6 aya küçük lokanta kalırsa oy alır, herkes nakitiyle 3 harfli marketlere gidecek |
Yemek kartları için yeni düzenleme! Marketlerde kullanıma kısıtlama (3. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
ŞAH-LAN-MA-YA DEVAMKE
-
Bence yemek kartları tamamen kaldırılmalı. Yemek ücreti olarak yemek kartlarına yüklenen bakiyeler çalışanın maaşına ek olarak yatırılmalı. Böylece elalemin kart şirketine gidecek olan komisyon paraları çalışanın cebinde kalır. Çalışan da aldığı yemek ücretini istediği yerde dilediği gibi harcar.
-
Adı yemek parası ya yemek için harcadığımı kim nereden bilecek ?
Yemek kartı firmaları restoran marketlerden aldıkları komisyonu müşteri kazanmak için işverenlere iskonto olarak veriyor.
Yani burda işverenin üzerindeki vergi yükünün azaltılmasına katkı sağlanıyor, düşündüğün kadar basit bir konu değil.
Bana kalacak olursa herkes çok yüksek kazançlar elde etsin ki böyle saçma sapan uygulamalara ihtiyaç kalmasın.
Bu tür dertler bizim gibi 3. dünya ülkelerinin meselesi ne yazık ki...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-veritas -- 14 Aralık 2022; 14:21:40 > -
Çalışana maaş adı altında ödenen paranın hiç yemek ve market alışverişine harcanmadığını iddia etmek kadar gülünçtür yemek ücretinin yemek dışına harcandığını iddia etmek. Bence böyle bir ayrımın varlığı çok anlamsız.
-
Bu ayrı bir tartışma konusu ancak çalışan nüfusunun %50 sinin asragi ücret aldığının söylendiği bir ülkede bu ayrım oldukça ciddi bir konu oluyor.
Zaten işverenlerde alttan alttan kaldırılmasını istiyor.
Bunu kaldıralım asgari ücret neyse verelim geçelim derdindeler, ülkedeki asgari ücrette açlık sınırının altında olduğundan çok zor...
Umarım ölmeden ülkenin bu tür 3. dünya ülke dertlerini aştığını görebilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-veritas -- 14 Aralık 2022; 14:53:0 > -
yapsınlarda alımgücü kaybımızı iyice hissedelim...
-
Bakın şu yukarıda altta ne kadar yorum yazılmış görün. okuduğunu düşünüp anlamakta zorlanan toplum her zaman kandırılır taraftar olmaya adaydır.
Birde merak ediyorum şu düzenlemeleri niye örnek verip anlatıcı ifadelerle aktarmazlar. insanları anlamazsa yada yanlış anlarsa diye derdi olan devlet memuru var mı merak ediyorum.
Gelde bu toplumdan kendisini geliştirmesini bekle, gökten sihirli bir değnek bekliyor gelişmek için hep bir yardım kollama isteği sıfır gayret çaba emek
-
Yemek Kartları Derneği Başkanı Öner Piyade, yemek kartlarının marketlerde kullanılamayacağı haberlerine ilişkin, "Yemek kartlarında değişen bir şey yok." dedi.
-
teşekkürler çok iyi özetlemişsin
-
Teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Togg konusunda çoşanların %90'ı arabayı alamakayacak olması da işi daha da komik yapıyor.
-
Yalnız Yemek Kartları Derneği midir nedir bu kurumun başkanı bu haberin doğru olmadığına dair açıklama yaptı. Önceden nasılsa şuanda kullanıcılar aynı kullanacak dedi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çerkezköy'de köklü bir restorandan bir tane Urfa söylüyorum 75 lira ve kusura bakmayın fakat bir boka benzemiyor..
Gidip 1 kilo tavuk alıyorum, muhteşem bir pilav yapıyorum 2 kişi patlayana kadar doyuyoruz..
75 liraya yarım kilo kuşbaşı alıp güzelce düdüklüde haşlıyorum ve pilav üstüne koyup tereyağ domates biber ile kavuruyorum
al sana şaheser.
Kartla yemek söylersem boku yediğimin resmidir, restoranlar sürekli gıda hilesi yapıyor.
-
s*çm*k da yasak mı gurban?
-
Her gün daha ne kadar kötüye gidebiliriz diye soruyoruz ve şıp diye daha kötüsü oluyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X