|
Dezavantajları ve avantajları nelerdir sektörünün dev firmasıyla anlaştım ancak outsource olarak katılabilirmişim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

|
Dezavantajları ve avantajları nelerdir sektörünün dev firmasıyla anlaştım ancak outsource olarak katılabilirmişim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1BE9FCC1E -- 16 Aralık 2022; 17:24:29 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Üstteki arkadaşa katılıyorum, biraz çalış sonra değiştirirsin. Zaten iş değiştirmek gerekiyor iyi maaş için, genelde düşük maaşla başlatan yerler çok yüksek yüzdeli zam yapmıyor, baz maaş az olunca da o gelen yüzde bir işe yaramıyor. |
|
|
|
Büyük firma outsource mu orta ölçekli firma mı < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
Cv'ye hangi firma yazılır outsourceda < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Falsoluserttop -- 20 Aralık 2022; 20:41:12 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
kimi de çalıştığın firmayı yaz diyor hocam siz savunma için mi diyorsunuz < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Dostum bunun savunma sektör vs. ile ilgisi yok. SGK kaydında hangi şirketin ismi varsa senin çalıştığın şirket budur ve onun adı yazılır. Ama eğer istersen ana yüklenici olarak çalıştığın yerin adından da bahsedebilirsin ilgili deneyimde. X firması senin çalıştığı alt yüklenici firma olsun. Y firması da ana firma olsun. Sen de Y firması tesislerinde çalışıyor ol. Bu durumda "2022-2024 tarihleri arasında X yazılım firmasında Yazılım Müh. olarak Y şirketi tesislerinde çalıştım." gibi şeyler söyleyebilirsin. Ama kesinlikle bu tarihlerde Y şirketinde çalıştım gibi şeyler yazma. Çünkü SGK kaydın Y şirketinde değil X şirketinde. Teknik ve yasal olarak X şirketi çalışanısın, Y şirketi senin şirketinden bir hizmet satın almış oluyor ve ilgili hizmeti kendi şirketin (X) adına Y şirketi tesislerinde vermekte görevli kişi de sen olmuş oluyorsun burada. Ama... Sen tutup da CV'nde sadece Y şirketinde çalıştığını yazarsan ve sonradan SGK kaydında Y şirketi görünmezse bu seni sıkıntıya sokabilir. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :ArHaus: -- 20 Aralık 2022; 22:51:25 > |
|
Outsource çalışmak avantaj bile sağlar. Outsource firmaları genelde vergi muafiyeti gibi olayları olan teknokent firmaları oluyor. O yüzden outsource olarak çalıştığında benim de yaşadığım ve çevremde gördüğüm kadarıyla (genellikle) içeride kadrolu çalışan aynı tecrübedeki adamdan daha çok ücret kazanırsın. Büyük firmalar genelde brüt ücret üzerinden anlaşma yapar ama outsource çalışanlar ile net ücret üzerinden anlaşılır bu avantajdır. CV'ne de çalıştığın asıl firmanı yazabilirsin (outsource firmamın adı bile geçmiyor cvmde) ben öyle kullandım hiçbir sıkıntı da olmadı yeni işe girerken. Bir dezavantajını görmedim hatta çalıştığım yerde kadrolu bir çalışanın istifa + outsource ile tekrar işe girme ile aynı pozisyonuna geri döndüğü de oldu muhtemelen maaşı artmıştır. Sektörün dev firması neresiymiş onu da yazsaydın keşke firma ismi neden saklıyorsunuz söyle de dev mi değil mi görelim. İyi bir firmaysa outsource çalışsan da hiçbir sıkıntı yaşamazsın. Linkedinden bi bakın senin gibi aynı şirket üzerinden outsource çalışanlar vardır muhtemelen onlarla da konuş bir problem yaşamışlar mı diye. |