Şimdi Ara

Yemek Kartları İle Market Alışverişi Yapılamayacak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
3.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: winwin35

    Başka konuda da yazmıştım buraya da aynen kopyalıyorum;

    Yine etraflıca araştırmadan, suçu kendinde aramadın olayı Devlete ve devlet idaresinde ki hükumetin bir çok noktada ki ideolojik muhalefetten ötürü, UYGULAMADAKİ BİR DURUMU Kendi hatası yokmuş gibi devletin halk düşmanlığı ile suçlayanlar olmuş, konuyu aydınlatalım


    Mesai saatleri içerisinde personelin yediği yemeğin bedelini işveren vergiden düşebilir. Burada önemli olan durum, İşverenin vergiden düşülecek bedeli devlete ibraz etmelidir.

    Senin patronun yemek kartı şirketine aylık meblağ yatırıyor, bu masrafın da bedelini faturasıyla birlikte devlete ibraz edip, ben altımda çalışan personelin mesai saati içinde ki yemek ücretini karşılıyorum bunu düş düyor.

    Devlette tamam düşeyim ama vergiden düşüm, senin X firmaya yaptığın ödemenin, X firma tarafından da bana olan beyanından sonra olacak, X firma da senin personelin için yatırdığın bedeli gerçekten RESTORAN, CAFE, VS. gibi adı da üzerinde olan, amacı PERSONELİN ÖĞÜNÜNÜ ALMASI VE BESLENMESİ İÇİN RESTORANDAN YAPTIĞI HARCAMALARI BEYAN EDİNCE YANİ SAĞLAMASINI YAPINCA DÜŞECEĞİM DİYOR.

    Sen ne yapıyorsun, onunla gidip market alışverişi, benzin vs. alıyorsun. Yani VERGİ İSTİSNASININ DIŞINA ÇIKIUYORSUN. Haliyle iş verenin senin adına X firmaya yaptığı ödemeyi, SEN AMACININ DIŞINDA KULLANDIĞIN İÇİN düşemiyor, İŞ YERİNİ ZARARA UĞRATIYORSUN, DAHASI VERGİ KAÇAĞI KALEMİ OLUŞTURUYORSUN.

    personelin mesai saatleri içerisinde yediği yemek vergiden düşülebilir ama işin devamını sağlayabilmek adına bir gider olmadığı için market alışverişi düşülemez. şirkette yemek yapıyorsan şirket adına alınan market alışverişini gösterebilirsin ama personelin evine aldığı gıdayı gösteremezsin..

    ayrıca şahıs şirketi olanlar, ensaf vs personel sayısı kadar ticket alıp bunları markette kullanıp vergiden düşmekte, %18 kdv artı %20-30 arası vergiden muaf olmaktadır.

    yani burada devletin yapmaya çalıştığı, bir vergi kaçağı kalemini kapatmaktır.

    Dolayısıyla mantıken, usulen, kanunen devletin yaptığı uygulama doğru. Çok akıllıyız ya, hemen bir işin arka yolunu bulmakta üstümüze yok ya, devlet otoritesini konuşturunca hemen halk düşmanı,

    sen elindeki bir kartı, nelere yol açtığını bilmeden kullanınca sende sorun yok.

    Yemek kartı ile bir restoran, cafe bar vs. dışında, market, bakkal, benzin istasyonu vs. bir yerde kullanmadım, zira kullandığım anda şirketi zarara uğratacağımı bilirdim.

    Burada önce kendinize kızın, sonra bu durumu ortaya çıkaran İş verenlerinize laf edin, zira Patronlarınız devlete; Biz işçilerimize verdiğimiz bu kartı amacında kullanın dersek sorun olur, devlet olarak siz bu işe el atın millet elinde ki kartı amacında kullansın vergi kaçağı önlensin diye olayı uyandıranlar iş verenler.

    Sİzin adınıza yatırdığı yemek masraflarını, sizin yanlış ve amaç dışı harcamalarınızdan ötürü vergiden düşemiyor, devlete karşı vergi borcu çıkıyor çünkü.

