![]() Nereden başlayacağım?
Bu videoda, yazılım mühendisliğinde iş bulmanın 2025 gerçeklerinden konuşuyoruz.
Giriş seviyesi roller neden azaldı?
AI bize rakip mi yoksa fırsat mı?
Hangi alanlara yönelmelisin, nasıl portföy oluşturmalısın, Türkiye’de ve yurtdışında nasıl yol alırsın; hepsini adım adım anlatıyorum. https://www.youtube.com/watch?v=YyLTkL4aAck&feature=youtu.be |
Bilişim Sektörü ve Yapay Zeka - Nasıl iş bulacağız? (BOUN mezunu bir ablamızın yorumları)

-
-
Baydı bu muhabbet ama yine de izledim.
"Kendini geliştir" şaşmaz bir tavsiye. İş bulabilmek için "kendinizi geliştirmeli"siniz, evet.
Junior olarak system design tavsiye etmem. "I wouldn't expects system design knowledge from junior."
Yeni mezun olarak bir "mid" kadar olmak "mümkünse" tabii ki olun.
Genel olarak "problem çözebiliyor" olmak fark ediyor.
Kendi başına problemleri çözebilen bir yeni mezun öne çıkacaktır...
Falan filan
Kendi düşüncelerimi başka-kendi konumda ifade ederim.
-
Kendini geliştir diyenlerin malum partiliden zeka olarak farkı yok,odtudeki adam yan gelip yatacak da sen karadenizde bi yazılım dili fazla öğrendin diye seni alacaklar,odtude eyvallah yan gelip yatan adam var da oraya deli çalışıp girenlerin kaçı yatıyor sormak lazım,kötü liseden çıktığım için biliyprum kafa zehir cocuklar vardi da calisma aliskanliklari yok ki vana mersine gidince 2 kod fazla yazsinlar proje kassinlar,ayrica network yapicagin ortam da yok,bunlarla ayni zeka seviyesindekiler ogretmenlik yaziyor hala atancam diye,toplumun kanayan yaralari maalesef 4 5 sene sonra aydinlanip bu sefer okumaya salliyorlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu soruları kendinize sorun, daha iyi cevaplarsınız. Şu aşamada hala yeni girecek insanlara yazılım/bilgisayar alanını rahatlıkla tavsiye edebilenlere şüpheyle yaklaşın.
-
niye hocam yazılım/bilgisayar okumasın da ne okusun?
diğer meslekler çok mu güvende? en şanslı kesim yine yazılımcı tayfası bence.
-
Önümüzdeki sene girecek olsan + 5 sene koy, sonrasında AI ve piyasayı nasıl görüyorsun?
-
insan zekasına muhtaç, otomatikleştirilemeyecek bir sürü alan var. temel ve crud işler sıkıntıya girecek, bazı alanlar bitecek, kod yazma yeteneği öne çıkaran bir özellik olmayacak da işin ufak bir kısmı bu sadece.
trendlere uyum sağlayabilen biri için yazılım sektörü hala çok iyi diye düşünüyorum ama derin uzmanlık lazım. 6 ay bootcamp'e gireyim işe gireyim dönemleri bitti.
-
Evet ama şu an için konuşuyorsun, 5 sene sonrası için değil. Videoda da aynı hata yapılmış, gelecekten bahsederken geleceği düşünerek konuşmak lazım.
Diğer bölümler daha kötü olduğu için bilgisayar okumak lazım düşüncesine katılabilirim, ama bu konuda objektif bakamıyorum, benim tercihim zaten belli.
Son 5 sene içinde yazılımın hem altın çağını hem de çöküşünü izledik. AI bir yere gitmeyecek, yerinde de saymayacak, bence büyük kırılmaların eşiğindeyiz.
Birkaç sene içinde dediklerim daha açık ortaya çıkacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 26 Mayıs 2025; 14:44:58 > -
Bilişim sektörünün asıl sorunu pandemi döneminde sektöre katılan aşırı fazla eleman. Faiz artışlarına bağlı yatırımların azalması da eklenince sektör öldü. Detaylı yazmak isterim fakat şunu unutmayın. IT işleri pandemi öncesi kimsenin talep etmediği ve çalışmak istemediği alanlardı. O yüzden sektör bu vakitten sonra normalleşmeye başlayacak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X