Şimdi Ara

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ - ANA KONU (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
287
Cevap
7
Favori
26.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 7 yılım geçti şimdi resimlere baktımda gram özlememişim.
  • 9 senem geçti 2001-2010 , hey gidi gunler . o yokustan ne yuvarlanırdık , ders zamanlarında kurtlar ulurdu nedense hepte persembe gunlerı olurdu .
  • Hazırlık sınavı ne zaman beyler bilgisi olan var mı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Just12 -- 28 Ağustos 2014; 13:15:15 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Just12

    Hazırlık sınavı ne zaman beyler bilgisi olan var mı

    Bu üniversite ile çok guzel seyler duydum ama burayı kazanmak kolay değil hele benim için imkansız gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheTuristo kullanıcısına yanıt
    kolay olur grammar bilgin varsa geçersin
  • Arkadaşlar ben yeditepede okuyorum da şimdi benim bi sorum olcak. 20 lik dişlerimle ilgili sıkıntım var ve bizim okulun da bağdat caddesinde diş hastanesi var. Oraya gitsem bir kolaylık sağlarlar mı yoksa normal herhangi bi hasta gibi mi muamele görürüm?
  • Sevenhillli S kullanıcısına yanıt
    He lan ne gunlerdi kurtlar inerdi karda kista ama okul tatil olmazdi akaminko

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tygra

    He lan ne gunlerdi kurtlar inerdi karda kista ama okul tatil olmazdi akaminko

    Keşke bende yeditepede okuyabilecek puana sahip olabilseydim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İngilizce proficiency testin zorluğu nedir? Aşağıdaki gibi mi?

    https://www.yeditepe.edu.tr/dotAsset/188359.pdf
  • Arkadaslar bir sorum olacak.Ayin 16sinda yapilacak 1.asama sinavina girmessek ne olur ya da daha sonra yapilma ihtimali varmi ? Bilen varsa lutfen cevaplasin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fitnessismylife

    Arkadaslar bir sorum olacak.Ayin 16sinda yapilacak 1.asama sinavina girmessek ne olur ya da daha sonra yapilma ihtimali varmi ? Bilen varsa lutfen cevaplasin

    Daha sonra giremezsin zorunlu 29 eylüldede zaten dersler başlıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fitnessismylife

    Arkadaslar bir sorum olacak.Ayin 16sinda yapilacak 1.asama sinavina girmessek ne olur ya da daha sonra yapilma ihtimali varmi ? Bilen varsa lutfen cevaplasin

    1.asama 11 inde degilmi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Republic of Banana

    Yeditepeli birisi olarak vereceğim tavsiyeler;

    1) Genelde okulun başlarında ve soğuk havalarda hunharca yemekhanelere saldırırlar siz siz olun uzak durun öğle arası aşırı kalabalıktır sıra geç gelir ve pahalıdır, gidin dışarıda yemek yiyin çok güzel yakın yerler vardır.

    2) Üşenipte o meşhur yokuşu çıkmamak için gidip yoğun zamanlarda ringe binmeyin konserve balık gibi üst üste gitmektense yürümek daha iyidir. Hele hele inişte rektörlüğe gitmek için asla ringi kullanmayın çünkü yukarıdan başlar ve tüm okulu turladıktan sonra rektörlüğe gelir.

    3) Kesinlikle ilk başlarda ben nereye düştüm böyle aman tanrım diye hayıflanırsınız ama zamanla (hele son kurda) bahar dönemi o muazzam rahatlığa erersiniz.

    4) Mutlaka ama mutluka oturun yazın "placement I"e adam gibi hatta eşekler gibi çalışın öyle faydasını görürsünüz ki anlatamam. Zira yazın c kuru'nu atladıktan sonra b ve a yı rahatlıkla geçersiniz.

    5) C kuru atlama sınavında "simple present tense, past tense, present continuous tense, in on at nerede kullanılır, biraz kelime bilgisi ve bazı temel kalıplar" gereklidir, oturun çalışın ve c'yi atlayın yoksa seneye yazın sıcağında gelmeniz gerekir ve yaz okulu ücretlidir.

    6) Diyelim c kurunu atladınız b den başladınız, b kuru saf ve yoğun gramer öğrenmeniz üzerine kuruludur ne yapın ne edin bu kurun hakkını vererek geçin. (verdikleri haftasonu ödevlerini yapsanız ve günlük 20 dk çalışsanız bile yeter) Reading ve listening de başlarda sıkıntı yaşasınız normaldir ama sınavlara yakın zamanda en kolayı gibi gözükürler gözünüze.

