Şimdi Ara

YAZILIM ŞİRKETLERİ NEDEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
2.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Genelde, bilgisayar, yazılım ve elektrik elektronik nadirense endüstri mühendisliği mezunlarını istiyor islerine.
    Yani ceng okuyan birinin seviyesine gelebiliyor mu bu bölümden mezunlar.
    Bazısı diyor gelemez, bazısı elektrik elektronikte gömülü sistemler zaten yazılımin içinde diyor. Anlamıyorum.
    Full stack developer yani Web üzerine çalışan elektrik elektronikci çok fazla var linkedinde.
    Yani bu kişiler nasıl bir bilgisayar mühendisinin işini yapabiliyor dersler mi ortak veya yazılım olarak dersleri yeteri bilgiyi veriyor mu cevaplarsanız sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaş kısmen haklı, direkt olarak Ceng EE'nin alt dalıdır denilemez ancak büyük ölçüde kapsıyor.

Mühendislik disiplinleri temel bilimlerden doğmuştur. Arkadaşın savını saçma bir noktadan yaklaşarak çürütmeye çalışmışsın, becerememişsin. Ayrıca attığın CS haritasında EE'den de birçok alan var onu atıp EE demode demeniz epey manidar olmuş :)

Yapay zeka, makine öğrenmesi artık her ne dersen; bilgisayar özelinde değil, veri bilimi özelinde büyümeye başlayan "Multidisipliner" bir alandır. İçinde matematik, istatistik, EE, CS barındırır. Bu alanı artık tek bir alana yamamak ne kadar doğru bir düşünün isterseniz.
  • Hocam bir tandigim elektronik mühendisi ama çok iyi bir üniversiteden. Şuan yapay zeka firmasında çalışıyor.
    Biri de full stack developer Eem mezunu tandigim ise Yurt dışında önce staj buldu sonrasında yurt dışı kaynaklı bir yazılım şirketinde ise başladı.

Dedikleriniz doğrudur. Ama bu küçük Web bilgisiyle Avrupa gibi yerlerde yazılım şirketinde iş bulunabilir mi?
    Ha bir de şunu soyluyim, bu yurt dışında staj bulan arkadaşım bir sürü kitap sipariş veriyordu amazondan. Onları okuyodu, kutuphanede ne zaman görsem, kod yazmaya çalışıyordu vs.

Sektörün durumunu biliyorsunuz büyük ihtimal. En çok para Web üzerinde kazanılıyor. Eemciler de dahil olmak üzere çoğu mezun o alana yöneliyor. Bir de son dönemlerde yapay zeka. Bu yüzden yöneliyor olabilirler bu kisimlara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenibirfikir -- 7 Eylül 2020; 22:34:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anlatayım hocam ben çok ilgiliyim bu konuya şimdi ceng dediğimiz olay aslında ee nin alt dalı bu yüzden son sınıftaki seçmelilerde bir çok bilgisayar dersini alabiliyorsun bir ceng ne kadar ee olabilirse bir ee de o kadar ceng olabilir

full stack developer olayına gelirsek bu işi yapan kişiler eeciyse muhtemelen kötü bir okuldan mezundur çünkü bu yazılım alanında yapılabilecek en basit iştir bana kalırsa bu işi tamamen 2 yıllık okuyanlara bırakmaları gerekir lakin 14-15 yaşındaki çocukların bile yağabileceği bir iş ve mühendislik bilgisi gerektirmiyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt
    ceng ee nin alt dalı mı? offffff
  • evet türkiyede durum biraz farklı ceng diye genellikle cs eğitmi veriliyor ama doğrudan ceng eğitimi veren okullar da var

ne anlatıyorsun ya? bilgin olmadığı konlarda konuşma lütfen.
  • asıl sen konuşma bilgin olmadığı konularda istediğin kaynağı atayım okumaya zekan yeterse?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kurtçu Restrop -- 8 Eylül 2020; 0:14:57 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zach Staryoutube
    What is Computer Engineering?
    http://https://youtu.be/avZTQgLs064

Tech Career Journeyyoutube
    My Whole Computer Engineering Degree in 11 Minutes!
    http://https://youtu.be/papJ8C05UUU

al şunları izle ve ee dersleriyle karşılaştır bilmemek değil öğrenmemek ayıp ama bilmediğin halde millete sallamak en ayıp olanı

neyse bu cahile laf anlatmakla uğraşmayacağım ancak okuyan diğer arkadaşlar için anlatayım.

bilgisayar mühendisliği ve ee ayrı alanlar. embedded gibi tam arada bir alan var. Onun dışında mikroişlemciler, bilgisayar mimarisi gibi eede de görülen ancak artık daha çok bilgisayar mühendisliğini ilgilendiren alanlar da mevcut.

