Şimdi Ara

YDT İngilizce Soruları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    YDT İngilizce Soruları
    YDT İngilizce Soruları Cevaplar üzerlerinde işaretli bilenler yardımcı olabilir mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam tam olarak nerede yardıma ihtiyacınız var anlayamadım ?

• Açıkcasi kaçırdığım bir kural falan mı var onu anlamadım.Hani bir kural vardı zaman baglaciyla bağlı cümlelerde ana cümle gelecek zamansa yan cümle prsesent tense olur.Buna benzer bir kural mi vardı diye düşündüm bu sorularda.Mesela neden son soruda geniş zaman kullandık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-44FE223FB -- 23 Ağustos 2020; 14:39:59 >
  • Geniş zaman değil ki Hocam. Went geçmiş zaman , had + fiil+ ed de present past tense (ismini hatırlayamadım tam). Açıkcası zamanlara kural açısından bakmak yerine cümleye göre mantıklı olanı seçmek daha doğru. Dil okumadım ancak yurt dışında yaşadım, hatam varsa affola :)

• Tamamen zaman sıralamasıyla ilgili hocam zaman zarflarını incelerseniz fark edeceksiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Youtube da Ercüment Cem Cuhadar Tense soru cozumu videolarini izleyin hatta butun gramer cozumlerini izleyin

• İlk soruda After bağlacı var. After zaman uyumu ister.
    A şıkkı) ilk taraf present ikinci taraf past olduğu için eleniyor

B şıkkı) ilk taraf past ikinci taraf present perfect olduğu için o da eleniyor.

C şıkkı) ilk taraf future ikinci taraf present olduğu için doğru cevap oluyor. Zaman uyumlarında present- present veya present- future zaman uyumu mümkündür. Ama past- present(-den beri anlamında kullanılan since bağlacı hariç) veya past- future zaman uyumu mümkün değildir.

D şıkkı) present-past uyum sağlamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0DB69929B -- 23 Ağustos 2020; 16:23:40 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ayt matematik ilk sorular
    6 yıl önce açıldı
    YDT/YKS-DİL Için Tavsiyelerim
    3 yıl önce açıldı
    KPSS Türkçe
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İkinci soruda da when bağlacı var -dığı zaman anlamında kullanılmış. When bağlacı da zaman uyumu isteyen bağlaçlardan biri. İki şık uyum sağlıyor gibi görünüyor. B şıkkı ve D şıkkı. Ama D şıkkının ikisi de past perfect tense olduğu için uyum sağlamıyor. Çünkü ikisi de olmuştu anlamına geliyor. Past perfect ile simple past tense uyum sağlar. Simple past olan yakın bir zaman önce olmuştur. Past perfect tense ise çok çok önce olmuştur. Aradaki fark bu.

Ayrıca sorudaki earlier kelimesi past perfect tense’in işaretidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0DB69929B -- 23 Ağustos 2020; 16:23:19 >
  • Üçüncü soruda that var. Bu that noun clause (isim cümleciği) görevinde kullanılmış. (Predict that) öngörüyor. Neyi öngörüyor? Yetkililer on yıl geçmeden büyük bir depremin batı yakasında vuracağını öngörüyor.

Noun clause da zaman uyumu ister. Tek zaman uyumu olan şık B şıkkı olduğu için cevap da B şıkkı oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0DB69929B -- 23 Ağustos 2020; 16:25:11 >
  • Soruları cevapladım. Buyrun bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0DB69929B -- 23 Ağustos 2020; 21:50:17 >
  • Elinize sağlık hocam teşekkürler

• Rica ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.