Şimdi Ara

Yazılımcı Para kazanmak için ne yapmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
15.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi gunler beyler ben bişe sorucam programlama olarak temel alt yapılı c,c#,vb.net,dreamvrewer gibi programları bılıyorum ama nasıl para kazanırım ne yapmam gerekiyor tam olarak hakımıyet oldugum dıller C# , Vb.net tir .

    Yardımlarınız ıcın sımdıden tesekkurler .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amonyak54 -- 24 Mart 2013; 22:03:47 >



  • Para kazanmak için programlama yapamazsın çok sıkılırsın başarılı olamazsın zevk almaya bak illa ki para kazanmak istiyorsan insanların neye ihtiyacı olduğunu düşün

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belki kısa ve ters bir yanıt olacak ama, cevabım "bir an önce yurtdışına gidip beyin göçü yapmalı" diyeceğim. Ülkemizde emek ve birey-odaklı hiçbir iş hakettiği değeri görmüyor. Bu her alanda geçerli. Özel sektörde kapitalizmin kıskacında zaten bir halt kazanamazsın. Tabi eğer dünya çapında bir buluş veya oluşuma gidersen zaten Türkiye'yi aşacağın için kazancında artar. Yani Türkiye gibi geri kalmış ülkelerde fazla kazanmak çok olası değil yazılımdan.
  • videolu ders anlatımları yapıyordum ama skıldım katılım flan hepsı wardı ama sıktı benı artık bi kazanca dokmek ıstıyorum üni. okuyorum 1. dönemim yurtdısına cıkma olasılıgım hıc hemde hıc yook malesef bende ıstıyorum ama olmaz . bakkal barkot programı yapmıstım bır tane ama satmaya flan kalktıgımda olmamıstı ya hevesım kırıldı nasıl ne yapabılırım dıye dusunuyorum web tasarım olarak grafıgım cok ıyı degıl ama yazılım olarak ogrendıgım bırseyı yapabılıyorum şöle yarı zamanlı bi iş imkanım olsaydı hem ogrenmek hem calısabılmek gbi buda ımkansız galıba oturdugum yerde Sakaryada yanı yazılımla ugrasan nerdeyse hiç yook
  • İş bulup çalışmalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amonyak54 A kullanıcısına yanıt
    kardeş playback.com.tr den bir cv at ;) c# 'ın nasıl.. Sakaryadayız .Net çi lazım bize Yok olmaz olur mu ya Sakarya'da :) Hatta Tekiz S.Rehberim var ama daha çok yolları var onların. Hatta Türkiye Sayılı Yazılım Firmaları arasına şimdi adımızı yazdırdık :) Referanslarımız çok iyidir. Ninewest Parkbravo lasenza Aldo Fenerium ( Yapılıyor. ) Binali Yıldırım web sitesi. İlk yazdığım 4 tanesi çok ünlü ayakkabı ve giyim markaları bunların Türkiye E-ticaret sitelerinin kontrolünü biz yapıyoruz. Oyunda yapıyoruz. 2-3 aya en geç bir oyunumuz çıkacak önce facebook sonra mobil sadece sen değil Sakarya da olup C#'ım iyi diyen varsa playback.com.tr üzerinden bize ulaşabilir ya da bana mesaj atsın cv alayım.
  • Yazılım veya başka bir alan. İlk hedef noktanız veya amaçlarınız arasında para olduğu sürece yazılımda gelişemezsiniz, yazılımda gelişemediğiniz içinde para kazanamazsınız.

    Acı gerçek. Ben keyifli ve mutlu şekilde amatör yazılımlar geliştirirdim. Sonradan para denilen olgunun eksikliğinden daha yazılımda yolun başındayken para faktörünü düşünmeye başladım. Yazılım ve para olgusunu birleştirdiğim günden beridir 1 tane amatör yazılım dahi yapmışlığım,yapabilmişliğim yoktur.

