Şimdi Ara

Yazılımla uğraşıyorum sizce ne yapmalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Genelde boş vakitlerimde yazılımla yada bilgisayarla uğraşırım.Çok dışarı çıkmam.Tv izlemem.Kitap okumam(Bilgisayar ve yazılım kitapları hariç).Okul ders ve bilgisayar benim hayatım.Kızlarla ilgilenmiyorum zaten.Bir sporlada uğraşmıyorum.Yani sizin anlayacağınız.Bilgisayarla uğraşmayı çok seviyorum.Elimde bazı kitaplar var kafama göre aldım ama bütün yazılım dillerini öğrenmek istiyorum.Ayrıca ingilizce kursuna gidiyorum.İngilizcemi geliştirmek için malum kodlar ingilizce.Sıkılmıyorum kodlarla uğraşırken flan.Elimdeki kitaplar
    Android programlama
    Directx ile oyun programlama
    İphone İpad için uygulama geliştirme

Aslında bu işi tek yapmıyorum.Arkadaşımla hatta kardeşimle uğraşıyoruz.Aynı yaştayız(15 Lise 1).Yazın kesin olarak başlıcaz o zamana kadar ön hazırlık yapmak istiyoruz.Yazın başlamamızın sebebi bilgisayarlarımızı değiştirecek olmamız.Şuan ki bilgisayarlarımız bu programları flan zor açıyor hatta kasıyor.Yazın kesin olarak başlıcaz.Hayallerimiz çok ama bunları gerçekleştirmek için çabalıyoruz.Bazıları çıkıp yok sizin yaşınız küçük yok işte dersinize çalışın ergensiz bi heves sonra geçer flan demeyin lütfen.Sizden güzelce yardım istiyoruz.Çok güzel fikirlerimiz var bunları gerçekleştirmek istiyoruz.İşin parasında değiliz.Sevdiğimiz için yapmak istiyoruz.Üniversiteyede hazırlık olur hem
    Ankarada yaşıyoruz.Kızılayda Bilge Adam diye bir yer gördük yazın orayada gidebiliriz ama bazı şeyleri kendi kendimize uğraşarak yapmak daha zevkli.

Sizden isteğimiz önce nereden başlayalım?Tecrübeli olanlar vardır aramızda eminim.Küçük bir bilginiz olsa bile yardımcı olmaya çalışın lütfen.Bizim aklımızda oyun var belki bu oyun hevesi yaşımızdan dolayı ama yapılan oyunların tuttuğunu gördük.Olumsuz yorum yapabilirsiniz size kalmış ne söylerseniz söyleyin fikrimizden vazgeçmicez.

• quote:

Orijinalden alıntı: enkarizmanickbende

java

Hocam java derken biraz acsak? Java ile ilgili kitap mi alayim bi oneriniz varmi kitaplar flan
  • Up
  • quote:

Orijinalden alıntı: KibritVsÇakmak

Java öğrenebilirsin. Uygundur. Kitap pek tavsiye etmem ama elinin altında da bir tane bulunsun. Yeni başlayacaksan araştır en basit olanını bul. Daha sonra internetten araştıra araştıra iyiye doğru gidersin.

Teşekkürler hocam fikriniz için
  • quote:

Orijinalden alıntı: siberahpub

Genelde boş vakitlerimde yazılımla yada bilgisayarla uğraşırım.Çok dışarı çıkmam.Tv izlemem.Kitap okumam(Bilgisayar ve yazılım kitapları hariç).Okul ders ve bilgisayar benim hayatım.Kızlarla ilgilenmiyorum zaten.Bir sporlada uğraşmıyorum.Yani sizin anlayacağınız.Bilgisayarla uğraşmayı çok seviyorum.Elimde bazı kitaplar var kafama göre aldım ama bütün yazılım dillerini öğrenmek istiyorum.Ayrıca ingilizce kursuna gidiyorum.İngilizcemi geliştirmek için malum kodlar ingilizce.Sıkılmıyorum kodlarla uğraşırken flan.Elimdeki kitaplar
    Android programlama

Aslında bu işi tek yapmıyorum.Arkadaşımla hatta kardeşimle uğraşıyoruz.Aynı yaştayız(15 Lise 1).Yazın kesin olarak başlıcaz o zamana kadar ön hazırlık yapmak istiyoruz.Yazın başlamamızın sebebi bilgisayarlarımızı değiştirecek olmamız.Şuan ki bilgisayarlarımız bu programları flan zor açıyor hatta kasıyor.Yazın kesin olarak başlıcaz.Hayallerimiz çok ama bunları gerçekleştirmek için çabalıyoruz.Bazıları çıkıp yok sizin yaşınız küçük yok işte dersinize çalışın ergensiz bi heves sonra geçer flan demeyin lütfen.Sizden güzelce yardım istiyoruz.Çok güzel fikirlerimiz var bunları gerçekleştirmek istiyoruz.İşin parasında değiliz.Sevdiğimiz için yapmak istiyoruz.Üniversiteyede hazırlık olur hem
    Ankarada yaşıyoruz.Kızılayda Bilge Adam diye bir yer gördük yazın orayada gidebiliriz ama bazı şeyleri kendi kendimize uğraşarak yapmak daha zevkli.

