Şimdi Ara

İngilizce Psikoloji mi, Türkçe Psikoloji mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
17.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar tm-3 sıralamam 10620. İstanbul Üni. Psikoloji düşünüyordum ama özel üniversitede İngilizce-Psikoloji okumak da kafamı kurcalamaya başladı. Sonuçta yüksek lisans da ingilizce oldukça gerekli olacak.Ee Psikolojide de yüksek lisans yapmadan da olmuyor gibi bir şey. Sizce hangisini tercih etmeliyim.Şimdiden teşekkürler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisarock13 -- 28 Haziran 2014; 22:00:54 >



  • up
  • Ben olsam ingilizce psikoloji okurdum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lalelim

    Ben olsam ingilizce psikoloji okurdum

    Hocam ingilizce okumak iyi hoş da işte İst. Üni.de okumayıp özellerin birinde okumaya değer mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • barisarock13 kullanıcısına yanıt
    ben ingilizce psikoloji okuyorum özelde. sana tavsiyem okula değil kadroya bak. ben ingilizce okuduğum için hiç pişman değilim ama ünideki hocaların hepsinden memnunum diyemem ayrıca ingilizce ama ne kadar ingilizce hoca dersi ingilizce işlemeye başlayıp sonunu türkçe ye mi bağlıyor sonuçta sınıf kalabalık çoğu kişinin ingilizce seviyesi aynı değil binbir türlü seviyede insan var kimisi 'am is are' ı gelmiş hazırlıkta öğrenmiş bunlarla aynı sınıfta ders işlemek zorunda kalıyorsun hoca ingilizce anlatıyor anlamayanlar çoğunlukta olunca bi de türkçe tekar ediyor çoğu kişi üniversite sınavına kastığı kadar ingilizceyle haşır neşir değil çoğu ygs den lys den iyi puan almış olabilir ama ingilizceden bir haber olanlar da var içlerinde. bu sadece üniversiteden de kaynaklanmıyor ben en üst kurdaydım hazırlıkta. bizim hazırlıkta eğitim iyiydi. dediğim gibi bence bu öğrenci potansiyeliyle doğru orantılı. herkesi bölüme geçirmeyen gerçekten ingilizceye önem veren bir üniversite seçmen dileğiyle. ve yine söyleyeyim ben ingilizce okuduğuma hiç pişman değilim artıları da oluyor. konferanslarda kongrelerde falan konuşmalarda hani türkçe konuşuyorlar ama terimler hep ingilizce türkçeye çevirmeye çalışmışlar ama olmuyor işte :) benim şahsi fikrim psikoloji ingilizce öğretilmeli. zaten bir literatür taraması yaptığında en fazla hangi dilden kaynak bulacaksın? keşke istanbul üniversitesi ingilizce verse. boğaziçi falan oluyor mu? sıralamanı tam kestiremedim şimdi. bir de en önemlilerinden bir tanesi de burslu da olsan maddiyat önemli yemek parası fotokopi parası o parası şu parası burslu da olsan herşey para para para. he maddiyatta da sıkıntı çekmem diyorsan özelde de şansını dene o zaman. umarım yardımcı olabilmişimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doodlezz -- 4 Temmuz 2014; 0:36:30 >




  • Doodlezz D kullanıcısına yanıt
    Yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim. Evet keşke İst. Üni. de İngilizce olsaydı,o zaman böyle düşünmeye gerek kalmayacaktı.Boğaziçi olmuyor malesef,sıralamam 10 binlerde.
    Bende İngilizcenin gerekliliğine inanıyorum aslında.Hele ki artık bu devirde.İngilizceye önem veren bir üniversite demişsin,seçenekler arasında Yeditepe,Kadir Has,Üsküdar Üni. var. Birde Bahçeşehir ama o çok düşük ihtimal 8 binlerde kapatmış. Bunların arasında en çok önerilen Yeditepe.Peki sen ne dersin?
  • merhaba mesajını yeni gördüm tercih dönemi bitti sanırım. umarım gönlüne göre bir yer tercih etmişsindir. üsküdar üniversitesi tamam psikoloji bölümü var ama dersleri kimler veriyor? psikologlar mı psikiyatristler mi? umarım akademik kadroya dikkat etmişsindir. bu iç mimarlarda da var iç mimar bölümü okuyan bir arkadaşım var o da diyor iç mimar hoca bulmak zor. derslere çoğu mimar hoca giriyormuş. üsküdar üniversitesi de o yüzden bilmediğimden soruyorum psikologlar mı var kadroda psikiyatristler mi? öyleyse bu ne perhiz bu ne lahana turşusu denir başka da birşey denmez...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doodlezz -- 19 Temmuz 2014; 16:36:42 >
  • Doodlezz D kullanıcısına yanıt
    Merhaba,tercih dönemi bitti evet. Bir şeyler tercih ettik,artık hayırlısı. Psikoloji kadrosu karışık. Profesörler genellikle Psikiyatrist. Psikoloji mezunları da var. Kadro kalabalık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.