    Her gün unutmaya,para gereksiniminden uzak durmaya çalışıyorum ama nafile. Şu kadar söylemeyeliyim nefret etmeye başlar hale geldim yazılım geliştirmeden. Niye diyecek olursanız çünkü doğru düzgün tecrübem olmadan yazılım işleri yapmaya başlayınca. Zorlanıyorsunuz,yapamıyorsunuz hatta o kadar yapamıyorsunuz ki bir kişinin istediği bir yazılıma ne kadar ücret isteyeceğinizi dahi bilmiyorsunuz. Çünkü ne yapacağınızı bilmiyorsunuz.

    Çok tecrübe lazım, fakat bu tecrübeler amatör olarak keyif amaçlı geliştirilerek elde edilmeli. Sonrasında yapabiliyorum , başarabiliyorum duygusunu tatmak için işler alınmalı. Bu sayede hem psikolojik olarak aa evet yapabiliyorum diyeceksiniz bu alanda başarılıyım heytt be motivasyonu ile daha fazla uğraşacaksınız. Hem hobinizle başarılar elde ederken bir yandan da gelir elde edeceksiniz.




  • Yazılımı Paralı Yapman Önemli değilki. ücretsiz bir yazılım yap sonra yazılımın üst menüsünde destek olma butonu koy isteyen oradan sana bağış yapsın. eğer gerçekten iyi bir yazılım yaptıysan ve dili ingilizceyse çok iyi para kazanabilirsin. çünki türkiye de bağış kültürü diye bir şey yok yani insanlar üretime destek olmuyor üreten insanı nasıl sömürürüz onun peşindeler. o yüzden dilini ingilizce yapki tüm dünya kullanabilsin asla türkçe yapma. benim linux kullanma sebebimde bu çok güzel bedava yazılımlar var ve bağış yapabiliyorsun ve eminim o yazılımlardan iyi olanları iyi para kazanmıştır. benim de amaçlarımdan biri bu zaten iyi bir yazılım yapmak ve yazılımı kullananların yaptığı bağışlardan para kazanmak. burada asıl önemli nokta şu neden ben yazılımı bedava yapıyorum ? yukarıdaki arkadaşlardan biride anlatmış zaten. eğer para için yapsam sıkılı usanır bıkarım ve açıkcası para için yazılım yapmak benim çok ağırıma gidiyor. çünki benim amacım yaptığım yazılım ile insanlara önemli fayda sağlamak isteyen bağış yapar isteyen yapmaz. yani yazılımı herkes kullanıp ondan fayda sağlayabilir. yani amacım ticaret değil üretmek eğer iyi bir üretici olursan insanlar sana destek olur bu desteklerden biride sana bağış yapmalarıdır kim bilir belki seni işe bile alırlar. yani anlıyacağın para için yapma sevdiğin için yap zaten dediğim gibi iyi birşey yaparsan destek olurlar.




  • @programmer_onur sorunu doğru yerden yakalamış, ben de ufak eklemede bulunayım. Polonya'dan itibaren batıya doğru yazılımcı saat ücretleri asgarinin ortalama 4-8 katı arasında değişmektedir ayrıca mesai haftada 5 gün ve günde 8 saattir. Forumun bu bölümünde İstanbul Avrupa yakasında bir Yazılım Geliştirme Uzmanı iş ilanı çıkmıştı, ilanın dikkat cekici yanı ücret bilgisi olarak 1.8 x asgari + yol + yemek yazmasıydı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi dili bildiğinin bir önemi yok. Sadece Müşterilerin ihtiyacını karşılamak önemli. Öyle kişiler var ki Excel de yazdığı Makroyu satanlar, Access de yaptığı programı satanlar,File maker ile program satanlar vb çok örnekler var. Web işi güzel ama artık hazır sistemlerin çok ucuza satılması. Piyasayı çok düşürüyor. Önemli olan kitleyi belirleyip kime ne satacağın.Bir şirkette çalışmadan nasıl para kazanırım işini bir çok programcı arkadaş da kafa yormaktadır. Bu kolay bir şey değil. Arada yaptığımızı işler olmuştur. Ama hep tek tük süreklilik sağlamak kolay değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.