Şimdi Ara

Bankadaki Yazılım Geliştirici & Mühendisler hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
9.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle sorumun cevabını googlede arattım ama "ne kadar maaş" diye saçma sapan forum konuları çıktı karşıma

    Oysa benim merak ettiğim,
    Bir yazılım geliştiricisi yada mühendis (deneyimli yada deneyimsiz) bankadaki merkez datacenter'da işe girdikten sonra yazılım geliştirmede bankacılık öğreniyor mu yoksa danışmanlar mı yön veriyor,

    düşünün, başarılı bir çalışansınız, bankacılık sektörüne giriyorsunuz bide oturup bankacılık mı öğreneceksiniz, mevduat, repo v.b.?



  • Yazılım yaptığın işten illaki anlaman gerekiyor
    Zaten seni yönlendiriyolar başlarda sonradan da yavaş yavaş kapıyosun olayı merak etme.

    Bu arada bankacılık değilde başka bi sektörden biliyorum ben olayı
  • Bankalarda çalışan yazılımcıların hiç bi halt bildiği yok. Genelde yazılımı onlar yapmaz zaten ancak kontrolunu falan yaparlar.

    Biz mesela bankalara yazılım yapıyoruz. Oradaki mühendisler güvenlik için programı test edip, şu nedir bu nedir diye kodlara bakıp güvenli olduğunun farkına varınca kullanılacak bilgisayarlara programı ekler.

    Yapımı 1 saati bulmayan programları bile bizden istiyorlar orada çalışanlar ne halt yiyor diye merak ediyorum.


    Ayrıca bankacılık öğrenmiyorsun ama uzaktanda olsa işin içine giriyorsun. Ne biliyim kredi programı yapacaksın, Şu kadar aya şu kadar zam, en son tutara şunu bunu ekle, şunu yap falan derken bakıyorsun işte tüm banka sistemini çözmüşüm :)

    Ama kimse gelipde -biz şöyle şunu yapıyoruz falan demez. Zaten kullandıkları bi ana ekran var onun yapımcısıda belli.

    Ayrıca başarılıysan falan bankaya girmiyorsun, ingilizcen varsa ortalaman biraz iyiyse girmen daha olası maaşları yüksek olduğu için talep daha fazla. Bankalar torpilin en çok geçtiği yerdir ayrıca.




  • bankalarda kullanılan programları bilgi işlemdeki çalışanlara yaptıracaklarını sanmıyorum.adamlara hazır sistem kuruyorlar.tam olarak bilmiyorum ama sanırım bilgi işlemdekilerede belirli izinler dahilinde database'den bilgi çekip rapor hazırlamalarını filan istiyorlardır.bir nevi veri madenciliği.
    bir programcı çalıştığı tüm sektördeki müfredatı eksiksiz bilemez.size mutlaka konuya hakim biri yol gösterir.sizde programcılığınızı gösterirsiniz.arkadaşların dedikleri gibi bir süre sonra alışıyor insan.
    zira kendimden örnek vermem gerekirse bende kamuya çeşitli programlar yazan bir şirkette çalışıyorum.ilk girdiğimde müfredat hakkında hiç bir bilgim yoktu dediğim gibi konuya hakim bir eğitimci size yol gösteriyor.sizde o anlatılanlara göre programınızı yazıyorsunuz.bu anlattıklarım genelde tüm sektör için geçerlidir.eğer iş ilanında sektör deneyimi şartı aramıyorlarsa size biri mutlaka yol gösterir.




  • Banka (ozellikle katilim bankalari) bir muhendis icin calisabilecek en duzenli ortamdir.

    ben bankada calisiyorum gayet memlunum. heleki Sistemciysen hayal bile edemiyecegin para verip goremiyecegin ortamlari teknolojileri goruyor satin aliyor egitimini alip uyguluyorsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.