Şimdi Ara

Yedi Aydır C++ ile uğraşıyorum!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba 7 aydır C++ ile uğraşıyorum. C++ oyun yazmak için öğreniyorum. Yakında oyun motoru yazacağım. Sizce oyun motoru yazmak için iyi bir deneyim olurmu? Siz neler önerirsiniz? Amacım oyun yazıp kendimi iyicene bu işe öğretmek ve oyun motoru yazmak? Bildikleriniz varsa lütfen esirgemeyiniz!
    Saygılar!

• quote:

Orijinalden alıntı: zigzak

Merhaba 7 aydır C++ ile uğraşıyorum. C++ oyun yazmak için öğreniyorum. Yakında oyun motoru yazacağım. Sizce oyun motoru yazmak için iyi bir deneyim olurmu? Siz neler önerirsiniz? Amacım oyun yazıp kendimi iyicene bu işe öğretmek ve oyun motoru yazmak? Bildikleriniz varsa lütfen esirgemeyiniz!
    Saygılar!

Oyun motoru nedir? :/
  • Oyun motoru, kişilerin veya şirketlerin oyun yapmak amacıyla kullandığı ücretli veya ücretsiz olan programlara verilen isimdir. Bu program, esasında kütüphanelerden oluşmuş bir yapıdır. Bu kütüphanelerin içinde bilgisayar programlama dilleri ile tanımlanmış fonksiyonlar, sınıflar vb. veriler bulunmaktadır. Kişi oyun motorunu kullandığında, başkası tarafından önceden tanımlanmış olan bu verileri kullanarak oyununu yapar. Bu oyun motoru denilen yapının kişiye sağladığı fayda; kişiyi önceden başkası tarafından kodlanarak tanımlanmış olan bu verileri tekrardan kodlama zahmetinden kurtarması ve bunun sonucunda daha az kod ve bunun getirdiği daha az karmaşıklık ve aynı zamanda, zamandan tasarruf etmesini sağlar.
  • ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yetkili Bi Abi

Oyun motoru, kişilerin veya şirketlerin oyun yapmak amacıyla kullandığı ücretli veya ücretsiz olan programlara verilen isimdir. Bu program, esasında kütüphanelerden oluşmuş bir yapıdır. Bu kütüphanelerin içinde bilgisayar programlama dilleri ile tanımlanmış fonksiyonlar, sınıflar vb. veriler bulunmaktadır. Kişi oyun motorunu kullandığında, başkası tarafından önceden tanımlanmış olan bu verileri kullanarak oyununu yapar. Bu oyun motoru denilen yapının kişiye sağladığı fayda; kişiyi önceden başkası tarafından kodlanarak tanımlanmış olan bu verileri tekrardan kodlama zahmetinden kurtarması ve bunun sonucunda daha az kod ve bunun getirdiği daha az karmaşıklık ve aynı zamanda, zamandan tasarruf etmesini sağlar.

Uzun anlatmışsın ama iyi anlatmışsın sağol :)

• quote:

Orijinalden alıntı: bukalemun_baris

quote:

Oyun motoru, kişilerin veya şirketlerin oyun yapmak amacıyla kullandığı ücretli veya ücretsiz olan programlara verilen isimdir. Bu program, esasında kütüphanelerden oluşmuş bir yapıdır. Bu kütüphanelerin içinde bilgisayar programlama dilleri ile tanımlanmış fonksiyonlar, sınıflar vb. veriler bulunmaktadır. Kişi oyun motorunu kullandığında, başkası tarafından önceden tanımlanmış olan bu verileri kullanarak oyununu yapar. Bu oyun motoru denilen yapının kişiye sağladığı fayda; kişiyi önceden başkası tarafından kodlanarak tanımlanmış olan bu verileri tekrardan kodlama zahmetinden kurtarması ve bunun sonucunda daha az kod ve bunun getirdiği daha az karmaşıklık ve aynı zamanda, zamandan tasarruf etmesini sağlar.

wikipedia'den alıntı hocam :) oyun motoruna örnek vermek gerekirse cryengine,unreal engine,unity 3d gibi bilindik otorları duymuşsundur illaki

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bukalemun_baris

quote:

wikipedia'den alıntı hocam :) oyun motoruna örnek vermek gerekirse cryengine,unreal engine,unity 3d gibi bilindik otorları duymuşsundur illaki

duymadım o yüzden sordum :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Oyun motoru yazmak bu kadar kolay mı? Siz bir oyun motoru kullanıp, oyun yazacağım deseniz hadi neyse de, o bile çok zor...
  • Veri yapıları, algoritmalar, işletim sistemleri gibi konulara hakim olmak şart. Belli başlı açık kaynaklı grafik ve fizik motorlarını incelemek şart. C++ kodunun makine diline dönüşürken geçtiği aşamaları bilmek ve bu bilgiyi sıradan birinin gözden kaçıracağı optimizasyon işlemlerinde kullanmak şart. Tabi optimizasyon demişken; optimizasyon nedir, türleri nelerdir gibi sorular üzerinde detaylı bilgi sahibi olmak şart. Bütün bu bilgilere ulaşmak için internet kullanılacağını varsayarsak ingilizce bilmek şart.
  • Elbette 3d grafik, ışık, animasyon, yansıma, render, materiyal gibi şeylerden yoksun 2d grafik motorunu yazabilirsin. hatta basitten 3d grafik motorunu bile yazabilirsin. ama asla bir kişi, heleki bu zamanın milyon dolarlık lisanlı oyun motorlarının yanında.... :D
  • opengl veya directx bilmen gerekli. Türkiye de bunu düzgün öğreten üniversite yok(benim bilgilerime göre). İnternette de düzgün Türkçe kaynak yok. Dolayısıyla mümkün değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.