    Hocam öncelikle sistemi bilmiyorsun birde bu yanlış bilgileri yazıyorsun.
    Senin nereye harcadığı işvereni ilgilendirmez , o parayı yemek kartı firmasına öder , faturasını alır , masrafa atar.
    Marketlerde de eskiden gıdada geçmezdi artık geçiyorsa bunu denetlemek ve sisteme oturtmak devletin görevi.
    Olayı tetikleyen lokantacı vb esnafının lobisi güçlü.O nedenle bu karar alınıyor yoksa halkı düşünen vb yok.Vatandaş gitsin o ne idüğü belli olmayan yemekleri yesin , esnafı beslesin deniyor kısacası.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • mgora kullanıcısına yanıt
    Sistemi benmi bilmiyorum? Dostum çalıştığım yerde personelin yemek kartı takibi bende.

    Bir şirketin yemek kartı şirketi ile çalışmasında 2 yönlü bir işlem vardır.

    1. si şirketle yemek kartı arasında ki iş akdi. Yani personeline yemek kartı ile öğle yemeği karşılayan şirketle, bu işi takip ve organize eden yemek kartı şirketi arasında ki anlaşma. Bunun bir sözleşmesi ve sözleşme karşılığı aldığı hizmetin yemek kartı şirketine olan ücreti. bu apayrı bir konu. Ama özeti şu, X firma atıyorum A yemek kartı şirketi ile anlaştı, 15 tane yemek kartı üzerinden A yemek kartı şirketi X firmaya hizmet verecek, hizmetin yıllık ücreti 20 bin TL.

    Ama işin asıl kısmı şurada, X firması her bir karta (yani her bir çalışanına) Günlüğü 16 TL'den Toplam 375 TL para yükledi. İşte Yemek kartının verdiği hizmette bu zaten, Karta yatırılan ücretle personelinin yemek harcamalarını ve fişlerini takip etmek. Zira ay sonunda A yemek kartı firması X şirketinin çalışanının aylık kart harcamalarını takip edip, ay sonunda üye restoranla mahsuplaşır, faturasını alır, o faturadan bir nüshayı da çalıştığı X firmasına verir, X firması da Karta yatırdığı 375 TL'yi yemek bedeli olduğunu göstermek için maliyeye bildirir ve vergiden müstesna olur. Yasa açıktır:

    2018 yılı için müstesna yemek bedeli; 16,00 TL olarak açıklandı. Gelir Vergisi Kanununda düzenlenmiş olan Vergiden Müstesna Yemek Bedeli, işyerinde veya işyerine bağlı birimlerde, işveren tarafından yemek verilmesi halinde, çalışanlara günlük uygun görülen tutarlar vergiden istisna tutulmuştur. 2018 yılı için 16,00 TL’nin üzerinde yemek ödemesi yapılması halinde bu Müstesna tutarını aşan tutar kadar ki kısım vergiye tabi kabul edilmektedir.

    1) iş verenle çalışan belirli / belirsiz iş sözleşmesinde yan hak olan mesai saati içinde ki yemek durumunu belirlemediyse burada zaten konuşulacak bir durum söz konusu olamaz.

    2) Eğer ki yemek durumu belirlenmiş ve iş veren yemeği karşılamayı taahhüt ettiyse ve bu taahhütü bir yemek yapan bir şirket değilde, yemek harcamalarını takip eden bir firma ile anlaşmışsa, yani şirket çalışanına: yediğin yemeğin fişini getir dememek ve bu işin takibini kendisi yapmaması ve iş yükü oluşmaması adına bunu aracı bir kuruma devrettiyse, o zaman yine YASA çerçevesinde kalmak esastır. Çünkü yasa iş veren, işçinin market alışverişini karşılar demiyor. İŞ VEREN işçinin mesai saati içinde ki öğün bedelini karşılar der HATTA 16 TL'ye kadar olan kısmını da devlet olarak ben karşılıyorum, bunu beyan usulü ile takip ediyorum, yemeğin fişini getir, iş verene maddi yükümlülük olmasın, çalışanında cebinden yemek parası çıkmasın der.

    Peki, burada olan ne;

    1) Çalışanın vergiden Müstesna Yemek bedeli kanunundan haberi var mı? yok. Olsa zaten elindeki hakkı kaybetmemek için kartı amacı dışında kullanmazdı.