Sizden isteğimiz önce nereden başlayalım?Tecrübeli olanlar vardır aramızda eminim.Küçük bir bilginiz olsa bile yardımcı olmaya çalışın lütfen.Bizim aklımızda oyun var belki bu oyun hevesi yaşımızdan dolayı ama yapılan oyunların tuttuğunu gördük.Olumsuz yorum yapabilirsiniz size kalmış ne söylerseniz söyleyin fikrimizden vazgeçmicez.

Bende suanda 15 yasindayim ve suana kadar ogrendigim tecrubelere gore directx ve android programlama icin cok erken.Ben sahsen c# ogrenmekteyim ama eger gercekten amaciniz cok buyukse oyunla ilgili olarak c++ i tavsiye ederim.Programcilik gercekten cok zevkli ama ilk olarak gercekten saatlerce kodlara bakmaniz gerektigi durumlar olacaktir.15 yas kucuk bir yas degildir.12 yasinda ios platformna oyun yapan birisi var.Ben ogrenmeye gec bile basladigimi dusunuyorum.VOlkan Aktas in bir tane c# kitabi var onu size mutlaka tacsiye ederim ve son olarak programcilikta yaptiginiz her konuyu mutlaka tek basiniza yapmaya calismalisiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• C den başlamak yeni başlayanlar için zor olmasa gerek yaşa gelince eğer gerçekten bu işi seviyosanız derslerinizi aksatmaın ilerde üniversite de yazılım ile ilgili bölüm sizin yararınıza olucaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SİZCE DURUMUM NASIL
    7 yıl önce açıldı
    Ne yapmalıyım,kafam karışık..
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bence visual studio c# ile başla hem asp.net ile web uygulamarı yazmak istersen zorluk çekmezsin yazılım için iyi bir başlangıç olurm bence senin için...
  • Merhaba, Ikamet adresiniz istanbul ise eger Mecidiyeköyde ki C dernegine kayit olmanizi tavsiye ederim. Fiyati uygun ve gercekten 2 3 senelik kurs sonunda bir yazilimci olarak cikacak kadar olabiliyorsun ama tabi senin istek ve cabalarina bagli bu durum.
    Google babaya C dernegi diye arat zaten cikiyor hemen...
  • Bence Oyun Yapacaksanız Bir Oyun Motoruna Başlayın Benim Tercihim Game Maker çoğu şeye yetiyor 2d de ondan profosyoneli yok kendine özgü dili var
    + olarak dll kabul etmesi çok çok muhteşem bir avantaj
    dll ise c++ vb. dillerde yazılmış dosyalardır
    bunlarla oyununu multiplayer hatta online yapabilirsin
    game maker 3d de ise orta düzey 1-2 dll yardımıyla profosyonel olabilir
    hatta oyununa çok gerçekçi fizik ekleyebilirsin
    tabi game maker bilgisayar konusunda hayalle sınırlanabilecek birşey çünkü dll yazılan dilleri kabul ediyor bunun başındada c++ olduğu için çok süper oluyor
  • Keşke şimdi 15 yaşında olsam Ben de aynı yaşlarda ilgi duymaya başlamıştım programlamaya. İlk zamanlar çok zevklidir. "Merhaba dünya." çıktısı bile mutlu eder insanı. Sonra sonra zorlaşır.

Geleceği parlak bir dile başlamanı öneririm. Mümkünse basit işlemler için seni saatlerce oyalamasın ayrıca. Idesi iyi olsun. Bu yönüyle C# güzel gibi.

Platform bağımsız çalışacağım dersen de Java. Fakat arayüzlü programlama Java'da C#'a oranla zordur. Uğraştırır.

Ben 15 yaşında olsam. C'den başlardım. Daha sonra C++ sonra C#. Sonra da Asp.NET ile web uygulamaları. Sonra da iyi bir üniversitede Bilgisayar Mühendisliği...
  • Meraklı olman güzel.

Okul derslerine daha fazla önem vermeni öneririm.

