Şimdi Ara

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ - ANA KONU (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
287
Cevap
7
Favori
27.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar tanışsak mı pazar günü mesela :D ben tanışmak istiyorum özellikle mimarlar ile beni ekleyin mimarların arasına :D
  • yigit_1991 Y kullanıcısına yanıt
    Neden geçmiş olsun benim 2. dönem bu arada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dupp

halkla ilişkiler bölümünden mezun olmaya yaklaştığın zaman ne iş yapıcam ulan ben diye insan düşünmeye başlıyor babadan herhangi bir iş, fabrika vs yoksa maalesef sadece bölüm askerliğin kısalmasına yarıyor.. eğer master yaparsan, okulda kalırsan akademisyen olmak için ancak bu şekilde kendini kurtarabilirsin bence.

ayrıca sana tavsiyem kredisiz olarak dilekçe yaz ve kesinlikle 2.yabancı dil al (ingilizce dışında), ilerde inanılmaz fayda sağlayacak sana, ben son dönemde aklıma dank etti, şimdi bir dersi bırakıp okulu yarım dönem uzatmayı düşünüyorum sıf kredisiz dil dersi alayabileyim diye. (bursluyum)

• quote:

Orijinalden alıntı: yigit_1991

quote:

Orijinalden alıntı: Dupp

halkla ilişkiler bölümünden mezun olmaya yaklaştığın zaman ne iş yapıcam ulan ben diye insan düşünmeye başlıyor babadan herhangi bir iş, fabrika vs yoksa maalesef sadece bölüm askerliğin kısalmasına yarıyor.. eğer master yaparsan, okulda kalırsan akademisyen olmak için ancak bu şekilde kendini kurtarabilirsin bence.

ayrıca sana tavsiyem kredisiz olarak dilekçe yaz ve kesinlikle 2.yabancı dil al (ingilizce dışında), ilerde inanılmaz fayda sağlayacak sana, ben son dönemde aklıma dank etti, şimdi bir dersi bırakıp okulu yarım dönem uzatmayı düşünüyorum sıf kredisiz dil dersi alayabileyim diye. (bursluyum)

Staj işi falan nasıl oluyor ?

• Dupp kullanıcısına yanıt
    staj işi için 2. veya 3.sınıfın sonunda danışman hocana söylüyosun, sana bikaç pr şirketi buluyor, sende cv'ni gönderiyorsun ama bizim bölümde zorunlu staj yok, sadece cv kabartmak, mesleği öğrenmek için staj yaparsın.. neyse hocaların bulduğu şirketlerde çoğunlukla anlaşmalı olduğu için para vermeden 09-17 arası çalıştırır, yemeğini bile kendi cebinden verirsin.. ben bunu öğrendiğim zaman okul üzerinden ayarladığım stajı kendim iptal edip, kariyer.net üzerinden ayrı bir firma bulup asgari ücrete yakın bir ücret alarak staj yapmıştım ve insani şartlar altında.. o yüzden mümkün olduğunca her yaz kendin staj yapmaya bak kariyer.net üzerinden avantajı çok olur senin için (illa halkla ilişkiler şirketi olmasına gerek yok, maksat çalışma hayatına alışmak)
  • yigit_1991 Y kullanıcısına yanıt
    Cevaplar için teşekkürler, ara ara rahatsız edebilirim sizi.
  • aslında bugun acıklanacaktı ama yetişmemiş. sabah 9:15te ders baslıyor. sabahleyin rektörlükteki panolara asılacakmış.
  • Eee arkadaşlar kimler ne beğendi ne beğenmedi sorunlarımız problemlerimiz ne paylaşalım görelim
  • Eczacılık hakkında bilgi sahibi olan var mı? Eğitimi çok zor diyorlar hafiften tırstım da
  • forumyeditepe.com var oraya soruları yazarsanız daha faydalı olur okul forumunda
  • Merhaba arkadaşlar. Ben geçen sene üniversiteyi gezme fırsatı yakaladım tanıtım turları sayesinde.
    Tam burslu olarak mimarlık düşünüyorum. Fakat aklımda bir çok soru var.