Bunlar dışında ikisi de apayrı ve oldukça geniş disiplinler. Hatta bilgisayar mühendisliği makine öğrenmesi ve derin öğrenme gibi günümüzde git gide bütün hayatımızı saran yeni bilim alanlarında derinleşiyor ve genişliyor. Dolayısıyla bilgisayar mühendisliği popülerleşirken ee telekomünikasyon ve otomasyon alanları dışında biraz demode hale gelmeye başladı.

Şu haritaya bakarsanız bilgisayar bilimlerinin ne kadar geniş bir disiplin olduğunu, ee ile ortak olan alanlarının çok sınırlı kaldığını görürsünüz.

YAZILIM ŞİRKETLERİ NEDEN

• bilgisayar mühendisliği kelimesini doğrudan computer science anlamında kullanmışsın hatta son sefer direkt bilgisayar bilimleri demişsin sonra gelip burada millete laga luga yapma “ne anlatıyon moruk sen yeaa” diye

tartışmayı öğrenmeden forumlara üye oluyorsunuz

Bilgisayar bilimleri müfredatı Türkiye'de bilgisayar mühendisliği adı altında veriliyor zaten. Bilgisayar mühendisliği okumadığın için bilmezsin.

Attığım görseldeki her alandan ders alıyoruz. Herhangi bir müfredatı açıp bakabilirsin. Hatta en az computer engineering kısmından ders gördüm. Lojik ve mimari vardı sadece.
  • senin dediğini ben 2. yorumumda dedim zaten sen bana “ne anlatıyon ya bilmediğin konu hakkında konuşma” dedin aynı şeyi tekrarladığına göre sen de bilmiyorsun heralde :D

ceng derken kast ettiğin şeyin türkiye'deki bilgisayar mğhendisliği müfredatı olduğu açıkken neden haklı çıkma umuduyla işi yokuşa sürüyorsun? Türkiyedeki bilgisayar mühendisliği müfredatı eenin alt dalı değil. Bitti. Türkiye'de senin dediğin manada ceng eğitimi de verilmiyor. CS müfredatı hepsi.

Cahilsiniz bari bilen biri anlatınca insan olun da bir şeyler öğrenirsiniz belki.

Ayrıca ceng eenin alt dalı değil, attığın videoda bile söylüyor. ee ile cs'in kombinasyonu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-701F0D364 -- 7 Eylül 2020; 23:34:4 >
  • bak bakalım elektrik dersleri var mı yok mu
    http://http://www.boun.edu.tr/tr_TR/Content/Akademik/Lisans_Katalogu/Muhendislik_Fakultesi/Bilgisayar_Muhendisligi_Bolumu
    benim işi yokuşa sürdüğüm falan yok türkiyede ceng diye cs verildiğini de söyledim sen milleti aşağılama çabasındasın ee’nin alt dalı eedeki tüm dersleri mi alsın ya da algorithms ve data structures gibi bilgisayarın temelleri olmadan bilgisayar hakkında bir şey mi yapsın hemen hemen bütün mühendislikler birbirinden türer bu normal bir şeydir cenglerin de eelere göre bir artısı var ki onlara ee değil ceng deniyor.

mühendislikler birbirinden türer bu gayet normaldir. tıpkı civil engineeringten military engineering çıkması gibi

Yazdıklarınız çelişiyor.

Bu mantığına göre ee fizik bölümünün alt dalıdır diyebilir miyiz?
  • elektrik bir fizik alanıdır zaten

evet onu biliyorum. Sorum o değil. Tekrar soruyorum. Elektrik elektronik bölümü fizik bölümünün alt dalı diyebilir miyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-701F0D364 -- 7 Eylül 2020; 23:56:55 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.