ilgili bakanlığın yemek sektöründekilere acilen eğitim vermesi gerekiyor, çalışanlara kurallar kesin ve net olarak anlatılıp iyice benimsetilmeli, özellikle turistlerin bolca gezdiği bölgelerdeki yemek mekanlarına sıkı takip yapılmalı ... kamera görünce şov yapmaya başlayanlar, artistik pozlar verenler, kameramanın ağzına yemek vermeye çalışanlar, anlamsızca "buyrun, buyrun" diye çığırtkanlık yapanlar, vs. vs. ... yıl olmuş 2025 ama sanki 70'li-80'li yıllardaymış gibi kamera görünce şebek gibi davrananlar var ... youtube'daki videolar yeterli kanıt sayılmalı, bakanlıkça bunları izleyecek bir ekip kurulmalı, illaki birilerinin şikayeti beklenmemeli ... örneğin;
2. "maraş dondurmacıları" ... artık şu dondurmacı şovu bir an önce yasaklanmalı çünkü bıkkınlık getirdi, bu şovu sevdiği ve izlemeye doyamadığı için dondurmacıya giden var mıdır ?.. 3. "turizm yemek sektörü"nün belli bir kesimin tekelinde olduğu görülüyor, turistleri yolmak için ellerinden geleni yapan, saçma sapan şovlar düzenleyen, hakkımızda kötü imaj oluşturan ve bazen mafyavari davranan bu tiplerin, ülkemizin itibarını düşürmek için kasten yaptıklarını düşünmeye başladım ... bu da başka bir "terör" biçimi değil mi ?.. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 21 Temmuz 2025; 13:2:45 > |
yemek sektöründe eğitim ve denetim şart ...

-
-
genel çerçeveyi çizdikten sonra bir de mekan örneği verelim ...
çemberlitaş / nur-u osmaniye kapalıçarşı kapısına yakın çok popüler bir dönerci var; dönerci şahin usta ...
döner yaprak et değil resmen kıymadan yapıyorlar ve buna rağmen mekanın kapısında sürekli kuyruk var, lezzet vasat ancak yumuşak pamuk gibi pide sayesinde tartmadan göz kararı koydukları kıyma döner güzelleşiyor ... buraya kadar sorun yapılacak bir durum yok, asıl mesele fiyat ...
miktarı belirsiz pide arası kıyma dönerin fiyatı şu an 500 lira ...
meşrubat 70 lira ...
geçenlerde bir videosu da yayınlanmıştı, milleti resmen yolmaya azmetmiş gözü dönmüş bu adamın bence sorgulanması ve iyi bir denetimden geçmesi gerekiyor ... serbest piyasa ekonomisi bu kadar serbest olabilir mi ?..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X