Şimdi Ara

yazılım öğrenmeye nereden başlayabilirim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamunaleyküm, ben yazılıma başlamak istiyorum , nereden başlayacağımı ve nasıl başlayacağımı bilmiyorum yardım edebilirrmisiniz





  • ontotixer kullanıcısına yanıt
    yazılımın birçok tarafı var öğreğin; front-end, back-end, test otomasyon vs. sen ne taraftan başlamak istiyorsan ilk onu seçmeni sonrasında dil seçmeni öneririm.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Patika.dev sitesine bir göz atabilirsin. Youtubede belli başlı hocalar var. Örneğin C için murat yücedağ, OOP dersi için Gençay Yıldız vb. Youtubede bu konuda yardımcı oluyor. İyi anlatanlar var. İstersen Udemyden kurs ön izlemesi yapıp satın alabilirsin. Öncelikle temel yazılım dersini öğrenmeni tavsiye ederim. Hangi yazılım dilinden başlamalıyım diye soruyorsan. C ya da C++ önceliğin olmalı. Bu dilleri öğrendikten sonra az da olsa konuya hakim olursun. Sonrasında günümüzde en çok kullanılan dilleri öğrenebilirsin. Örneğin Python, Java, .net core vb. İngilizceni iyi tutmaya bak :).

  • azakk A kullanıcısına yanıt

    Hiç bir bilgisi olmayan birisine başta front-end, back-end vb. seçtirmek ne kadar doğru :)

  • azakk A kullanıcısına yanıt
    Şimdi anlatacak olursam; front-end, senin bir websitesine girdiğinde gördüğün herşeye denir renkleri duruşu boyutunun ayarlanması ve işlevleri gibi düşünebilirsin. back-end ise senin siteye girdiğinde görmediğin ama senin verilerini tutan hatta verilerin akışını sağlayan bölümdür. Önerim HTML ve CSS ile başlayıp işin algoritmik sürecini öğrenmen ardından javascript ile pekiştirebilirsin. işin içine girdikçe daha hakim olacağın için zaten gittikçe yönün değişebilir. Ben front-end veya siber güvenlik istiyodum üniversitedeyken ama şu an back-endciyim mesela. tek bir yerden başlanmalı diye bir şey yok yani kafana bunları takma.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Desicion kullanıcısına yanıt
    C ve C++ öğrenmesi ilk baş için bence çok anlaşılmaz olur. OOP öğrencekse java bunun için biçilmiş kaftan.Sıfırdan öğreneceksede udemydeki bazı hocalar mezunlara anlatır gibi anlattığından anlayamayabilir. Youtubede Enes Bayram iyi anlatır mesela ya da patika.dev deki sıfırdan anlatan hocalarda iyi anlatır ama Öncelik olarak öğrenmesini söylediğin dinler başlangıç için çok sor diller.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • azakk A kullanıcısına yanıt
    Bende üniversite 2. Sınıf öğrencisiyim. Bize başlangıçta C ve C++ öğretmişlerdi. O yüzden söyledim. OOP'yi sadece örnek için söyledim ama sen bu işin içindesin senin dediklerin daha doğru bilgilerdir. Sen başlangıç için hangi dili önerirsin? Bu arada front-end, back-end nedir biliyorum :))

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Desicion kullanıcısına yanıt
    Ben soruyu soranın sen olduğunu sandığım için direkt anlatmaya başladım karıştırmışım :) bende öğrenciyim bu arada sadece aynı zamanda staj yapıyorum son senem. Önerim dediğim gibi ilk önce algoritma öğrenmesi. C#, Javaya göre daha basit belki ondan başlanabilir ama front end için html css ve react js öneririm

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Back-end iyidir :)). Front-end istemem. Sorun yok olur öyle şeyler :).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Desicion -- 28 Mart 2024; 15:42:43 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sağolun teşekkkürler

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.