Şimdi Ara

Yeditepe Ekonomi yazılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 5k sıralamam var normalde odtü uluslararası ilişkiler sonra siyaset bilimi yazacaktım fakat hocalarım bu bölümü önerdi. Geçen sene 6400 civarlarında kapatmış sizce tercih listeme eklemeli miyim? Siz olsanız hangisini yazardınız önce? Yazsam gelir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WiserKaiser -- 31 Temmuz 2022; 18:54:44 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Eğer hukuk mühendislik falan gibi teknik bir bilgi almadığın bir bölüm okumak istiyorsan (İİBF bunlarin en başıdır) sen mezun olduğunda arkanda kimsenin hakim olmadığı bir teknik alanın ya da kendine özel bir iş alanın olmayacak. Sadece okulunun markası ve kendine yaptığın yatırımla bir yerlere geleceksin. Yani demem o ki fırsatın varken ODTÜ'den şaşmamak lazım. Yeditepede ya da bilgide karşılaşacağın öğrenci topluluğu seni bir yere getirmez. Kurum kültürü olan bir yerde okumak bambaşkadır. Arkana da ODTÜ markasini almak cabası. Ayrıca açıp mezun havuzuna baktığında iş dünyasına atılırken ODTÜnun ve ODTÜ'lülerin birbirlerini tutmasının sana ne kadar faydası olacağını göreceksin. Bence hiçbir İİBF okuyacak tmci tepelerde boundan senin sıralamalarında da ODTÜ'den şaşmamalı.
  • Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WiserKaiser W kullanıcısına yanıt
    saçmalama sıra arkadaşın 400k lık eleman olucak tm de yeditepe o kadar iyi değil boun turizm yada odtü falan bak belki son çare marmara ing ybs yazarsın

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bilgi de LSE ile işbirliği sayesinde çift diploma olanağı var. İncelemenizi öneririm. Arkasına da Yeditepe, Marmara yazılabilir

• Bilgi ekonomi çok daha avantajlı bence arkadasin dediği gibi Lse falan bakarsan bilgi>7tepe bence ea ve sözelde

• Odtü ve boun dan şaşma bu sıralamada zaten riskli bir skala ea icin bari okul etiketi en iyisi olsun ben oyle yaptim yine aynisini yapardim

• Eğer hukuk mühendislik falan gibi teknik bir bilgi almadığın bir bölüm okumak istiyorsan (İİBF bunlarin en başıdır) sen mezun olduğunda arkanda kimsenin hakim olmadığı bir teknik alanın ya da kendine özel bir iş alanın olmayacak. Sadece okulunun markası ve kendine yaptığın yatırımla bir yerlere geleceksin. Yani demem o ki fırsatın varken ODTÜ'den şaşmamak lazım. Yeditepede ya da bilgide karşılaşacağın öğrenci topluluğu seni bir yere getirmez. Kurum kültürü olan bir yerde okumak bambaşkadır. Arkana da ODTÜ markasini almak cabası. Ayrıca açıp mezun havuzuna baktığında iş dünyasına atılırken ODTÜnun ve ODTÜ'lülerin birbirlerini tutmasının sana ne kadar faydası olacağını göreceksin. Bence hiçbir İİBF okuyacak tmci tepelerde boundan senin sıralamalarında da ODTÜ'den şaşmamalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bnkavafoglu -- 1 Ağustos 2022; 13:28:7 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mühendislik mi iktisat mı
    11 yıl önce açıldı
    İşletme mi? İktisat mı?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eğer hukuk okumak istiyorum İstanbul Hukuk benim için bir seçenek dersen o apayrı bir konu tabi

• bnkavafoglu kullanıcısına yanıt

Eline saglik guzel aciklamissin hocam

Ben de sizin gibi düşünüyordum da hocam hem bölümün içeriğinin piyasaya işletme/iktisattan uzak olmasından hem de çevremdekilerin ısrarı hatta belli bir noktada tercih listemde özel olmayışını azarlamasından dolayı bunu da bir opsiyon olarak düşündüm. Şimdi tekrar düşününce haklısınız.

Hukuku da araştırıyorum hocam ama özellikle yeni avukatların anlattığı gerçek anlamdaki korku hikayelerinden dolayı sınavdan önce bile büyük önyargım vardı bölüme hala da var. Yine de çevremden birkaç hukuk mezunu buldum onlarla görüşme ayarlayacağım.

• WiserKaiser W kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısınız ortalıkta ciddi bir hukukçu enflasyonu söz konusu. Hukuk alanında Türkiye'de en iyi 4/5. Sırada diyeceğiniz İstanbul Üniversitesi bile senede 750 mezun veriyor. Bir dönem ben de savcılık hayaliyle hukuk okusam mi diye çok düşündüm ama gözümü her anlamda korkutan birkaç faktörden sonra vazgeçtim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.