Şimdi Ara

YDT İngilizce'yi yarım saat erken bitirenlerin olayı nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.

    Bildiğiniz üzere bugün YDT (YKS kapsamında yabancı dil alanında üniversiteye girmeyi sağlayan sınav) vardı.

    Kendim bir İngilizceci ve güzel bölümler kazanmış ancak üni.yi bitirmemiş biri olarak bugün tekrardan girdim bu sınava.

    Son 2 ya da 4 soruydu, süre bitecek diye basan stresten dolayı hatırlayamıyorum, süreyi yetiştiremediğim için boş bırakmak zorunda kaldım. Burası benim kabahatim bahane vs. aramıyorum yanlış anlamayın; ancak, sınavı bildiğiniz yarım saat önceden teslim edip çıkan kişiler vardı. Sizce bu kişiler aşağıdaki hangi kategoriye giriyor?

    I. Lanet olsun deyip kağıdı verip çıkanlar
    II. İngilizcesi çok iyi olmadığı için her ne kadar hepsini yapsa da yanlış/güvenilmez cevaplar verenler
    III. Gerçekten de tüm soruları sağlam bir şekilde çözüp, üstüne süresi artan kişiler


    Kendi düşüncenize göre bu seçeneklerden birini seçerseniz, veya kendinize özel bir cevap verirseniz sevinirim. Sınav sonrası biraz gerginlik var üstümde açıkçası, sohbet muhabbet iyi gelir eğer konuya katılan olursa.







  • Bence kursa normal zamanda bile gerek yok ben teamspeak gibi konuşma adreslerinde konuşa konuşa öğrendim. Makale, ingilizce altyazılı videolar, film vs de geliştirir baya. Corona olmasaydı maddi imkanların varsa yurtdışına çıkmak en mantıklısı olurdu.

    Sınavda da öylesine girenlerdir bence erken çıkanlar bende öylesine gircektim ama vazgeçtim hiç girmedim.
  • Hocam konuyla alakasiz ama. Malum her yer korona kursa gidemem. Bu 3 ay baya bosum ingilizce kasicam az biraz temel var. Nereden ve nasil baslamm lazim?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İlk 100 için sınava girdim. Tytyi yapamadığım için çok kontrol etmeden 1 saatte bitirip verdim bu sınavı. Geçen sene tytyi batırınca bunu fullememe rağmen olmamıştı ilk 100. O yüzden çok üstüne düşmeden doğru gördüğüm cevabı işaretleyip çıktım. Zaten üniversite öğrencisiyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi board728 -- 28 Haziran 2020; 18:34:16 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-5D17A1E45

    Hocam konuyla alakasiz ama. Malum her yer korona kursa gidemem. Bu 3 ay baya bosum ingilizce kasicam az biraz temel var. Nereden ve nasil baslamm lazim?
    Bence kursa normal zamanda bile gerek yok ben teamspeak gibi konuşma adreslerinde konuşa konuşa öğrendim. Makale, ingilizce altyazılı videolar, film vs de geliştirir baya. Corona olmasaydı maddi imkanların varsa yurtdışına çıkmak en mantıklısı olurdu.

    Sınavda da öylesine girenlerdir bence erken çıkanlar bende öylesine gircektim ama vazgeçtim hiç girmedim.
  • 1 saatte bitirdim. 1 kez kontrol ederek (hızlıca)

    ingilizceyi anadilim gibi konuştuğum için oldu biraz.

    yoksaa aytde bile zor yetiştirdim
  • İlk defa girdim ve 30 dakika falan arttırdım ama süremin hepsini kullandım yine de kontrol falan derken, yine de evet sınıfta son kalan bendim insanlar seri seri çıktı anlam veremedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben denemek için girdim 60 dakika dolduğu gibi çıktım açıkçası hızlı okuyorsanız üstünde kafa patlatılacak çok fazla soru yoktu direk okuyup işaretleyip geçilecek sorular ağırlıktaydı
  • Hocam selamlar.

