Şimdi Ara

Bankadaki Yazılım Geliştirici & Mühendisler hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
9.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle sorumun cevabını googlede arattım ama "ne kadar maaş" diye saçma sapan forum konuları çıktı karşıma

    Oysa benim merak ettiğim,
    Bir yazılım geliştiricisi yada mühendis (deneyimli yada deneyimsiz) bankadaki merkez datacenter'da işe girdikten sonra yazılım geliştirmede bankacılık öğreniyor mu yoksa danışmanlar mı yön veriyor,

    düşünün, başarılı bir çalışansınız, bankacılık sektörüne giriyorsunuz bide oturup bankacılık mı öğreneceksiniz, mevduat, repo v.b.?



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Bankacılık Sektöründe Yazılım Geliştiricileri ve Mühendisleri

    Bankacılık sektörü, dijital dönüşümün hızla benimsendiği, ileri teknoloji gerektiren bir alandır. Bu dönüşümle birlikte bankalar, müşterilerine daha iyi hizmet sunabilmek için yazılım geliştiricileri ve mühendislere olan ihtiyacı her geçen gün artmaktadır.

    Yazılım Geliştiricileri

    Bankadaki yazılım geliştiriciler, yazılım uygulamalarının tasarım, geliştirme ve bakımından sorumludur. Müşteri ihtiyaçlarını analiz ederek çeşitli yazılım çözümleri sunarlar. Yazılım geliştiricileri, bankaların çevrimiçi bankacılık, mobil bankacılık ve diğer dijital platformlarını oluşturmada kritik bir rol oynarlar.

    Mühendisler

    Bankadaki mühendisler, bankacılık sistemlerinin teknik altyapısını tasarlar, uygular ve bakımını yaparlar. Ağlar, veritabanları, güvenlik ve diğer kritik sistemlerin yönetiminden sorumludurlar. Mühendisler, bankaların güvenli, verimli ve müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayan sistemlere sahip olmasını sağlarlar.

    Bankada Yazılımcı ve Mühendis Olmak

    Bankacılık sektöründe yazılımcı veya mühendis olmak, yüksek talep gören ve ödüllendirici bir kariyer yoludur. Bankalar, bu alanlarda yetenekli bireyler için rekabetçi maaşlar ve yan haklar sunmaktadır.

    Bankada Yazılımcı Maaşları

    Bankada yazılımcıların maaşları, deneyim, beceri ve konuma göre değişmektedir. Yeni mezunlar için ortalama maaşlar genellikle 60.000 TL civarında olabilirken, kıdemli yazılımcılar 150.000 TL'nin üzerinde kazanabilirler.

    Bankacılık sektöründe yazılım geliştirme ve mühendislik alanlarında başarılı olmak için güçlü teknik becerilerin yanı sıra sektörel bilgiye de sahip olmak gerekir. Bankacılık sistemlerinin karmaşıklığını anlamak, bu alanda başarılı olmak için çok önemlidir.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yazılım yaptığın işten illaki anlaman gerekiyor
    Zaten seni yönlendiriyolar başlarda sonradan da yavaş yavaş kapıyosun olayı merak etme.

    Bu arada bankacılık değilde başka bi sektörden biliyorum ben olayı
  • Bankalarda çalışan yazılımcıların hiç bi halt bildiği yok. Genelde yazılımı onlar yapmaz zaten ancak kontrolunu falan yaparlar.

    Biz mesela bankalara yazılım yapıyoruz. Oradaki mühendisler güvenlik için programı test edip, şu nedir bu nedir diye kodlara bakıp güvenli olduğunun farkına varınca kullanılacak bilgisayarlara programı ekler.

    Yapımı 1 saati bulmayan programları bile bizden istiyorlar orada çalışanlar ne halt yiyor diye merak ediyorum.


    Ayrıca bankacılık öğrenmiyorsun ama uzaktanda olsa işin içine giriyorsun. Ne biliyim kredi programı yapacaksın, Şu kadar aya şu kadar zam, en son tutara şunu bunu ekle, şunu yap falan derken bakıyorsun işte tüm banka sistemini çözmüşüm :)

    Ama kimse gelipde -biz şöyle şunu yapıyoruz falan demez. Zaten kullandıkları bi ana ekran var onun yapımcısıda belli.

    Ayrıca başarılıysan falan bankaya girmiyorsun, ingilizcen varsa ortalaman biraz iyiyse girmen daha olası maaşları yüksek olduğu için talep daha fazla. Bankalar torpilin en çok geçtiği yerdir ayrıca.




  • bankalarda kullanılan programları bilgi işlemdeki çalışanlara yaptıracaklarını sanmıyorum.adamlara hazır sistem kuruyorlar.tam olarak bilmiyorum ama sanırım bilgi işlemdekilerede belirli izinler dahilinde database'den bilgi çekip rapor hazırlamalarını filan istiyorlardır.bir nevi veri madenciliği.
    bir programcı çalıştığı tüm sektördeki müfredatı eksiksiz bilemez.size mutlaka konuya hakim biri yol gösterir.sizde programcılığınızı gösterirsiniz.arkadaşların dedikleri gibi bir süre sonra alışıyor insan.
    zira kendimden örnek vermem gerekirse bende kamuya çeşitli programlar yazan bir şirkette çalışıyorum.ilk girdiğimde müfredat hakkında hiç bir bilgim yoktu dediğim gibi konuya hakim bir eğitimci size yol gösteriyor.sizde o anlatılanlara göre programınızı yazıyorsunuz.bu anlattıklarım genelde tüm sektör için geçerlidir.eğer iş ilanında sektör deneyimi şartı aramıyorlarsa size biri mutlaka yol gösterir.




  • Banka (ozellikle katilim bankalari) bir muhendis icin calisabilecek en duzenli ortamdir.

    ben bankada calisiyorum gayet memlunum. heleki Sistemciysen hayal bile edemiyecegin para verip goremiyecegin ortamlari teknolojileri goruyor satin aliyor egitimini alip uyguluyorsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.