Şimdi Ara

yazılım ogrenmeye nerden baslamalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar

    Yasım 32 makina muhendisiyim. Meslegimi bastan beri sevemedim.Hep bilgisayar muhendisi olmak istemiştim.Ah babam 1 sene daha ders calısmama izin verseydi keske :)))


    Neyse calıstıgım fabrikada Canias diye bir erp programı satın alındı. Java kullanılıyor bu programda.. Javaya ve yazılım geliştirmeye ilgim olustu bundan sonra.

    Nerden baslamalıyım acaba.. En azından elle tutulur işler yapabilecek seviyeye gelsem meslegimi bırakıp bu işe yogunlasmak isterim...Javadan mı baslamayalım acaba..Hem bu programı geliştirmek hemde android programlar yazmak istiyorum..Dahada gelişince ufak tefek işler alırım belki..Yada yazılım firmasına girmeye calısırım.

    Belli bir yaşa geldikten sonra insan bodoslama dalamıyor malesef . O yuzden herseyi arastırıp yapmam gerekenleri ogrenip ona gore bir duzen halinde ogrenmeye baslamam gerekli.

    İlginiz için tesekkur ederim..



  • java ile devam edin en iyisi web için php ye çok rahat geçersiniz
  • Canias SAP'in klonu olabilir yoksa o kadar tercih edilmezdi (benzer işlevsellik, düşük fiyat) Yazılım öğrenmeye nerden başlanmalı sorusuna gelince herşey bir Hello World ile başlar, ardından birkaç uygulama yapmaya çalışmakla öğrenilir. Java öğrenmek için Önder Teker - Derinlemesine Java, ingilizce varsa O'Reilly'nin Head First Java kitaplarını tavsiye ederim. Youtube'taki tutorial'lar da özellikle Eclipse veya NetBeans gibi IDE'lerde build / debug nasıl yapılır, RMI ve EJB gibi şeyler nasıl kullanılır gibi pratik şeyleri öğrenme açısından iyi. Android konusu ise biraz farklı. Java'yı öğrendikten sonra Android kolay gelecektir. Aynı şekilde, diğer JVM dilleri olan Groovy, Kotlin, Scala gibi diller de kolay gelecektir cunku özellikle ilk ikisi 80% Java ya benziyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.