    Öncelikle ne kadar İngilizce geçmişin ve aşinalığın var buna göre değişir. Ben İngilizce için hiç kursa gitmedim, çocukluktan itibaren oyunlarda mecburen kullanmam gerektiği için öğrendim. Ancak zaman içerisinde gelişen araştırma merakı ve liseden gelen gramer altyapısıyla beraber daha üst seviyelere çıkarttım.

    Bu aralar trend olmaya başlayan bir motto var eğer farkettiysen, "İngilizce öğrenmek için, İngilizce'yi kullanmanız gerek, konuşmanız gerek" vs. Buna kesinlikle katılıyorum, Türkiye sunucusunda oynamamak koşuluyla online bilgisayar oyunları, altyazılı diziler, ve adım atmak istersen yabancı kökenli online arkadaşlar İngilizceni geliştirmeni sağlayacaktır. Facebook'tan biriyle konuşmak olur, Skype'tan (Skype'ı boşver Discord yeni olay) çağrı yapmak olur orası senin yaratıcılığına kalmış.

    En önemli faktör "heves" ve "dili kullanmak". Örneğin senin hayatta neye ilgin var? Bunla ilgili bir platforma katıl, forumlarda yazıp çiz, sorular sor, sohbetler et, bu alanla ilgili yabancı arkadaşlar edin. Bilmediğin bir kelime olduğu zaman direkt arama motoruna yazıp çevirisine bak, içinde kullanıldığı cümlelere bak ki kullanıldığı bağlamları kavrayasın, daha sonrasında cümle kalıplarını arat.

    Tüm bunlar boyunca belli başlı video eğitim kaynakları takip edebilirsin, ama dediğim gibi, benim bu konularda pek bir bilgim yok. Basit bir Youtube aramasıyla ücretsiz video kaynaklara erişebileceğini düşünüyorum.

    Daha detaylı sormak istediğin şeyler olursa burdayım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crux Ansata -- 28 Haziran 2020; 18:47:48 >




  • Born To Die kullanıcısına yanıt
    Sınavın sonlarına doğru denk getirdikleri uzun sorular, şu İng. cümleye anlamca en çok benzeyen İng. cümle nedir, bu Türkçe cümlenin en yakın İng. karşılığı nedir kısımlarında tereddüte düştüğüm için kafa patlatmam gerekti açıkçası. Sonra paragrafta anlamı bozan cümle hangisidir sorularının ortasında süre bitti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crux Ansata -- 28 Haziran 2020; 18:58:9 >
  • Hocam bence o kişiler sınava kendini denemek için giren tipler. Yeni geldim eve. Bence bu seneki sınav kolaydı. Çözdüğüm denemelerde daha fazla zorlanmıştım bu sınavda ise kelime soruları ve paragraf sorularının cevapları bariz belliydi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi equallyworthless -- 28 Haziran 2020; 18:53:11 >
  • bence sinav zordu, en az bes soruda iki cevap arasinda kaldim. fakat sure harcatan uzun soru yoktu. zor sorulari atlayarak 1 saatte cozulebilirdi.
  • Ben öylesinde girdim, hava da acayip sıcaktı zaten kontrol etmeden tam 1 saatte bitirip çıktım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sınava arapçadan girdim açıkçası 16.45 in gelmesini bekledim çıkmak için. İngilizce kolay mıydı zor muydu bilmem ama arapça geçen senekine oranla vs gerçekten daha kolaydı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evet bu benim babama 1 saat sonra alın dedim ingilizcem fena değildir ama kelime bilgim yok sayısalım normalde ama her alandan sıralamam hesaplansın diye girdim :D
  • gecen sene tyt kacti hocam?
  • hynx kullanıcısına yanıt
    98 net vardı 500lerde geldi sıralama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben ilk 100 denemek için girdim bu sene ve sırf babam laf ediyor diye tekrar tekrar kontrol etmeme rağmen 20 dk kala çıktım. Sınava ve dile hakim olunca 50dkda çözülüp 10 dkda kontrol edilip çıkılır rahatça.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.