Tam burs hazırlık + 4 yıl not ortalamasına bakılmaksızın devam edecekmi?
    Bir dersten kaldık diyelim onu seneye halledebilecekmiyim, yoksa direk bursumu kesiyorlar?
    Yemekhane, kantin ücretleri nasıl pahalımı?
    Spor tesislerinden burslu öğrenciler yararlanabiliyormu, ücretsizmi yararlanıyor?
    İki kişilik ya da tek kişilik odalar burslu oluyormu yoksa ücretli mi?
    Hazırlık bölümünü geçememek diye birşey söz konusumu?
    Burslu öğrencilere karşı önyargı varmı?

Bilen varsa soruları cevaplayıp üniversiteyi biraz anlatırsa çok teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: YineDc

Merhaba arkadaşlar. Ben geçen sene üniversiteyi gezme fırsatı yakaladım tanıtım turları sayesinde.

Bir dersten kaldık diyelim onu seneye halledebilecekmiyim, yoksa direk bursumu kesiyorlar?
    Spor tesislerinden burslu öğrenciler yararlanabiliyormu, ücretsizmi yararlanıyor?

Bilen varsa soruları cevaplayıp üniversiteyi biraz anlatırsa çok teşekkür ederim.

Kardeşim okul ülkemiz standartlarına göre gerçekten üst düzey bir okul. Gerek hocaları gerekse de kampüs yaşamı vb olarak. İlk önce şunlardan bahsedeyim; Burslu olanlara karşı bir önyargı oluşuyormu demişsin. Genel olarak kimse kimsenin bursuyla ilgilenmez. Benim hala birlikte olduğum ama burslaarını bilmediğim aarkadaşlarım var. Ha genel olarak bilirsin tabi ama o konuda tam bursluda burssuzda hiç bir sıkıntı yaşamaz. Hazırlık bölümünü geçememek adlı bir gerçek ne yazıkki var. Çalışmazsan geçemezsin bu açık ve net. Günde 20dk ile 1 saat arası düzenli bir çalışmayla ( hatta alt yapın sağlamsa belki haftada bir 1 saat veya verilen ödevleri yaparak) çok rahat geçersin. Writing (kendisi yazma becerisi olup devamlı makale veya komposizyon yazarsın), Reading (Kelime bilgisini arttırmaya ve okuduğunu anlamaya yönelik), Gramer (İngilizce dilbilgisi) gibi derslerin olur. Genel hatlarıyla yabancı dil barizdir ve ana iskeleti kaptınmı gerisi iplik gibi gelir. Burs kolay kolay kesmezler. Hazırlıkta 2 bölümde 4 yıl olmak üzere totalda 6 yıl bursun var bildiğim kadarıyla. Yani anlıcağın hazırlıkta 2 yıl kalırsan 3. yıla geçerken alırlar bursunu. Eee eşek değilsen haftada 30 saat olan ingilizceyi anlarsın bir şekilde Bölümde de kalmazsın sanırım. Yemekhane olayı şöyle. Öğrenci menü adlı bir olay var. 3 çeşit yemek 6 tl. Devlet okullarının 5-6 katı pahalılığında. Öğrenci menü almadan 3 çeşit alırım diyorsan o da 10-16 tl'i bulur tek öğünde. Şimdilik aklıma gelenler bunlar dostum. Sınavında başarılar

• quote:

Orijinalden alıntı: puslu.kıtalar.atlası

quote:

Merhaba arkadaşlar. Ben geçen sene üniversiteyi gezme fırsatı yakaladım tanıtım turları sayesinde.

