Şimdi Ara

Yazılımlarda Kullanılan Kodlama Dilleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yazılımlarda Kullanılan Kodlama Dilleri


    Bugün Yazılımlarda Kullanılan Kodlama Dilleri başlıklı eğitim makalemizi birlikte inceleyeceğiz.Bütün kodlama dillerini ve açıklamalarını kısaca anlatarak açıklayacağım.



    Bir program yazabilmek için program dillerinden en az biri bilmeniz gerekiyor. Birçok programlama dili var ve bu dillerin hepsinin kendine özgü bir yapısı vardır. Tüm elektronik aletlerin ana dili “1” ve “0” sayılarıdır. Hangi kodlama dili olursa olsun makineye işleneceğinde bu dile dönüşür. Şimdi ise programlama dillerini göreceğiz.



    JAVA



    1991 yılında televizyonlar için çıkmıştır. Dünyadaki en popüler programlama dillerinden birisidir. Eskiden bu yazılım dilini bilmeden mobil uygulama yapılamıyordu.Ancak yazılım alanında meydana gelen gelişmelerle artık mobil uygulamalar birden çok yazılım diliyle yapılabilmektedir.



    C



    1970 yıllarında tasarlanmaya başlanmış 1978 yılında ise 800 sayfalık bir kullanım kılavuzu yayımlayarak kodlama dilleri arasına giriş yapmıştır.




    PYTHON



    1989 yılında ortaya çıkan bu dil diğer dillere nazaran kolay okunabilir olmasıyla ön plana çıkıyor. Kod yazma diline yeni başlayanlar için önerilen dillerden bir tanesidir.



    PHP




    İnternetin 3te birini kapsayan PHP Facebook, Yahoo gibi büyük sitelerinde tercih ettiği bir kodlama dilidir.



    Visual Basic



    Yazdığınız kodlarda sürükleyip bırakarak değişiklik yapmanıza olanak sağlayan kolaylaştırılmış bir kodlama dilidir.



    Javascript



    Web uygulamalarında en çok kullanılan kodlama dillerinden birisidir fakat çok fazla güvenlik açığı olduğu için şirketler yavaş yavaş Javascript’i kullanmayı bırakıyorlar. İsim bakımından Java’ya benzese de hiçbir ortak yönleri bulunmamaktadır.



    R


    İstatistikçilerin ve veri analizi yapan şirketlerin en çok kullandıkları dildir. Finans, bankacılık gibi sektörlerde de sıkça kullanılmaktadır.



    GO



    Çok büyük verilerle baş etmek için yapılan bu dil Google tarafından kendi arama motorları için tasarlandı. Pek fazla güvenlik açığı bulunmadığı için rağbet gören bir dildir.



    Ruby



    Kolaylık sağlayan yazılım dillerinden bir tanesi olan bu dil web uygulamaları geliştirmek için uygun dillerden bir tanesidir.



    Objective-C



    Birçok dilin harmanlanmasıyla oluşturulan ve popüler bir programa dilidir.



    Perl



    Perl, çok çeşitli görevler için kullanılabilen bir programlama dilidir. Normal bir basit kullanım olan Perl, bir metin dosyasından bilgi almak ve bir raporu yazdırmak veya bir metin dosyasını başka bir formata dönüştürmek için olacaktır. Ancak Perl, sistem programlama dahil olmak üzere oldukça karmaşık problemler için çok sayıda araç sunar.



    Swift



    Apple şirketinin çıkardığı popüler kodlama dillerinden bir tanesidir. Apple Taylor Swift’le birçok kez münakaşaya girdi fakat bir sonuç çıkmadı.



    Matlab



    Açılımı matrix laboratuvarı olan bu uygulama üniversitede fizikçi ya da matematikçi olmak isteyenlerin öğrenmesi gereken bir kodlama dilidir. Şu an da büyük şirketlerin yüz tanıma, yapay zekâ, şekil tanıma gibi uygulamalarında bu dil kullanılıyor.

    Yazılımlarda Kullanılan Kodlama Dilleri

    Eğitim Makaleleri







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.