Şimdi Ara

YDS Yol Haritasi Yardımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

YDS icin nasıl bir strateji belirleyeceğimi bilemiyorum. Sorun belli lakin işin içinden çıkamadım. Lisans eğitimimi %100 Ingilizce olarak tamamladım. Makine mühendisliği.

Universite hazırlıkta intermediate seviyesine kadar eğitim aldım. Aslında ingilizceyi de ingilizce ile uğraşmayı da seviyorum. Yani bana azap gelmiyor. Lakin yds icin deneme çözerken sıkılıyorum. Paragraf soruları beni darliyor.

Genel olarak grammer a hakimim. Zamanlar kurallar hemen hemen hepsini biliyorum. Tabiki ancak intermediate seviyesinde. Kelime eksigim var farkındayım ama ne kadar ezberleraem ezberleyim 4 4luk bir verim alamıyorum. Grammer bilgisi ve kelimeleri bir türlü harmanlayamadim. Els yayincilik in kitabini kullandım çok agir geldi.

Yabancı arkadaslarim var ve onlar ile iletisim kurabiliyorum rahatça. Ama deneme boyutunda 40 civari dogrum ancak çıkıyor. Bu da ancak 45-55 puan arası ediyor.

Şimdi onumuzdeki yds sınavına teferruatlı bir şekilde çalışıp 70+ bir puan elde etmek istiyorum. Önümde epey zaman var. Kitap,kaynak,site,metin,deneme vs önerileriniz nelerdir? Ise nereden başlayıp nasıl devam edeyim? Adım adim kisa bir sekilde yardim edebilecek var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam Lisans eğitimini İngilizce olarak tamamladığınıza göre İngilizce'niz iyi düzeyde gibi. Anladığım kadarıyla okuma çalışmalarıyla ilgili bir sorun görünüyor. Piyasadaki seviye seviye bulunan okuma kitapları var. Onlardan yararlanabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: newreader

Hocam Lisans eğitimini İngilizce olarak tamamladığınıza göre İngilizce'niz iyi düzeyde gibi. Anladığım kadarıyla okuma çalışmalarıyla ilgili bir sorun görünüyor. Piyasadaki seviye seviye bulunan okuma kitapları var. Onlardan yararlanabilirsiniz.

Hocam vasat durumda değilim ama dediğim gibi bir türlü istediğim seviyede de olamadım. Lisansta teknik ingilizce agirlikli egitim aldığımızdan isin bu boyutuna ahim sahim bir etkisi olmadi. Etkisi ingilizce ile beni kusturmedi.

Ise çözümlü yds paragraf sorulari ile mi atiyorum en cok cikan xxxx kelime ile mi yoksa seviye seviye ingilizce kitaplar okuyarak mi başlasam bilemedim.

Ya da farkli bir strateji sık sık deneme çözerek mi üstesinden gelebilirim?

Kelime eksigim oldugu icin dolayisi ile hatta kimi zaman fiilin zamanını da kestiremedigim icin grammer ile bir türlü harmanlayamiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cakirahmet

quote:

Hocam Lisans eğitimini İngilizce olarak tamamladığınıza göre İngilizce'niz iyi düzeyde gibi. Anladığım kadarıyla okuma çalışmalarıyla ilgili bir sorun görünüyor. Piyasadaki seviye seviye bulunan okuma kitapları var. Onlardan yararlanabilirsiniz.

Hocam vasat durumda değilim ama dediğim gibi bir türlü istediğim seviyede de olamadım. Lisansta teknik ingilizce agirlikli egitim aldığımızdan isin bu boyutuna ahim sahim bir etkisi olmadi. Etkisi ingilizce ile beni kusturmedi.

Ise çözümlü yds paragraf sorulari ile mi atiyorum en cok cikan xxxx kelime ile mi yoksa seviye seviye ingilizce kitaplar okuyarak mi başlasam bilemedim.

Ya da farkli bir strateji sık sık deneme çözerek mi üstesinden gelebilirim?

Kelime eksigim oldugu icin dolayisi ile hatta kimi zaman fiilin zamanını da kestiremedigim icin grammer ile bir türlü harmanlayamiyorum.

Hocam okuma çalışmalarıyla kelime ve okuma bakımından çok iyi seviyeye gelebilirsiniz. Ancak tamamen sınava yönelik kelime bilgisi geliştirmek isterseniz sınava yönelik kaynaklardan çalışmanız gerekebilir.

• Piyasada strateji kitapalrı mevcut . bir bakanjı tevasiye ederim . bende lys5'e hazırlanıyorum , bir önlisans bölümü bitirdim(fakat isteksiz). önereceğim Prestige English'in YDS Strategies var. denemelisin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lKriss

Piyasada strateji kitapalrı mevcut . bir bakanjı tevasiye ederim . bende lys5'e hazırlanıyorum , bir önlisans bölümü bitirdim(fakat isteksiz). önereceğim Prestige English'in YDS Strategies var. denemelisin.

YDS Yol Haritasi Yardımı

Hocam dediginiz kaynağa baktım. Fiyatı da cüzi kitap da iyi gibi duruyor. Farklı bir forumdan okuduğum bir mesaj buda bu kaynaklar da sağlam gibi duruyor.

Anladığım kadarı ile 1 strateji grammer 1 de vocabulary kitabi isimi görür gibi geliyor

• quote:

quote:

Piyasada strateji kitapalrı mevcut . bir bakanjı tevasiye ederim . bende lys5'e hazırlanıyorum , bir önlisans bölümü bitirdim(fakat isteksiz). önereceğim Prestige English'in YDS Strategies var. denemelisin.

YDS Yol Haritasi Yardımı

Hocam dediginiz kaynağa baktım. Fiyatı da cüzi kitap da iyi gibi duruyor. Farklı bir forumdan okuduğum bir mesaj buda bu kaynaklar da sağlam gibi duruyor.

Anladığım kadarı ile 1 strateji grammer 1 de vocabulary kitabi isimi görür gibi geliyor

Sizin elinizde gramer ve kelime kitabı var mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YKS fizik yol haritası için
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

YDS Yol Haritasi Yardımı

Els yayıncılık in Grammer kitabi var. Açıkçası birazcık ağır geliyor. Cok cok kapsamlı bir kitap. Onun dışında da oxford ve Cambridge in ders kitapları var hazırlık sınıflarında okutulanlardan.

Ben daha yds odaklı. Kabul edelim ki strateji odakli bir sınav bu. Daha çok strateji üzerine bir kitap almayı düşünüyorum. Hem vocabulary hem de ufaktan grammer e deginsin istiyorum. Irem yayıncılık ve yediiklimin kitapları biraz daha makul geldi strateji kitapları. Ikisi isteklerimi karşılıyor gibi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

YDS Yol Haritasi Yardımı

Els yayıncılık in Grammer kitabi var. Açıkçası birazcık ağır geliyor. Cok cok kapsamlı bir kitap. Onun dışında da oxford ve Cambridge in ders kitapları var hazırlık sınıflarında okutulanlardan.

Ben daha yds odaklı. Kabul edelim ki strateji odakli bir sınav bu. Daha çok strateji üzerine bir kitap almayı düşünüyorum. Hem vocabulary hem de ufaktan grammer e deginsin istiyorum. Irem yayıncılık ve yediiklimin kitapları biraz daha makul geldi strateji kitapları. Ikisi isteklerimi karşılıyor gibi.

Aynen kelime bilgisi oldukça önemli.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.