    7) A kuru ilk 2 hafta sizi aşırı korkutabilir o da ESP denen ezber üzerine kurulu mesleki dersinizden ötürü. Ama bu kur en kolay ve en dandirik kurdur. Şöyle ki; Medicine, Science, Business ve Social olarak 4'e ayrılır ve ESP dersleriniz ona göre şekillenir örneğin sağlıkçılar medicine'a, iletişim ve sosyalciler social'a, mühendis, mimar ve eğitimciler science'a, uluslar arası ilişkiler ticaret iktisat vs business'a gider. ESP kitabınızdakileri maalesef ezberlemeniz gerekecek onu da yaparsınız. Reading ise boş gibi bir derstir hocanın vereceği bir şey yok sizin çeviri becerinize ve kelime bilginize kalmıştır.
    Gelgelelim essay'e; genelde sınavlarda toplam puanın üçte birine yakınını oluşturur. Essayden iyi bir not almanız için grameriniz çok iyi olmalı (b kuru elinizden öper ) ve bazı essay kalıp cümlelerini ezberlemeniz gerekir. Anlayacağınız iyi essay; geniş hayal gücü, ezber, kelime bilgisi, iyi gramer den oluşur..

    8) Vizeler kolaydır fakat finaller ondan daha da kolaydır. Resmen geçirmek için uğraşırlar. Gerçi bazıları kalır onlarda sorumsuzluklarından kalırlar. Siz siz olun zor diyenlere aldırış etmeyin.

    9) İlk kurunuzda acemi olduğunuz için devamsızlıklarınız dönem sonu artacaktır üzülmeyin. İkinci dönem havaların ısınmasıyla öyle gevşeyeceksiniz ki bu sefer de devamsızlar yetmeyecektir herkes devamsızlık hesabı yapar olacaktır. O yüzden başlarda tutumlu olun dönem sonuna kullanın.

    10) Quizler o kadar amaçsız ve etkisizdir ki hiç bir işe yaramaz sadece %5 etki eder, hocaların da kur geçip geçme ile hiçbir alakaları yoktur. Quiz %5 ödevler %5 vize %30 ve final %60 etki eder.

    Aklıma başka gelmedi neyse bu kadar yeter hepinize başarılar diliyorum

    Hocam ben 16 eylülde sınava gireceğim muhtemelen c'yi geçer b den başlarım 2 dönem B kurunun derslerinimi göreceğiz A ya ne zaman geçicez ve bu Placement I dediğiniz olay nedir acaba ?




  • Şimdi bilgisayar mühendisliği a kurundayım yarım dönemde halledeceğim herşeyi yalnız bu irregular öğrenci olmak nasıl olacak ve ben 4,5 sene mi yoksa 5 sene mi okuyacağım
  • arkadaşlar haftanın 4 günü (p.tesi salı çarşamba perşembe) kadıköy,acıbadem,hasanpaşa civarından sabah taksi ile yeditepe üniversitesine gitmek için taksi parasını bölüşebileceğim yol arkadaşı arıyorum.
  • Irregular öğrencilikte bölüme 1. sınıf 2. dönem dersleri alınarak başlanmaz, 1. sınıf 1. dönemle başlanır. Bir okulda irregular sistem var ise tüm dersler baharda ve güzde açılır. Otomatikmen sınıf ve sene kavramı da ortadan kalkar. Girdiğin bölüme göre alman gereken dersler ve bunların toplam kredileri bellidir, örneğin 8 dönemlik bölümünü ister 8 dönemde bitir, ister 5. seneye uzat 10 dönemde bitir becerebilirsen de bir dönem erken bitir 3,5 sene sürsün... gibi.

    Sadece A kuru okuyup bölüme geçen biri 4,5 sene okur.
  • Güzel okulum
  • Merhaba ben yeditepede peyzaj mimarligi okumak istiyorum ama cok kararsizim. Ingilizcem zayif cok zorlanir miyim? Bir de peyzaj mimarligi okusam is olanaklari nasil olur? Yeditepeden mezun olmanin bi farki olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu uplayalım...

    Irregular olmakla ilgili bilgi verebilecek varsa özel mesaj kutumu şenlendirmesini rica edicem
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ingoshi

    Konuyu uplayalım...

    Irregular olmakla ilgili bilgi verebilecek varsa özel mesaj kutumu şenlendirmesini rica edicem

    Olma. Dondur sonra başla
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.