Sonrasında bu merakı taçlandırmak adına, Bilgisayar Mühendisliği ya da Yazılım Mühendisliği okuman yararlı olacaktır. ;)
  • Arkadaşı tebrik ediyorum.Ben 2 yıllık Bilgisayar Programcılığı bölümü mezunuyum fakat programla alakalı ahım şahım pek bilgim yok.
  • android dersen java bilmen gerek. bu ara bu konu ile o kadar çok kitap yazılmış ki seç
    istediğini satın al.
    iphone-ipad dersen objective c öğreneceksin ve kendi sdk'sı içindeki elemanlarla birşeyler çizecek kodlayacaksın.
    directx dersen ki bu bir kütüphane olarak düşün. bunu kullanmak için c++ bileceksin. bitti mi hayır
    oyun programlama için fizik bileceksin matematik bileceksin

"bütün yazılım dillerini öğrenmek istiyorum" demişin. bende zor diyorum :)

bu işi ne için yapacaksın. meslek edinip para kazanmak için mi yoksa zevk için mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: siberahpub

Genelde boş vakitlerimde yazılımla yada bilgisayarla uğraşırım.Çok dışarı çıkmam.Tv izlemem.Kitap okumam(Bilgisayar ve yazılım kitapları hariç).Okul ders ve bilgisayar benim hayatım.Kızlarla ilgilenmiyorum zaten.Bir sporlada uğraşmıyorum.Yani sizin anlayacağınız.Bilgisayarla uğraşmayı çok seviyorum.Elimde bazı kitaplar var kafama göre aldım ama bütün yazılım dillerini öğrenmek istiyorum.Ayrıca ingilizce kursuna gidiyorum.İngilizcemi geliştirmek için malum kodlar ingilizce.Sıkılmıyorum kodlarla uğraşırken flan.Elimdeki kitaplar
    Android programlama

Aynı beni anlatmışsın sadece okul yok o kadar

• işe girin. işe girmediğiniz sürece birşey öğrenmenizin bir önemi yoktur. size para kazandırmayan veya masrafınızı azaltmayan birşeyi bilmenizin hiçbir faydası yoktur. bu yuzden iş hayatına girmeyecekseniz öğrenmeyin. hobi olarak yapacaksanız da ne yaptıgınızın bir önemi yoktur. deneyin hangisinden zevk alıyorsanız onu yapın.
  • Hepsini teker teker okudum yardımlarınız için teşekkürler şuan pek zamanım yok hepsine alıntı yapıcam bire bir konuşmaya çalışıcam çok teşekkürler beyler sağolun
  • quote:

Orijinalden alıntı: metas

android dersen java bilmen gerek. bu ara bu konu ile o kadar çok kitap yazılmış ki seç
    istediğini satın al.
    iphone-ipad dersen objective c öğreneceksin ve kendi sdk'sı içindeki elemanlarla birşeyler çizecek kodlayacaksın.
    directx dersen ki bu bir kütüphane olarak düşün. bunu kullanmak için c++ bileceksin. bitti mi hayır
    oyun programlama için fizik bileceksin matematik bileceksin

"bütün yazılım dillerini öğrenmek istiyorum" demişin. bende zor diyorum :)

bu işi ne için yapacaksın. meslek edinip para kazanmak için mi yoksa zevk için mi ?

Hocam bilgisayarla uğraşmak beni mutlu ediyor gerçekten.
    Zor olanı başarmak istiyorum.Yaşım daha genç derslerimle birlikte götüreceğime inanıyorum.
    Matematiğim ve Fiziğim şuanda güzel 5 ikiside

Edit:
    Zevk için paraya çok düşkün değilimdir.Ama gerektiği zamanda para almayıda isterim doğrusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arcues -- 20 Şubat 2013; 20:33:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MLoveR

Meraklı olman güzel.

Okul derslerine daha fazla önem vermeni öneririm.

Sonrasında bu merakı taçlandırmak adına, Bilgisayar Mühendisliği ya da Yazılım Mühendisliği okuman yararlı olacaktır. ;)

Hocam derslerime önem veriyorum aklımdaki plan şöyle öğlenciyim ben sabah erken kalkıp az daha olsa kodlama yapmak.
    Umarım bu merakımı taçlandırırım ve Odtü Bilgisayar müh. istiyorum ve bunun için çalışıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 377

Keşke şimdi 15 yaşında olsam Ben de aynı yaşlarda ilgi duymaya başlamıştım programlamaya. İlk zamanlar çok zevklidir. "Merhaba dünya." çıktısı bile mutlu eder insanı. Sonra sonra zorlaşır.

Geleceği parlak bir dile başlamanı öneririm. Mümkünse basit işlemler için seni saatlerce oyalamasın ayrıca. Idesi iyi olsun. Bu yönüyle C# güzel gibi.

Platform bağımsız çalışacağım dersen de Java. Fakat arayüzlü programlama Java'da C#'a oranla zordur. Uğraştırır.

Ben 15 yaşında olsam. C'den başlardım. Daha sonra C++ sonra C#. Sonra da Asp.NET ile web uygulamaları. Sonra da iyi bir üniversitede Bilgisayar Mühendisliği...

Aynı fikirdeyim sadece nereden başlamam gerektiğini bilmiyordum sayenizde onuda öğrendim ve tabiki güzel bir üniversiteden Bilgisayar müh. dalında mezun olmak.

Fikirlerinizi hayatıma geçirmeye çalışıcam teşekkürler

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.