Şimdi Ara

Yazılımcı olmak istiyorum ancak TM bölümündeyim Yardım?!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
12.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle bu konuma girip okumaya başlayan herkes den Allah razı olsun. Ben düz lise yani anadolu lisesinde okuyan 11. sınıfa geçmiş eşit ağırlık alanını seçmiş Eskişehirli bir öğrenciyim. Bu zamana kadar hep bilgisayar başında gerek boş şeyler yaparak gerek faydalı olduğunu düşündüğüm şeyler yaparak geçirdim. 2016 senesinde artık ciddi bir şeyler yapma isteğim geldi ve "İnternetten para kazanma." konuları araştırıyordum. Uzunca bir araştırmadan sonra insanların büyük bir çoğunluğunun satış ortaklığı (affiliate marketing) yaptığını gördüm ve bu işi en iyi anlatan yani çoğunluğun önerdiği bir kitabı 89 lira karşılığında aldım. Artık para kazanacağım heyecanıyla başladım bu işe ve pazarlamacılığın bana hiç uygun olmadığını ilk 1. haftamda anladım ve direk bıraktım. Bu yaz tatilinde de Youtube'da şans eseri "Yazılıma nereden başlamalıyım?" adlı bir videoya rastladım ve yazılıma cidden ilgi duydum ve başladım Html, CSS ve Javascript derslerine. Şuan bu dillerin hala öğrenme aşamasındayım ve kod yazarken bir şeyler üretirken bana gelen o mutluluk duygusu gerçekten beni motive ediyor ve hiç durmadan öğrenmeye devam etme isteğim doğuyor.

    Şimdi aranızdan bu konumla alakalı olan bilgili olan okuyuculara sormak istediğim sorum var. Yazımın başında da belirttiğim gibi ben TM yani eşit ağırlık alanındayım ancak yazılım okumak istiyorum, yazılımcı olmak istiyorum. Fakat şu gerçek var ki yazılım mühendisliği MF alanıyla alıyor. Şimdi aranızdan bazıları diyecektir e geçsene sayısala diye. Açık konuşmak gerekirse lisenin başından beri ne yaparsam yapayım fizikden ve kimyadan nefret etmiş biri olarak 2 sene boyunca bu çileyi cekeceğime sevdiğim ve yapabildiğim dersler olan alana geçtim.

    Bu kadar yazıdan sonra başından beri sormak istediğim sorular:
    TM alanından yazılım mühendisliği nasıl olurum?
    Üniversite okumadan yazılımcı olmakla üniversite okuyarak yazılımcı olmak arasındaki farklar? (özellikle işe girme konusu)
    ve de son olarak bu işi yapabileceğim alternatif meslekler var mı ?

    Buraya kadar okuyan ve cevap yazan okuyuculara çok teşekkür ediyorum.

    -Furkan Oğuz







  • Yazılım gelicegin mesleklerinden birisi çok güzel bir iş belki sizi maddi manevi çok iyi bir yere çıkara bilir ama dez avantajı da var mesela saglık. 25 yaşında iş buldunuz 35 yaşında bilemediniz 40 yaşında gözleriniz görmez olur yada radyassondan başka bir hastalıga yakalanmış olabilirsiniz. Çünkü yazılım günde neredeyse 10-12 saat pc bakmayı gerektirir bunun 8 saati iş yapsanız 4 saatini kendinizi yazılım alanında geliştirmeye verirsiniz toplam 12 saat pc ye bakmak ve haftada 6 gün çalıştıgınızı var sayarsak 40 yaşında emekliye ayrılmanız zorunlu bir durum olur diye düşünüyorum. Bir de yazılımcı yada yazılım mühendisi olabilmek için hadi oldunuz kendinizi geliştirmeniz için gerçekten saglam bir zekanızın olmasının gerektiğini düşünüyorum
  • TM yönetim bilişim sistemleri seçeceksin 3 ve 4 cok az programlama eğitimi alacaksın mezun olunca kendini ünüversitede yazılım konusunda geliştirmişsen işe girersin ama herzaman 1-0 değil 10-0 geriden başlıyorsun yazılım bilgisiyar elektirik elektironik ctis bilgisiyar bilimi bilgisiyar programcısı sistem müh gibi dişli rakiplerin olacak bunlara öncelik verilecek sen ise geri planda duracaksın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redwolf0 -- 4 Ağustos 2017; 20:12:19 >
  • 1) sayisala geç

    2) yonetim bilisim sistemleri dene ya da bilkent ctis mesela iyidir bu da ygs1ile aliyo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • latif.07 L kullanıcısına yanıt
    Sağlık alanında çok yanlış düşünüyorsun hocam. Artık retina ekranlı bilgisayarlar var ya da gözlerinizi koruyan özel gözlükler. Şahsen ben Xiaomi'nin yaptığı gözlüğü kullanıyorum ve memnunum. Sandığınız kadar çok radyasyon yaymaz buna emin olun :)



    Bu arada kardeşim internet'ten yine yazılım mühendislerinin aldıkları maaşlara, nerede çalıştıklarına bakabilirsin.



    Sana 2 YouTube kanalı öneriyorum izlersin ve bilgi sahibi olursun;

    1.https://www.youtube.com/user/sapci

    2.https://www.youtube.com/user/SirChintzy

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam yönetim bilişim sistemleri veya işletme enformatiği üzerinden yazılım alanında ilerleyebilirsiniz. Yazılım geliştiriciliği için Türkiye'de çoğu yer hala üniversiteye baksa da, büyük firmalar genel olarak senin yaptığın işlere, sertifikalarına vb. bakar. Bu ilk sorunun cevabıydı.

    Üniversite de yazılım ile alakalı bir bölüm okursan(önerdiğim bölümler bilgisayar müh. ve işletme birleşimi olan bölümlerdir) yazılım dersi alacağın için ve o derslerde bir zorunluluğun olacağı için kendini geliştirmen kolaylaşabilir. Bir de staj konusundan geliştirmen kolaylaşır. Fakat yazılımla hiç alakan olmasa bile (almanca öğretmenliği bitirip yazılımla uğraşan kişiyle konuşmuştum sene başında okuldaki bir seminerde) kendini geliştirip çok iyi bir yazılımcı olabilirsin. Bu ikinci soruna cevap olabilir.

    Yazılım çok geniş bir alandır. Çoğu kişinin ilk aklına gelen web site geliştiriciliği, oyun/uygulama(c#/java vb) geliştiriciliği olsa da ABAP, Fiori, veritabanı tarzı alanlara da yönelebilirsin. Önerdiğim meslekler de özellikle SAP (Fiori ve ABAP bunun yazılım geliştirme dilleri,aslında tam dil de değil yöntem diyelim,dir) üzerine yoğunlaşabilirsin.




  • TM mezunuyum 1 sene mezuna kalıp sayısala abandım. Elektrik elektronik müh. bölümü kazandım yazılım alanında kendimi geliştireceğim.Eğer geçebilirsen hemen sayısala geç
  • dostum bilmiyorum görücek misin ama çok önceden yazmışsın,ben 12.sınıf 2.dönemde tm okuyorum şuan sayısala geçmek için ne yapmam lazım veya mezuna kalıp sayısala geçip yazılım mühendisliği yapabilir miyim fazla bilgim yok yardımcı olursan mutlu olurum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.