warm water

preparation:

1. Melt the cocoa in the boiling water. Mix all the ingredients

2. grease your cake pan with butter. i used 20x20 cm glass cake pan. pour it all in the pan and then put in the oven.

3. bake at 180C until a wooden pick inserted in the center comes out clean, approximately 1 hour. Cool the cake at least 20 minutes and serve. it gets softer the longer it waits. Cut the cake with wet knife so your cake wouldnt fall apart and stick to knife

wooden pick inserted in the center comes out clean burayı anlayamadm dostum teşekkür ederim birde benim sonradan editleyip eklediğim kısıma bakarmsn oradan düzeltirsen hem sana ben bana daha kolay olur teşekkürler.

• quote:

>Upp

hmm şöyleki. ingredients deki ılık su yu gormemistim. sonradan ekledim. o yuzden ben boiling water da demiştim onu değiştir. ama "in the warm water" olur belki. mix the ingredients altogether bu daha iyi ikisinden de. 2.kısım farketmez. 3.kısımda isee wooden pick tooth pick den iyidir. bi de işte ortasına batırdığında temiz çıkıyosa seklinde yazdım ben. zaten kek tariflerinden baktım en normalini bulmak icin. senin turkcesini yazdiginla birebir olmaya bilir ama daha iyi. birebir bu cumleyi buldum cunku. cake's part diye birsey olmaz bence .dissipate mi olur fall apart mı olur dersek de onun icin de tariflere baktım. en basitinden google a dissipate cake yazsan birsey cikmaz ama fall apart cake diye yazarsan cikar.
  • istersen çevirebilirim seviyemi göstermek için örnek bir menü ekliyorum mesajıma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 28 Nisan 2013; 23:13:37 >
  • duzeltip yazdim budur herhalde

ingredients

2 cup all-purpose flour
    2 cup sugar
    1 pack of cocoa (25 gr)
    1 pack of vanilla sugar
    1 pack of baking powder
    2 eggs
    1 teaspoon salt
    1 cup milk
    3/4 cup vegetable oil
    1 cup warm water

preparation:

1.melt the cocoa in the warm water(burda tarife gore. mesela sulu kakao yapıyosan in the warm water. sadece kakao ise with warm water dersin gibi geliyor) and mix the ingredients altogether

2.grease your cake pan with butter( lubricate cake mold diye google da aratirsan birsey cikmiyor buyuk ihtimalle o"yaglamak" farkli yerde kullaniliyor. benim yazdigimsa direk tariften. tarifler biraz daha farkli yazilabildiği icin onlari ornek almanın daha dogru oldugunu dusunuyorum) bundan sonrasini istedigin gibi yaz.

3.bake at 180c until a wooden pick inserted in the center comes out clean, approximately 1 hour.( sen dip demişsin ben insert dedim. ortasına batırdığında wooden pick in temiz birsekilde cikmasi. tahminen 1 saat. direk tariften alinti) cool the cake for 20 minutes then service it. cut the cake with wet knife so your cake wouldnt fall apart and stick to knife ( bırcagi islatip kes yerine islak bicakla kes demek daha uygun geliyor ama farkda etmez hani. fall apart ı da aciklamistim)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

istersen çevirebilirim seviyemi göstermek için örnek bir menü ekliyorum mesajıma

oh yo sen çok yanlış gelmişsin ddostum :D Seviye kalmamış ortalıkta dehşete düştüm :D

Cok tesekkurler Ketchaplı cips kardeş yardımın için sagol

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.