Şimdi Ara

Yeditepe vs Işık Üniversitesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba ben Bilgisayar veya E.E. mühendisliği istiyorum. LYS sonucum 21 bin. Bu sıralamaya göre Işık, Yeditepe, Marmara, Hacettepe Üniversiteleri tutuyor. Kafamda hiçbir fikir yok. Ve de bölüm olarak ikisinden hangisini tercih etsem onu da bilmiyorum . Yardımlarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkofnight -- 20 Temmuz 2016; 1:02:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Üniversite okumuyorum ama baya araştırma yapıyorum.Işık ve marmarayı ele.Buralarda mühendislik okunmaz.Hacettepe ve yeditepe ikilisi hakkında pek bilgim yok ama yeditepenin kampusu harika ve cok zengin varmış maddi durumun tam burslu kazansan bile el vercek mi? Yemekhane ulasim falan? Hacettepe ankarada istanbul her turlu bolumde tercih edilmesi gereken 1.sehir bunuda unutma.Fakat yeditepe ve hacettepe ile ilgili bunlar disinda detayli bilgim yok.

• mkncvu M kullanıcısına yanıt
    Yorumlarınız için teşekkürler. Bunların arasından sadece Hacettepe sıcak geliyor. O da Ankara da olduğu için pek istemiyorum. Tercihte 18 binde olan Yıldız Tekniği yazacağım. Belki tutar, tutmazsa seneye tekrar hazırlanmayı düşünüyorum.

• Ytu iyi bir universitedir saydiklarinizin hepsinden iyidir muhendislikde.Puaniniz yetiyorsa istanbulu oneriririm pek sehir disini dusunmeyin.

• Işık Üniversitesi'nde mühendislik fakültesinde öğrenciyim. Öncelikle ''çok araştırdım şu okul dandik bu okul dandik'' gibi bilip bilmeden yorumların yapılması çok yanlış onu belirteyim
    En yakın arkadaşım da Yeditepe üni'de okuyor. Bol bolYeditepe'de de bulunuyorum.

Işık Üni'deki hocalarımızın hepsi alanlarında çok başarılıdırlar, CV'lerini internet sitesi üzerinden bulmak mümkün. Bunun yanında Işık Üni'nin nüfusu diğer okullara göre çok kalabalık olmadığından hocalarla birebir iletişim kurmak çok çok daha kolaydır ve çoğu hoca öğrencilerinin isimlerini bilir.
    Yeditepe'nin aşırı yoğun nüfusundan ötürü ders alımlarında ve üniversite kadrosundan görevlilerle iletişim kurmanın ne kadar zor olduğunu sıklıkla duyuyorum.
    Kampüs olarak Yeditepe, Işık'tan daha büyüktür ama bir yerden bir yere gitmek için ring servislerini kullanmak gerekir daha çok. Her babayiğit fakülteler arası yürümeyi göze alamaz. Ben de dahil. Malum yokuşlar vs.. Arabaları öğrenciler için ise park yeri sıkıntısı yüksektir Yeditepe'de. Kampüs içine öğrenci otomobilleri giremez, öğrenciler için belirlenmiş olan otoparklar yüksek ücret ister. 5TL bahşişi beğenmeyip laf eden otopark görevlisi bile duydum. Ya da sokağın birine park edersiniz.
    Işık'ta kampüs içine ve hatta fakülteler ve yurtlar önüne bile kendi aracınızı park edebilirsiniz ki bu araba sahibi öğrenciler için büyük kolaylıktır.

Yeditepe'nin de hocaları kalite olarak çok iyi diye biliyorum ama öğrenci nüfusu çok yüksek olduğu için bir hocayla iletişime geçmek istediğinizde biraz zorlanıyorsunuz. Okulun öğrencilerinin bana anlattığı bu şekilde.

Yazımın geri kalan kısmı için Yeditepe öğrencisi olmadığım için sadece Işık Üni için bahsedebileceğim konulara değineceğim.
    Okulumda,bir hocaya ulaşmak ve konuşmak için sıra beklediğimi, terslendiğimi hatırlamıyorum bile. Öğrencileri yetiştirenler hocalardır ve hocalarımz gerçekten hem insani hem de akademik olarak gayet üst düzeydirler. Çoğu İTÜ kökenlidir veya Boğaziçi. Işık mezunu olup tüm yüksek lisans eğitimini, doktorasını vs. Işık'ta yapıp öğretim görevlisi olarak devam eden hocalar da var.

Ama tabiki eleştirdiğim kısımlar var, açık ve dürüst bir şekilde yazıyorum ki insanlar yanlış bilgilendirilmesin.

