Şimdi Ara

Yazım kuralları nasıl çalışılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Bizim sınıfta bir arkadaş vardı, kendisi 1 yıl boyunca sadece geometri ve kümeler çalıştı. Ben zaten çalışmıyorum, bir de bana getiriyor yapamadığı soruları. Sayesinde kümeleri çalışmış kadar olmuştum. Bu arada kendisinden haber alınamıyor, umarım geometriyi full yapmıştır
    Yapay Zekanın Yanıtı

Yazım Kuralları Nasıl Çalışılır?

Yazım kuralları, kelimeleri doğru yazmayı yöneten kurallar bütünüdür. Doğru yazım, iletişimde netlik ve profesyonellik sağlar. Yazım kurallarını öğrenmek ve iyileştirmek, yazılı iletişim becerilerini geliştirmek için çok önemlidir.

Yazım kurallarını çalışmanın çeşitli yolları vardır:

• Kitaplar ve çevrimiçi kaynaklardan öğrenmek: Yazım kurallarıyla ilgili kitaplar ve web siteleri, kapsamlı kurallar ve örnekler sağlar. Bu kaynakları inceleyerek temel kuralları öğrenebilirsin.
    • Pratik yapmak: Yazım kurallarını öğrenmenin en iyi yolu pratik yapmaktır. Yazmaya çalış ve hatalarını düzeltmeye odaklan. Zamanla yazımın gelişmeye başlayacaktır.
    • Yazım denetleyicileri kullanmak: Yazım denetleyicileri, yazım hatalarını belirlemeye yardımcı olabilir. Ancak, bu araçlara tamamen güvenmemelisin ve hala kendi yazımını kontrol etmelisin.
    • Geri bildirim almak: Diğer kişilerden yazımınla ilgili geri bildirim alarak hatalarını tespit edebilir ve geliştirebilirsin.

Yazım kurallarına çalışırken şu ipuçlarını aklında bulundurmalısın:

• Kuralları ezberlemektense anla: Kuralları sadece ezberlemek yerine, nedenlerini anlamaya çalış. Bu, onları daha iyi hatırlamana yardımcı olacaktır.
    • Yaygın hatalara odaklan: Yazım kurallarında bazı hatalar daha yaygındır. Bu hatalara odaklanmak, genel yazımını iyileştirmene yardımcı olabilir.
    • Sabırlı ve ısrarlı ol: Yazım kurallarını öğrenmek zaman alır. Sabırlı ol ve ısrarla çalışmayı sürdür. Zamanla, yazımın önemli ölçüde gelişecektir.

Yazım kurallarını çalışarak ve uygulayarak, yazılı iletişim becerilerini geliştirebilir ve profesyonel görünümünü artırabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam önce genel kuralları ezberleyin ardından soru çözümüne geçin. Sorularda yazılışını bilmediğiniz her şeyi ufak bir deftere not alın, 2 haftada birkaç kez okursanız aklınızda kalmaya başlayacaktır. Benim şimdiden 4 sayfa yazım yanlışı notum oldu, kısaca işin özü soru çözmek hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 turkce kitabi bitirdim 5. Deyim bide mezunum 4 tane de pargraf kitabi bitirdim turkcede bir yazim yanlislarindan hala yanlis geliyor 😂o kadar genis bir konu ki ne sorulacagi belli degil o yuzden derine cakismaktansa tam anlamiyla bitir ayrintilari deneme ile ogren

5. Cozmemin sebebi yazim kurallari cumle turleri filler yoksa türkçe cozmeyi seviyorum diye aldim cok gereksiz aslinda ama yatip kalkip cozesim geliyor😂

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyibilirdik -- 10 Aralık 2019; 14:0:57 >
  • Hayat hikayemi anlatsaydim😂😂

• iyibilirdik İ kullanıcısına yanıt
    Ben de 12. sınıftayken ders çalışıyor gibi görünmek için 7/24 paragraf çözerdim. Sorsan 40'ta 40 mı yaptım ? O da yok. 33 net gelmişti

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hahahah😂 hocam valla benim daha kotu sene başında 10 net 15 net turkce yapiyordum bihter ziyagil gibi aptal hirsim yuzunden 4 kifap bitirdim gunde de 3 saat çalışıyordum tum sene turkce çalıştım sinavda 29 11 😂😂 simdi mezunuk ders çalışmak nedir öğrendim

• Mühendislik kazanıp 1. sınıfı bitirdim, bu yıl okulumu dondurdum eşit ağırlıktan hazırlanıyorum hocam.
  • Evet mezunum gecen sene turkceden baska bir sey calismadim 2 denemeye girdim simdi haftalik deneme atıyorum her gun mat turkce denemesi ve en onemlisi zamanimin %70 ini ayt ye ayiriyorum tyt degil ayt ile kazandi arkadaslarimin bazilari

Bizim sınıfta bir arkadaş vardı, kendisi 1 yıl boyunca sadece geometri ve kümeler çalıştı. Ben zaten çalışmıyorum, bir de bana getiriyor yapamadığı soruları. Sayesinde kümeleri çalışmış kadar olmuştum. Bu arada kendisinden haber alınamıyor, umarım geometriyi full yapmıştır
    Bir konuda. Ne kadar cok sey bilirsen o kadar kafan karışıyor gecen sene ogretmenim tdk boyle aliyor osym şöyle siz gercek turkce alin diye öğretti onun yuzunden. Kafam corba oldu artik yuzeysel ogreniyorum yemin ederim netlerim artiyo ya

Temelini öğrenip geri kalan ince detayları soruda görmek daha iyi oluyor. Eğer konuyu çalışırken tüm detaylarıyla öğrenmeye çalışırsam kriz geçiriyorum, o konu hakkındaki her şeyi öğrenmeden ne test çözebiliyorum ne diğer konulara geçebiliyorum. Bende böyle bir ruh hastasiyim

Sizde kendinize iyi bakın hocam, iyi çalışmalar.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.