Kardeşim okul ülkemiz standartlarına göre gerçekten üst düzey bir okul. Gerek hocaları gerekse de kampüs yaşamı vb olarak. İlk önce şunlardan bahsedeyim; Burslu olanlara karşı bir önyargı oluşuyormu demişsin. Genel olarak kimse kimsenin bursuyla ilgilenmez. Benim hala birlikte olduğum ama burslaarını bilmediğim aarkadaşlarım var. Ha genel olarak bilirsin tabi ama o konuda tam bursluda burssuzda hiç bir sıkıntı yaşamaz. Hazırlık bölümünü geçememek adlı bir gerçek ne yazıkki var. Çalışmazsan geçemezsin bu açık ve net. Günde 20dk ile 1 saat arası düzenli bir çalışmayla ( hatta alt yapın sağlamsa belki haftada bir 1 saat veya verilen ödevleri yaparak) çok rahat geçersin. Writing (kendisi yazma becerisi olup devamlı makale veya komposizyon yazarsın), Reading (Kelime bilgisini arttırmaya ve okuduğunu anlamaya yönelik), Gramer (İngilizce dilbilgisi) gibi derslerin olur. Genel hatlarıyla yabancı dil barizdir ve ana iskeleti kaptınmı gerisi iplik gibi gelir. Burs kolay kolay kesmezler. Hazırlıkta 2 bölümde 4 yıl olmak üzere totalda 6 yıl bursun var bildiğim kadarıyla. Yani anlıcağın hazırlıkta 2 yıl kalırsan 3. yıla geçerken alırlar bursunu. Eee eşek değilsen haftada 30 saat olan ingilizceyi anlarsın bir şekilde Bölümde de kalmazsın sanırım. Yemekhane olayı şöyle. Öğrenci menü adlı bir olay var. 3 çeşit yemek 6 tl. Devlet okullarının 5-6 katı pahalılığında. Öğrenci menü almadan 3 çeşit alırım diyorsan o da 10-16 tl'i bulur tek öğünde. Şimdilik aklıma gelenler bunlar dostum. Sınavında başarılar

Teşekkürler çalışmalar iyi gidiyor.

• quote:

1. Tam bursun 2 yıl hazırlık + 4 yıl bölümünü kapsıyor. + 1 dönem opsiyonu da heralde verirler sorun çıkartmadan. Hazırlığı 2 sene içinde bitiremezsen bursun kesilmiyor çünkü başka okula postalanıyorsun zaten. :D Ama merak etme, ben A kurundan başlamıştım ve yata yata geçmiştim. Aman aman değil. Zaten her fakültede 1. sınıfta ek ingilizce dersleri var, hazırlık yeterli gelmiyor artık. Çok fazla kalan olduğu için yıllar içinde hazırlığın seviyesi düşmüş.

2. İstersen bütün derslerinden kalabilirsin, 4 sene boyunca not ortalamana bakılmazsızın bursun devam eder. Ayrıca Mimarlık bölümünde (diğer bölümlerin çoğu için de geçerlidir) her ders her dönem kayıtsız şartsız açılır. Yani kaldığın dersi bir sonraki dönem alırsın, hatta yaz okulunda da alabilirsin. Bursun ne ise yaz okulunu da kapsamakta. Tam bursluysan yaz okuluna para vermezsin. Ek olarak, hazırlığı güz döneminde bitirip baharda yani Şubat ayında bölümüne başlayabilirsin. Buna irregular (düzensiz) öğrencilik deniyor. Dezavantajı yok, hatta sınıflar çok daha az kişi olunca rahat oluyor. Zaten 2. sınıftan itibaren kimin hangi dönemi okuduğunu anlamak mümkün değil, üstten alttan dersi oluyor herkesin.

3. Kantinler marketlerle kıyaslarsak pahalı, ama benim İstanbul'da kantinini gördüğüm devlet üniversitelerinden daha pahalı değil. Yemekhanesinde 5-10-15 lira arasında yemek yiyebilirsin, neleri aldığına bağlı.

4. İlk 10 binden yerleştiğin taktirde yurt ücretsiz, ek olarak Mimarlığa giriş yapsan bile (MF), TM'de ilk 5'e girersen yine ücretsiz oluyor. Bunun dışında öğrencilere maddi durumlarına göre burs verildiği de oluyor.

5. Burslu öğrencilere karşı ön yargı yok. Ama burslu olmayanlara karşı var. Özellikle bazı bölümlerdeki insanlar sinir bozucu olabiliyor. Mimarlık iyidir ama. ;)

• Gençler 2011 girişlileri alıyorsanız aranıza yazın beni de
  • 2011den bu yana üniversite geliştimi geriledimi biraz bilgi verirseniz seviniriz
  • Üniversiteden memnunmusunuz arkadaşlar, avantaj ve dezavantajları neler ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar makine mühendisliği bölümü okulun nasıl aydınlatır mısınız?

• Arkadaşlar bu konuyu ana konu yaparsak iyi olacak başlığı değiştirin lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chuckly -- 23 Temmuz 2014; 18:35:08 >
  • C kurunu atlama sınavı örneği bulunduran ya da bu sınava dair bir şeyler söyleyebilecek biri var mi?

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.