    2) Çalışanın yemek kartı ile alışveriş yapması erzak teminine girer, yasa açık mesai saatinde ki öğün. Şirket te yemek kartı şirketi, ee o zaman burada amacı dışında olan bir durum söz konusu ise, DEVLET (Hükumet demiyoruM) amacı dışındaki kullanıma düzenleme getirmiş, mantıklı olan bir uygulamaya sadece devlet idaresini yürüten HÜKUMETİN genel uygulamaları ve ideolojisindeki karştışlıktan ötürü bu uygulamaya neden karşı çıkayım?

    3) Burada devlet bir vergi kaçağını önlemiştir. Çünkü bu işe devletin müdahil olmasının sebebi bu. Devlet, Ben iş verenden günlük 16 TL'lik yemek ücreti için vergiye tabi tutuyorum, adam bana marketten alınan gıda, kozmetik, vs. ürünün faturasını getiriyor, beyanın adı yemek ücreti, beyan edilen market harcaması, ben bunu vergiden düşmem deyip, çözümü getiriyor.

    4) En kritik hatan ise, herkesi kendin gibi sanıp veya Pollyannacılık yapıp, yemek kartı ile marketten GIDA alışverişi yapıldığını, herkesin bunu bu şekilde harcayıp, alınan gıda malzemelerinin de evde hazırlanmak sureti ile öğle yemeğini kendisi pişirip yemesi sanman. O kartlarla alınan kozmetik ürünleri, kişisel bakım ürünleri, içki, sigara, vs. neler neler var. İş veren devlete bunu ibraz ediyor, devlet, yemek fişine göre müstesna uyguluyorum deyip, vergiden düşmüyor. Ne oldu peki? İş veren yemek vermeyi kesti.

    Senin yaptığın durumun özeti şu, dışarıdaki restoranların hijyeni kötü, porsiyonlar küçük, fiyatlar pahalı, HÜKUMET denetim yapmıyor (evet haklısın katılıyorum)

    E devlet işini yapmıyor, o zaman vatandaşın yemek kartının da nerede kullanacağına karışmasın bende kullanayım.

    Yani elindeki imkanı amacı dışında kullanıp, ekonomik sistemde bir vergi açığını DEVLET hoş görsün diyorsun.

    Sence böyle bir şey mümkün olabilir mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • içki sigara, temizlik malzemelerinde yemek kartlarının kullanılabildiği market varmıymış? Hangi marketmiş o. eşimin sahip olduğu karti gidip kullanalım. İstanbulda öyle bir market yok da?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tla776 T kullanıcısına yanıt
    İzmir'de Kibaroğlu market zinciri, ege Çarşı Mağazaları - ki web sitesini gönderiyorum orada bile hiç çekinmeden yemek kartlarının amblemlerini koymuş geçtiğini belirlemesi açısındanhttp://www.egecarsimagazalari.com/

    Başdaş market. vs. İzmir'de alternatif çok. Elindeki kartın uygulamasını indir, en yakın iş yerlerini bul sekmesinden karşına çıkar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: winwin35

    İzmir'de Kibaroğlu market zinciri, ege Çarşı Mağazaları - ki web sitesini gönderiyorum orada bile hiç çekinmeden yemek kartlarının amblemlerini koymuş geçtiğini belirlemesi açısındanhttp://www.egecarsimagazalari.com/

    Başdaş market. vs. İzmir'de alternatif çok. Elindeki kartın uygulamasını indir, en yakın iş yerlerini bul sekmesinden karşına çıkar.


    markette geçmesi değil. Dediğin gibi gıda dışı olan temizlik, sigara, içki alkol gibi ürünlerde geçmesinden bahsediyorum. Bu marketlerden herhangi birine gidip gıda dışı alışveriş yapmayı deneyebilir misin?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    Iyi de bu kart neden marketlerde geçiyor? Orasi da ayrı bir saçmalık!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: winwin35

    Benim savunduğum hükumet değil, çalışanın yemek kartının amacı dışı kullanımı yüzünden İŞ VERENİN ÇALIŞANINA YEMEK MASRAFLARINI KARŞILAMAK İÇİN YEMEK ÜCRETİ VERMEMESİ.

