Şimdi Ara

Yedek Subay Askerlik ve Kekemelik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese selamlar. Hiçbir yerde cevabını bulamadığım için sizlere sormak istedim.

    379. Dönem Yedek Subaylık çıktı bana ancak kekemelik problemim var (Konuşamayacak seviyede değil ancak karşımdakinin farkedeceği seviyede).
    Kekemelik yedek subay olmamda sorun teşkil eder mi ? Ortalama 2 aylık eğitimden sonra 'sende kekemelik var, yedek subay olamazsın' denir mi acaba ? Nasıl bir yol izlemeliyim sizce ?



  • Hiç mi yok tecrübesi olan bir arkadaş
  • 377. dönem yedek subayım, bir devrem de de konuşma bozukluğu var, aynı yerde eğitim aldık, aynı yerde çalışmaya devam ediyoruz (rütbeli personellerin epey yoğun olduğu bir şehir Ankara'da) bir sorun teşkil etmiyor, fakat rütbeliler ilk kez duyunca biraz şaşırabiliyor, eğer aşırı seviyede kekeme değilseniz, yani örneğin bir albayın odasına girmeden evvel tekmil verirken kekelemezseniz, konuşurken de belli bir süre içinde cümleleri toparlayacak düzeyde iseniz sorun olacağını sanmıyorum, gittiğiniz yerde size sorarlarsa kendinizi ifade edip durumunuzu anlatırsınız, kimse sıkıntı yapmaz, bu doğuştan olan bir durum ve söz konusu sağlık sonuçta, içiniz rahat olsun.
  • Değerli cevabınız için çok teşekkürler. Korkum daha çok yds eğitimini aldıktan sonra ustalığa geçerken bir sorun teşkil etmesi. Ama dediklerinizi anladım, umarım beklenmedik bir durum çıkmaz @Abstraction
  • Yedek subaylıkta sorun teşkil etmez hocam 12 aylık askerlik yapıyorsun sonuçta kalıcı olmadığın için önemsemiyorlar gözlük vs parmakların da sorun olan arkadaşım bile rahat rahat yaptı sorun olacağını düşünmüyorum.
  • yedek subay olunca erleri yönlendirmem gereken durumlar olucağı için biraz merak ettim açıkcası. Gözlük, parmak vs değilde bir grup erin karşısında konusma konusunda sıkıntı cıkarsa üstler tarafından nasıl karşılanır diye dedim. Çoğunlukla düzgün konuşmaya bakan bir sorumlulukmuş geliyor yedek subaylık
  • Hiç çekinme hocam sen onların üstüsün hiç bir şekilde sorun olmaz. İlk başlarda farklı olabilir ancak onlarda anlayınca ona göre dikkat ederler zaten görev yapacağın yere göre belki normal erleri bile çok nadir göreceğin yerlerde görev alabilirsin. Takım komtanı olup meslekçinin işini yapıp veya meslekçi olup takım komtanlığı yapanlar biliyorum. O an nerede açık varsa gittiğin birlikteki komutanın ona göre size görev verecek. Daha kameraya bakarak atandığın yerin ismini okuyacaksın sakin ol gerisi olay yolun açık olsun...
  • Cevabın ve cesaretlendirmen için çok teşekkürler tekrardan.
  • Sağlık muayenesinden sonra "Yedek subay olur" raporu aldıysan/alırsan zaten sorun olmaz. Benim mesela güneşe duyarlılığım var diye gözlük alırken (3 numara miyopum) güneşte kararan camlardan aldım. Cephe denetlemesinde üs komutanı "güneş gözlüğünle cephe denetlemesine mi katılıyorsun?" demişti. Benim komutan araya girip "o gözlük güneşte kararıyor" dedi de "haa tamam" dedi bıraktı beni.

    Karşındakinin anlaması önemli değil, önemli olan cümleleri genel olarak ne kadar oranda kurduğun. Kaldı ki, konuşmamda sıkıntı yok ama karşımdaki anlar diyorsun. Sorun olacağını sanmam. Seni eğitime dahi almamaları gerekir sıkıntı olsa (doktor "yedek subay olamaz" raporu verirdi sorun olsa), eğitime aldıktan sonra sen kekemesin deyip yollamazlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tmp341 -- 1 Haziran 2020; 5:49:55 >




  • Şöyle bu durum var; sağlık muayenesi dediğimiz şey aile hekiminin boy kilo sorup, sisteme girmesi. Kaldı ki bu süreç askere başvururken oluyor ancak yedek subay olduğum sonradan belli oluyor. Yani kimse hakkımda 'yedek subay olabilir' gibi bir onay vermedi malesef Sonuçta yaşayarak öğreneceğim bakalım, ama söylenenlere göre büyük bir sorun yaratmayacak sanırım
  • alibaba12 A kullanıcısına yanıt
    İşte o ilk muayene yetiyor. Doktor sende sorun görmediyse, sisteme sakınca yoktur diye girer. Sonra şansına ne çıkarsa. Normalde askere gitmeden önce tekrar muayene olmamız lazımdı ama yapmadılar. Ben sorun olacağını sanmam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tmp341 -- 1 Haziran 2020; 23:7:58 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.