Şimdi Ara

ybü tıp vs gazi tıp (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
2
Favori
2.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bu senekilerde md yerine bachelor of science yazıyor bakarsanız anlayacaksınız hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

bu senekilerde md yerine bachelor of science yazıyor bakarsanız anlayacaksınız hocam
    Diplomanın ön yüzünde bachelor of science yazıyor fakat diplomayla birlikte verilen ekte md yazıyor ve bu şekilde yurtdışı geçerliliği konusunda bir sıkıntı yok, aksi halde bir sürü yabancı öğrenci vs var, böyle rezalet olabilir mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • infntesimal İ kullanıcısına yanıt
    ama düzelir kısa zamanda uğraşmak mı istemiyorlar yoksa belli sorunlar mı var anlamış değilim

6 seneye düzeleceğini umuyorum
    yok zaten diploma geçerlilik var sorun yok hatta almnaya sorun yapmıyor

ama ilerde sıkıntı yaparlar mı bilmiyorum ondan endişeliler öğrencilerde
  • quote:

yok zaten diploma geçerlilik var sorun yok hatta almnaya sorun yapmıyor

ama ilerde sıkıntı yaparlar mı bilmiyorum ondan endişeliler öğrencilerde
    Böyle bir durum olsa herkes fakülteyi toptan terk eder :)

yoo tıp öğrencileri bir garip topluca hareket edemezler

terk de edemez zaten kimsenin umrunda değil yurtdışında çalışayım mı diye çoğunun derdi türkiyede iyi uzmanlık kazanmak çoğu da dersaneye yazılıyor preklinik dönemlerinde

yabancıların da tek derdi türkiyede çalışmak çoğunun en azından

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 10 Temmuz 2020; 22:46:27 >
  • Ybü yazma sakın. Kastamonu yazan adamlar da orda(14k lık üni) çok arkadaşım var kastamonu kazanıp biyosunda aybü tıp yazan

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • başka okullar da aynısı yapanlar var tek değil onlar

ama puan belirlememeli insanları özelliklerini
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    İnsan özelliğinden bahsetmedim. Haktan bahsettim. Sen 7k sıralama belki daha az, yazıyosun gidiyorsun adam 14k yazıp senle okuyor. Lafı çok yanlış anlamanız beni üzdü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liberal Bardağı -- 10 Temmuz 2020; 23:7:39 >
  • okusun ki 7k ile 14k arasında bir fark olacağını düşünmüyorum ki hatta orda da sormuyorlar ki sen kastamonu tıptasın sizleri ayıralım diye heo birlikte okuyorlar
  • Gazi tıp son yıllarda öğrenciyi zorluyor. Özellikle sınavlarda. Bunun en net örneğini salgın sürecinde süreci yönetememesi, öğrenciyi nasıl zorlarım düşüncesi ile gördük. Bu açıdan öğrenci yanlısı bir fakülte değil. Muhtemelen bunu TUS başarısını artırmak için yapıyordur ama ne kadar doğru bir yol alıyor ileride belli olur.
    Diğer yandan köklü bir fakülte. Gözün kapalı gidersin köklü fakültelere, sistem öyle böyle oturmuştur. Bu yönüyle tavsiye ederim. Kampüs ortamı pek yok ama bina olarak ve yer olarak AYBÜ'den iyi durumda. Şu an TUS ortalaması AYBÜ'nün altında kalıyor ama bu başarısız bir fakülte olduğunu göstermez. Böyle dalgalanmalar olacaktır...

AYBÜ eğitim olarak iyi ve daha ileri gidecek bir yer ama fiziki imkansızlıklara takılıyor malesef. Bina yeterli değil ve YÖK ısrarla fakülte talebinin üzerinde kontenjan verip okula öğrenci istifliyor. Hocaları iki kategoride inceleyeceğim. İlki temel bilim hocaları. Orta düzey iyidirler. Sınıf geçmek çok kolay değildir ama Gazi sanırım biraz daha fazla zorluyor. İkincisi klinik hocaları ileri düzey iyidir. 4 yıldır fakültedeyim, olumsuz yorum görmedim. Dönem 1,2,3'ün eksiğini kapatan bir dönem 4'ü ve TUS'a çalışmaya olanak tanıyan kolay diyebileceğimiz dönem 5 ve 6'sı var.