    Bak teorik bilgi ile uygulamalı olarak anlatıyorum.

    Devlet yasayla işverenin, çalışanının mesai saati içindeki öğününü vergi istisnası getirmiş.

    2018 yılı için Müstesna yemek bedeli belirlemiş devlet. Günlük 16 TL. Devlet diyor ki bu 16 TL'lik harcamayı yemek için olduğunu kanıtla, bana restoran, cafe&bar, lokanta vs. olarak olan yerlerden harcandığını göster bende bunu vergiden düşeyim der.

    İşveren'de bu harcamaları kontrol etmek için ayrı bir çalışma birimi oluşturup, fiş fatura peşinde koşacağına, yemek kartı şirketi ile anlaşır, çalışanının aylık yemek masrafını o şirkete öder, O şirkette çalışanın yemek harcamalarına aracı olur. Ay sonunda çalışan, yemek kartı üzerinden yaptığı alışverişlerinin ödemelerini sistemi üzerinden analiz eder, matrahtan düşülmesi için fiş, fatura vb. durumları toplar, işverenin de o çalışanın YEMEK HARCAMALARI İÇİN yatırdığı meblağ vergiden düşer.

    İşte bu olayda, çalışan, yemek kartını amacı dışında bir marketten alışveriş olarak kullanınca ne oluyor? Vergi istisnası kapsamının dışına çıkıyor. Öyle olunca ne oluyor, İşveren sanki çalışanına ekstradan para ödemiş gibi oluyor, Mesela

    maaşı 2000 TL'dir 480 TL de yemeği vardır. Bu 480 TL vergiden muaf olabilecekken, çalışan YEMEK KARTI ile MARKET ALIŞVERİŞİ yaptığı için vergiden muaf olmuyor. Maaş sanki 2480 TL olmuş oluyor.

    Halbuki iş veren çalışanının yemeğini karşılasın diye devlet vergi istisnası ayrıcalığı getirmiş, ve iş veren de bu ayrıcalıktan yararlanıp, hem maddi zarara uğramıyor, hemde devletin ÇALIŞANA sunduğu HAKTAN YARARLANDIRIYOR.

    Ama çalışan ne yapıyor, YEMEK KARTINI AMACI DIŞINDA KULLANIYOR. ortaya çıkan harcama vergi ayrıcalığını ortadan kaldırıp, iş verene vergi külfeti getiriyor.

    BU YÜZDEN DE BİR ÇOK İŞVEREN ÇALIŞANINA YEMEK KARTI ÇIKARTMIYOR. Kalıyorsun yemeksiz.

    Halbuki işin çakallığına kaçmayıp, şu yemek kartları amacına uygun olarak kullanılsa yemek ücretini vermeyen iş veren hakkında şikayette bulunsan, Bakanlık yaptırım uygular. Sana iş veren olarak vergi muafiyeti de getirdim neden vermiyorsun diye?

    Zaten belirtiyorum bak, bu durumun ortaya çıkmasının sebebi, iş verenlerin, Çalışanlarına verdiği yemek kartlarının amacı dışında kullanıldığı ve iş veren olarak vergiden düşüremediği için, otorite olan devlete bu duruma çözüm bulun diye konuyu devlet katına taşıdılar, anlatabiliyor muyum.

    Çalıştığım şirketlerde de bu durumu daha önce yaşamış, sonrasında yemek şirketleri, iş verenin çalışanının yemek ücretlerinde ki yasal zorunluluklarını, imtiyazlarını, muafiyetlerini araştıran birisi olarak ve insan kaynakları, firma yetkilisi ile de hakkımı aramak sureti ile bu konuyu konuşarak bizzat deneyimlemiş birisi olarak belirtiyorum.

    Sen sadece vatandaş olarak kendi çıkarına, kendi menfaatine göre değerlendiriyorsun.

    Yemek kartını herkes amacına göre kullansa, iş veren de bu harcamadan devlet katında muaf olacağı için verebileceği bir himzettir.

    Ama yemek kartını amacı dışı kullanıp, iş verene bir maddi yük bindirirsen, YEMEK HİZMETİ VERMESİ ZORUNLU OLMAYAN İŞVEREN DE VERMEZ.

