Şimdi Ara

Yazılımcı enflasyonu oluşur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizce 4 5 yıl sonra yapay zeka ile birlikte mevcut işler azalıp yazılımcı enflasyonu oluşur mu?inşaat sektöründeki gibi bir daralma yaşanacak mı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Biraz tahmin olacak ama bence de milletin 6 ayda şu dili öğreneyim programcı olayım para kazanayım olayı bitecek, üni okumadan da oluyormuş mantığı kalmayacak (Zaten çok saçma böyle bir düşünce olması da hakkında videolar bile çekilmiş). Tabi şu an yazılımcı dediğimiz kişilerin sektörde neler yaptığını da bilmek lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu anda yaşanmıyor mu zaten işten çıkarmalar var her yerde.

• Geleceğe yönelik yorumlar bana mantıklı gelmiyor.

4-5 sene önceki kendine sor.
    "2023 yılına kadar Türkiye ve dünyada neler olacak."
    Kaç doğru çıkar?

• Oluşur sıyrılmaya çalışcaz inşaat bitti ama iş bulan buluyor en kötü katara dubaiye gidiyorlar yine çorbaları kaynıyor yapacak bi şey yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı büyük yabancı youtuberlar programcılık bitti, yazılım işlerinden büyük paralar kazanma dönemi sona erdi konulu videolar çektiler bile.

Chatgpt'nin ne olduğunu düşünürseniz bu işlerin neden çok azalacağını anlarsınız. Siz insan dilinde istediğiniz şeyi yazıyorsunuz, veya söylüyorsunuz, bilgisayar bunu kendi anlayacağı dile çevirip istediğiniz sonucu üretiyor. Biraz daha ilerlediğinde, bunun hangi noktaya geleceğini herhalde tahmin ediyorsunuzdur. Birkaç sene içinde bilgisayar bölümlerine etkisi ciddi şekilde görülecektir, Türkiye'de puanlara ne zaman yansır bilemem, dünyayı biraz geriden takip ediyor ülke malum.

Şu anda da çok büyük sayılarda işten çıkarmalar oldu, AI'daki gelişmeler büyük hızla devam edecek.

O çok övündüğünüz, gururla baktığınız üniversitedeki karmaşık konular sandığınız calculus, lineer cebir, ayrık mat, mühendislik dersleri vs, düşündüğünüzde sadece basit birkaç kuralın uygulanmasından oluşuyor. Bu kuralları AI'ya öğrettiğinizde bir insanla kıyaslanmayacak derecede iyi sonuçları, 0'a yaklaşan sürelerde verecektir. En zeki insan için bile hatırlaması zor olan bu kurallar yığınını bilgisayarın hafızasında tutması işten bile değil. Ben yakında teknik işlerle uğraşan insanlara olan ihtiyacın iş piyasasında büyük oranda azalacağını düşünüyorum. Bence çok yanlış eğitiliyoruz, AI konusunda eğitim sistemi çok hazırlıksız yakalandı, hala chatgpt'nin yaptığı ödevlere, sınavlara puan falan vermekle uğraşıyorlar, 50 sene öncesinden kalan kitaplardaki, google aramasıyla bile 10 sn'de bulacağınız detayları insanlara ezberletmeye çalışıyorlar.

Önlem olarak kariyer planlarınızı değiştirebilirsiniz ancak, geliyor olan gelecek bu konuda yapabileceğiniz bir şey yok.

• çok rahat oluşur bizim okulun %90'ı yazılım istatistik müh ybs vb bölüm istiyordu , z kuşağının %90'ı böyle , sadece benim okulda mı böyle bilmiyorum ama gerçekten yazılım sektörüyle ilgili bir bölüm istemeyen çok nadir vardı :D sosyal medya etkisi de var tabii , ama sıyrılmaya çalışacaz yapacak bir şey yok

z kuşağının geneli bilgisayar teknolojiyle falan içli dışlı olduğu için doğal haliyle bu tarz bölümleri istiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3431103D5 -- 20 Nisan 2023; 19:42:7 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İlla olusur ama insaat kadar patlamaz diye düsünüyorum. Ordaki patlama sebebi insanların talepleriyle birlikte sektörün de çökmesiydi. Yazılım bitecek bir sey değil, hatta eğer meslekleri elden almaktan bahsediyorsak elimizden alacak olan yapay zekayla ilgilenenler hariç herkes işsiz kalacak. Yine CENGaverler kazanacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masumbiröğrenci -- 20 Nisan 2023; 19:34:48 >
  • Sabancılı bir birey olarak okulun çeyreğinin (belki de daha fazlasının) bilgisayar mühendisliği okuduğunu gördükten sonra sadece bir alanda değil de birkaç alanın birleşimiyle oluşan bir yol haritası çizmenin mantıklı olduğunu düşünmeye başladım. Sadece yazılım öğrenmek dışında onu farklı alanlara uygulayabilmek de önemli bence.

• YaralıPanda kullanıcısına yanıt

Hocam fikir yürütme de yapmayalım mı? Kesin bir şey demiyoruz zaten. Yazılımcı enflasyonu oluşur mu? 

• Çeyrek iyi bir oran hocam %99 değil miydi

• Harbi bu nasıl yorum burada kesin yargılardan söz etmiyoruz olasılıkları tartışıp fikir yürütüyoruz

Ayriyetten beni neden engelledin :D? Bu yüzden mihttps://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/155618345

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi peoxy -- 20 Nisan 2023; 19:52:29 >
  • 5 6 yıla inşaat kadar darboğaz yapacağına inanmıyorum ama elbet bir doygunluk olacak ve rekabet şimdiye göre fazla olacak

• Yapabilirsin hocam

• şu anda yazılımcılar sadece farklı bir dil bildikleri icin para kazanıyor...

balon patlayacak, İĞNE ELİMDE...

selamlar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • YaralıPanda kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam

• İlaçları aile hekimi yerine yapay zeka yazınca gelen pişmanlık hissi Yazılımcı enflasyonu oluşur mu? 

• masumbiröğrenci kullanıcısına yanıt

Değilmiş hocam şaşırtıcı Yazılımcı enflasyonu oluşur mu? 

Yazılımcı enflasyonu oluşur mu?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.