Hastane olarak düşünürsek Şehir hastanesi hasta çeşitliliği bakımından tartışılmaz şekilde İstanbul dışı her yerden daha iyi ancak hastanenin öğrenciyi benimsemesi, koruması yönüyle düşünürsek Gazi daha iyidir çünkü kendi hastanesi.

Gazi ve AYBÜ arasında karşılaştırma yapmak şu an için hala erken. Şu yönüyle karşılaştırma yapılabilir: Gazi İng mi AYBÜ Tr mi? İngilizce okumak istemiyorsanız buyrun gelin ama Gazi Tr tutarken AYBÜ Tr yazmayın. O günler de gelecektir ama şu an değil. Ne zaman AYBÜ tıp fakültesinin ek binalarını yapar, akreditasyonu alır o zaman çok güzel karşılaştırma yapılır ve hatta AYBÜ Gazi'yi sıralama olarak derinden sarsar. Şu an değil...

Şunu da belirteyim AYBÜ özelinde: 2019 yılı TUS başarısında Türkiye genelinde Devlet ve vakıf üniversiteleri arasında önce 9 sonra 10. sırada yer aldı ve 2020 Şubat TUS'unda (3. mezuniyet yılında) Türkiye 9. çıkardı. Buradan şunu çıkarmak mümkün: AYBÜ klinik eğitiminde çok iyi düzeyde ama Dönem 1,2,3 için öğrenciye daha fazla bilimsel ve sosyal imkan sağlamak durumundadır.

Daha fazla soru için AYBÜ TFT twitter ve instagram hesabına mesaj atabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ooncel19 kullanıcısına yanıt
    Hocam zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.

• Gazi’yi savunmak için yazmıyorum ama bilin diye söylemek istedim, son yapılan TUS’ta birinci Gazi’den çıktı ve ayrıca ilk 10’a 3 kişiyi soktu.

10da 3 mü sadece 1 öğrenci çıkardı o da zaten çok iyiydi tanırım kendisini

Abartmayın isterseniz ve ilk 100de sadece 4 öğrenci çıktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 25 Temmuz 2020; 15:8:10 >
    Hatta aybüde de ilk10 1 öğrencisi var o da 9. İdi

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Birinciyi çok net biliyorum, ilk 10’da 3 kişiyi bir Tus haber sitesinde gördüm, oranın yalancısıyım, abartma niyetinde değilim

• Yanlış bilgiyse silerim hocam amacım savunmak abartmak değil

Yok hocam ben dereceyim tusdatadayım bakabilitsiniz

www.tusdata.com
    ŞUBAT 2020 TUS SINAVINDA BİZİMLE KAZANANLAR   >   TUSDATA – TUS Hazirlik Merkezleri
    https://www.tusdata.com/57349/subat-2020-tus-sinavinda-bizimle-kazananlar

• quote:

Yok hocam ben dereceyim tusdatadayım bakabilitsiniz

https://www.tusdata.com/57349/subat-2020-tus-sinavinda-bizimle-kazananlar
    Tamamdır hocam dediğim gibi yanlış kaynaktan bilgi almışım diyelim özür diliyorum şöyle düzeltelim, son Tus birincisi Gazi’den çıktı sadece

Hatta sayabiliriz tek tek hangi okuldan çıktıklarını

Hepsi Cerrahpaşa Hacettepe

1er de gazi ile aybü

Hatta 11mi13mü ankaraydı

Ankara da ilk100de de 11 öğrencisi var ankarada hacettepeden sonra en fazlaöğrenci sokan okul

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.