Şimdi Ara

Yedek anahtarsız araç alınır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
14.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Araç yeni nesil bir araç ise serviste yedek anahtar yaptırırsınız. Bu esnada beyni sıfırlayıp mevcut ve yeni yapılan anahtar sisteme tanıtılır. Eski anahtar artık kapıları açsa da arabayı çalıştıramaz.

Eğer kasko yaptırırsanız ve aracınız çalınırsa, kasko her iki anahtarı da ister. Eğer anahtarın birisi veya ikisi birden yoksa ücreti ödemez.

Bu nedenle eski sahibi ile bu konuda bir anlaşma yapmanız lazım.

Eğer araç eski kara düzen ise zaten bütün kilitleri değiştirin gitsin. Immobilizerli serviste yapılacak bir anahtarın dörtte biri bile tutacağını sanmıyorum.
  • Elimden 11 araba geçti. 8 tanesinde yedek anahtar yoktu. Sıkıntı yaşamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çalınan araçların yüzde kaçı ilk el sıfır araçlar

• Alma, Ben olsam almam. Veya servisten komple anahtar sistemi değişimi ne tutuyorsa fiyattan düşürtür öyle alırım. E bunuda muhtemelen satan kabul etmez. O yüzden negatif o iş, en azından benc e

• Ben aldim,sikinti yok👍

• Yahu benim yazdığımı okudunmu kardeş ben diyorum ki adam sana 2 anahtarı veriri eyvallah 3. Anahtarı olmadığı ne malum??bu korkuyla yaşanmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni araçlarda kafana göre anahtar yaptıramazsın. Firmanın merkezinden geliyor anahtarlar ve mevcut anahtarlar kodlanıyor. Şüphe uyandıran durum olduğu zaman işlemi yapmıyorlar bile. Ayrıca herşey kayıtlı olduğu için adama sorarlar 3 tane anahtarı ne yapacaksın bu aracın normalde 1 asıl 1 yedek anahtarı olur diye.

Olayın maddi yönü var, yedek anahtar yeni araçlarda ucuz değil. Kasko hepsini karşılamıyor çoğunlukla. Paroyanak olmanın anlamı yok da 2-3 bin TL değeri olan bir anahtarı olmayan aracı niye alayım? O kadar indirim mi yapacak ki? Yaparsa bu sefer de şüphe uyandırıyor çünkü madem bunu indirebiliyor,servisten çıkarsın anahtar versin. Alt tarafı bir başvuru yapacağız. Parasını verir,anahtar gelince ben alırım. Çok zor birşey olmasa gerek değil mi?
  • Anahtarcıya gider sizdeki anahtar dışındaki kayıtlı anahtarları sildirirsiniz. Bir tane de yedek anahtar yaptırırsanız mis gibi olur. Paranoyaya gerek yok... Ha silinen anahtar ile manuel olarak içeri girerler, onu önlemek biraz pahalı.

K.

• quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Yeni araçlarda kafana göre anahtar yaptıramazsın. Firmanın merkezinden geliyor anahtarlar ve mevcut anahtarlar kodlanıyor. Şüphe uyandıran durum olduğu zaman işlemi yapmıyorlar bile. Ayrıca herşey kayıtlı olduğu için adama sorarlar 3 tane anahtarı ne yapacaksın bu aracın normalde 1 asıl 1 yedek anahtarı olur diye.

Olayın maddi yönü var, yedek anahtar yeni araçlarda ucuz değil. Kasko hepsini karşılamıyor çoğunlukla. Paroyanak olmanın anlamı yok da 2-3 bin TL değeri olan bir anahtarı olmayan aracı niye alayım? O kadar indirim mi yapacak ki? Yaparsa bu sefer de şüphe uyandırıyor çünkü madem bunu indirebiliyor,servisten çıkarsın anahtar versin. Alt tarafı bir başvuru yapacağız. Parasını verir,anahtar gelince ben alırım. Çok zor birşey olmasa gerek değil mi?
    Keyfim istedi diye üçüncü anahtarı yaptıramaz mıyım? Servis kim oluyor? Teknik olarak mümkün ise başka soru soramazlar araç sahibine.

K.

• Peki satın alırken plaka değişikliği için başvursanız, satıcı yeni plakanızı öğrenebilir mi? Yeni plakanızı bilmeyecekse sizi (aracınızı) nasıl bulup da çalabilir? Bu süreç ve masraf konusunda bilgim yok ama düşünülebilir. Tabi satıcı sizi şahsen tanımıyırsa veya aynı mahallede oturmuyorsanız uygulanabilir bu.

• Buüyük konuşmayayım ama anahtarı kaybeden adamın arabasına özenli bakma ihtimali çok düşük. Hırsızlık bi yana bu bile kıstas.

• 10 bin düşerse al

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kötü niyetli olabilir ama aracı çalmak gibi bir niyeti olsa 3.anahtarı yaptırır size yedeğini verirse kendinde kalan anahtarla arabayı alıp gitse yedeği verdim deyip adam kurtulacak mı bu kadar basit mi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.