    Şimdi suç, bir uygulamayı olması gibi kullanması açısından düzenleyen DEVLETTE Mİ?

    Yoksa amacı dışında kullandığı için, yüz binlerce çalışanın, teoride alabilmesinin hiç kimseye maddi külfeti yokken, teorideki çakallıklar yüzünden iş verenin vermeme insiyatifini kullanan İŞ VEREN DE Mİ?

    Yoksa iş vereninin al yemek paran diye verdiği kartı, market alışverişinde kullanıp, vergiden muaf olmayan harcamalar yapan ve yükünü iş verene bindiren ÇALIŞANDA MI?

    Bence Çalışandaydı. Zira ben mevcut çalıştığım yerde 2 sene önce yemek kartlarımızın tam da bu nedenden dolayı toplatılan ve bu konuyu şirkette tartışırken, yasal olarak bütün çerçeveyi enine boyuna tartışırken, kalkıp 'Bana ne o parayı bana veriyorsa hesabını soramaz' diyen bencil çalışan arkadaşlarımdaydı.

    Sende aynı bencillikte olduğun için devleti savunduğumu sanıyorsun.

    hayır ben sadece iş verenimden bana herhangi bir maddi külfeti olmayan aylık 480 TL 'lik yemek istihkakımı istiyorum. Bunu da iş verenime herhangi bir maliyet bindirmeden, amacına uygun olarak kullanacağımı da belirtiyorum.

    Ama adam bunu böyle kullanmayıp, evine gıda alışverişi - hatta gıdadan da öte içkisi, sigarası, makyaj malzemesi, benzin, çocuğuna bez alan insanlar bile var, ben bunları vergiden düşemem, düşemediğim için bana kaçar, vermiyorum diyor.

    Söyle bakalım neyi savunuyormuşum?

    REİS istese market alışverişini de muaf tutar, sen de konuşursun burda 4c'liye yapmıyor diye (4c ne demekse)

    bence bu işe reis en son el atacak, marketlerde bu kartlara izin verilecek

    bu arada devlet halk düşmanı falan diyenler olmuş onlara bu lafı aynen iade ediyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • size ne lan isteyen istediği yerden alır yettiniz be

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tla776 T kullanıcısına yanıt
    evet yapmışlığım var. Sigara da aldım, alkol de aldım, wc kağıdından şampuana kadar aldım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    O saydıklarını daha ben almadım kartla. Şimdi de sayfa sayfa yazıp yanlışlığını savunuyorsun.



    Arabası full cam filmi kaplı olan bi reyizci akrabam vardı. Reyizi filmi yasaklayınca''kullanmayın kardeşim yasaahh'' diye millete akıl verir olmuştu. Senin durumun da onu hatırlattı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    Soru basit ben mesela 10 çalışanı olan işveren multinetten kart aldı personele aylık 300 tl yemek ücretini veriyor , multinet ona ödeme yapar yapmaz 3000 tl faturayı gönderdi.
    Elemanlar parayı nereye harcarsa harcasın , işveren bu faturayı masraf gösterir mi , gösteremez mi ?
    Olay dönüyor dolaşıyor sistemde açık bırakma ve denetlenmemeye geliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • simerazzı kullanıcısına yanıt
    Yanlış olduğunu bilmiyordum taa ki kullanıp durumun yanlış olduğu, vergi kaçağı oluşturduğunu öğrenene kadar, ki bu durum en az bir 5 senelik bir geçmişe sahip

    ama hala daha kullanana şahidim ve evet 1 kere de olsa bu şekilde kullanan, yanlışını öğrenen araştıran ve sonrasında doğru ve amacına uygun şekilde kullanan birisi olarak bu tarz amacına uygun olmayan kullanım yüzünden devletin bu duruma bir düzenleme getirdiğini belirtiyorum.

    Bakın yine söylüyorum Konu ile savunulan arasında uçurum var.