Öncelikle labaratuvar kapasitelerinin biraz daha artması gerek bence. Yeni laboratuvarlar yapılacakmış diye duydum ama ne kadar doğrudur bilemem.. Laboratuvarlar konusunda biraz da kapasite arttırılması gerekiyor diyebilirim.

Kampüs içerisinde yemek imkanı olarak 5-6 adet yer seçeneği var. Şile ve civarı yerlerde bir sürü yemek imkanı var ve sıklıkla Shuttle kalkıyor Şile'ye. Okul içindeki restaurant, cafe vs. ortamların arttırılması gerekiyor. Çoğu öğrenci bundan
    yakınır.

Kampüs binaları içerisine girdiğinizde diğer özel okullar gibi gösterişli tasarımlar, koltuklar, mekanlar göremezsiniz. Sonuçta bu bir vakıf üniversitesi ve bir vakıf üniversitesi olduğu için ve çoğu öğrenci (burslu da burssuz da ) daha yeni ve konforlu, daha gösterişli koridorlar, mekanlar, meydanlar bekliyor kampüs içinde. He ama kimisi de, okuldan ziyade deniz manzaralı bir tatil köyüne benzediği için de bu durumdan şikayetçi değil. Zaten Işık Üni'nin fiyatları diğer Vakıf Üniversitelerinden (İstanbul içinde) daha düşüktür.

Özetle,
    Üniversiteler hakkında çevrenizde sallayıp atıp tutan, kayınçom ordan mezun çok kötü okulmuş vs. atıp tutan çoktur. Unutulmamalıdır ki her üniversitede, üniversitesinden memnun olmayan ve v okulunu kötü bulan çok öğrenci vardır. Önemli olan okul hakkında nitelikli bilgiye sahip olan kişilerle konuşup ona göre bilgi sahibi olmaktır. Elbette herkes aynı şeyleri söylemez ama okul hakkında elle tutulur bilgisi olanlara sorulmalıdır. (Öğrenciler, öğretim kadrosu ve akademik tecrübesi olan insanlar vs.)

Işık eğitim olarak çok iyi bir okuldur. Disiplinli, kaliteli hocaları olan bir okul. Eğitim kalitesi açısından gayet iyidir. Dediğim gibi öğretim görevlilerinin CV'leri internet sitesinde mevcut.
    Öğrenciler, hocalara rahatlıkla ulaşabilir. Ders ve section nüfusları tenhadır. Ve bir derste ne kadar az öğrenci varsa bir hoca öğrencilerle daha rahat ilgilenebilir .Sınıf nüfuslarının düşük olması bence çok önemli bir noktadır. 30-40 kişilik bir sınıfta ders dinlemek ile 100-150 kişilik bir sınıfta ders dinlemek ve hocaya soru sorabilmek arasında çok büyük bir fark var, bilen bilir
    Kampüsün göz boyama kısmı konusunda geliştirilmeye, cafe ve restaurant imkanlarının arttırılmaya ihtiyacı var.
    Benim gibi İstanbul'un göbeğinde yaşayanlar içinse sanıldığının aksine bence Şile'de olması büyük bir avantaj.
    Okula geldiğimde, İstanbul'da doğru düzgün nefes alamadığımı fark ediyorum. Bir taraf deniz bir taraf orman. İstanbul'a dönünce nefes almakta zorlanıyorum

Ulaşım konusunda da çok fazla soru işareti var; yazmışken oraya da değineyim.

Şile'ye gitmek için beyaz otobüs dediğimiz IETT'nin Üsküdar-Şile-Ağva otobüsleri var. Uzun yol otobüsü kullanılır o hatta. Hiç kullanmadım ama kullanan arkadaşlarım var merak eden olursa bir DM ile sorun, sorup aydınlatırım.
    Okulun Shuttle ve Servisleri var. Shuttlelar, güne ve programlara göre 1-1buçuk saatte bir kalkış yapar. Maslak ve Kadıköy'den kalkarlar. Maslak shuttle'ına hiç binmedim ama Kadıköy shuttle, Sahraycedit ve Çekmeköy yolu üzerinden öğrenci toplar. Kadıköy-Şile ücreti geçen yıl 10 TL idi.
    Servis, evinize en yakın caddeden alır sizi, rotasınan rotasına değişir bir gidiş yaklaşık 13TL'dir.
    Süre olarak ortalama 1 saatte gider bu vasıtalar. (Kadıköy-Şile için)

Sorusu olan olursa yardımcı olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbulçocuğu -- 25 Temmuz 2016; 22:43:54 >

• hocam yazılım alanında ilerlemek istiyorsan itü matematik mühendisliğini de düşünmeni öneririm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ege vs Yeditepe
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.