    Konu: İşverenin çalışanına mesai saati içinde ki öğününü karşılaması için yemek kartı şirketi üzerinden bu yan hakkın sağlanması

    Savunulan: Bu yemek parasıyla ben neden marketten gıda alışverişi yapamıyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: winwin35

    evet yapmışlığım var. Sigara da aldım, alkol de aldım, wc kağıdından şampuana kadar aldım.

    Yemek kartı ile bir restoran, cafe bar vs. dışında, market, bakkal, benzin istasyonu vs. bir yerde kullanmadım, zira kullandığım anda şirketi zarara uğratacağımı bilirdim.
    ____

    İkisi de sana ait yazılar.
    Bence sağlam bir yalancısın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mgora kullanıcısına yanıt
    İyi de eksik olduğun nokta şu;

    Sen Multinet Şirketine 3000 TL yükleme yaptın faturasını Multinetten aldın. Devlete de dedin ki Vergiden Müstesna Yemek Bedeli olarak işyerinde veya işyerine bağlı birimlerde, işveren tarafından yemek verilmesi halinde, çalışanlara günlük uygun görülen tutarlar vergiden istisna tutulması kapsamında düş bunu.

    İşte iş burada kopuyor zaten;

    Devlet diyor ki Hay Hay düşeyim. Bu 3000 TL'nin bana yemek giderine ait olduğunu gösteren fiş faturayı gönder, bende devlet olarak sana taahüüt ettiğim gibi müstesna yemek bedelinden günlük 16 TL X gün sayısı olarak düşeyim.

    Eleman parayı markette kullanırsa GÖSTEREMİYOR. Eleman benzinde kullanırsa GÖSTEREMİYOR. Eleman başka bir harcamada kullanıyorsa GÖSTEREMİYOR.

    ne oldu vergi muafiyeti ortadan kalktı. Dahası Multinetten aldığı hizmetin de faturası vs. oda iş verene kaçtı.

    İşveren ne yapmış oldu, Senin özel harcamanı karşılamış oldu. Halbuki amaç neydi, mesai saati içinde ki öğünü karşılamak.

    Öyle olsa eleman yemek gibi yan hak aldığı için mutlu, iş veren bu yan hakkın kendisine bir maliyeti olmaması açısından kafası rahat.

    Yemek şirketi de işçi - işveren - devlet arasında ki bu 3 lemde yerine getirilmesi gereken şartların prosedürünü takip etmek ve sunduğu hizmetten de para kazanan kurum olduğu için işinde gücünde.

    ama çarkı bozan kim, kartı amacı dışında kullanan eleman. Böyle bir durumda iş veren, Hem multinete para öde sunduğu hizmet bir işe yaramasın (topladığı fişler, faturalar vergiden düşecek kalemler değil çalışanın amacı dışındaki kullanımı yüzünden)

    hem sunduğun hizmeti devletten alama, şirkete gider olarak yazılsın.

    İş yeri sahibi ne yapıyor, vermiyorum diyor kesip atıyor. Kaç tane iş yerinde bu sorunu yaşadım ben ve zaten işin iç yüzünü o zaman öğrendim çünkü iş verenime söylediğim ilk şey: Bunu devletten zaten gider olarak düşebiliyorsun neden bize yemek kartı vermiyorsun dur.

    İşte bu soruya iş veren, kazın ayağı öyle değil deyip, sistemi anlatması ve benim bunu araştırmam sonrasında öğrenmemle oldu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • bordrolu işçi 16 senedir oy vermese böyle olmayacaktı belkide hocam aynı şekilde yemek kartını markette kullanıp dükkanda 7/24 menemen yiyen tanıdıklarımın çoğu düşünmeden akp ye basıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sodexo multinet gibi yemek kartlarıyla market alışverişi devam edecek arkadaşlar. yeni haber geldi. bakanlık düzenleme yapacakmış ama vazgeçmiş düzenleme yapmaktan.

    Bu yemek kartıyla market alışverişi yasaklanıyor haberi
    https://www.habermeydan.com/gundem/yemek-kartiyla-artik-market-alisverisi-yapilamayacak-h6078.html

    Buda yemek kartıyla tekrardan marketlerden alışveriş devam edecek haberi
    https://www.habermeydan.com/gundem/flas-gelisme-yemek-kartiyla-market-alisverisi-devam-edecek-h6084.html




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.