Şimdi Ara

Yazılım Öğrenmenize Neler Engel Oluyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Yazılıma başlamak veya ileri düzey yazılım konseptlerini öğrenmek isteyen arkadaşlara bir sorum var. Yabancı dil bariyerini saymazsak, bu yolda karşınıza çıkan problemler nedir? Hedefinize ulaşmanızı engellediğini düşündüğünüz veya gelişiminizi yavaşlatan etmenler var mı? Hangi sorulara cevap bulamıyorsunuz? Yoksa motivasyon eksikliği, vaktinizi boşa harcamak gibi sorunlarınız mı var? Aşırı fazla kaynak, dil, framework, kitap, eğitim videoları arasında kaybolup nereden başlayacağınızı mı bulamıyorsunuz?

    Kafamda birkaç proje var ancak öncelikle sizlerin gerçekten neye ihtiyacınız olduğunu anlamak istiyorum. Artık bu sektörün her yerden fırlayan Udemy kurslarından başka çözümlere ihtiyacı var :) Her şeyden önce öğrenmeyi öğrenmek lazım bence. İstediği şeyi (platform/dil/framework) döküman ve kaynak kodu okuyarak kavrayabilmek , en yeni gelişmeleri ve best practiceleri takip edebilmek (Hacker News, Stack Overflow...), doğru bir kariyer planı çizip erken yaşta finansal özgürlüğe kavuşabilmek ve en önemlisi, özgün şeyler üretebilmek ancak bu şekilde mümkün gibi. Yanlış anlaşılmasın, bu sektörde çok yeniyim, bir şeyleri bildiğimi iddia etmiyorum, ama faydalı olabilecek fikirlerim var.

    Şimdiden teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legar -- 26 Ekim 2019; 20:51:31 >







  • Çok gelenekçi eğitim modeli bu. Öleli yıllar oldu. Siz hevesi olan kişiyi iki sömestr boyunca bilgisayardan uzak tutarsanız kişinin tüm ilgisi ölür. Amaç kendi yetersizliği kendisinin keşfetmesidir. Yaparak belli bir noktaya gelir ve sonra ilerleyemez. İlerlemeyip başkalarının neden ilerlediğini görünce bir şeyleri yanlış yaptığını anlayarak temel bilimlere yönelir. Bununla alakalı tonlarca bilimsel araştırma ve curriculum tavsiyeleri var. Senin tavsiye ettiğin yaklaşım yüzmeyi iki dönem boyunca havuz olmadan öğretmeye benziyor. Kısacası yaparak öğrenin. Takıldığınız zaman zaten arayış içine gireceksiniz.

    P.S Bu arkadaş 50-60 yaşlarında. Bilgisayar mezunu bile olmayabilir. Bilgisayar mezunu ise de programın ilk dönemlerinden mezun. Eğitim bilgisi ve yaklaşımı geri kalmış durumda.
  • Pek bir şey engel olmuyor. Tek sıkıntı çok fazla alan ve uzmanlık var. Her şeyi öğrenme gafletine düşerseniz sittin sene okursunuz. O yüzden bir plan doğrultusunda ilerlemek önemli. Diğer bir nokta ise bazı projeler büyük bir ekip ve iş gücü gerektiriyor. Her şeyi tek başına yapmanız mümkün değil. Takım bulmak da zor oluyor çünkü birincisi ülkemizde iyi yetişmiş eleman sayısı az ve bu nedenle topluluk oluşturmak pek mümkün olmuyor. Yetişen elemanlarla da sizin ilgi alanınız kesişmiyorsa zaten takım olamıyorsunuz. Böyle derken derken kendinizi mobil uygulama yaparken buluyorsunuz. Bir de hızlı para kazanma beklentisi de öğrenmeyi olumsuz etkiliyor. Yetenekleriniz para kazanacak kadar olgunlaştığı an eğitimi kesip hemen işe giriyorsunuz. Her ne kadar işte güncel teknolojileri takip edip proje yapıp uzmanlaşıyorsunuz denilse de yine ülkemizde yapılan işlerin scope'u belli.

    Kısacası iyi bir ekosistem yok ülkemizde. En iyisi uluslararası bir toplulukta kendimize yer bulmak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Start Again -- 25 Ekim 2019; 21:41:9 >




  • Start Again kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz çok tutarlı olmuş. Benim de zaten bu konuyu açma sebebim Türkiye'de iyi yetişmiş bir yazılımcının çok da kolay bulunmaması. Kendisini kıdemli uzman olarak tanıtan bir yazılımcıya unit testin ne olduğunu anlattığımı biliyorum :) Notlarımı aldım, teşekkür ederim.
  • Uzun bir yolculuk. Hevesten çok disipline ihtiyac var. Birde iki tavsan kovalayan hiç tavsan yakalayamaz. Teknolojileri bir bir ele alın. Aynı anda html+js+css+backend+react+sql+... öğrenemzsiniz. Genelde bir şeyi geliştirmeye çalışın. Yoksa java da abstract ile interface farkını öğrendika ama şimdi napacaz gbi olur. Havada kalır.
  • Internet büyük nimet ama o kadar çok çöp kaynak var ki. Maalesef bu çöp kaynakların en çok sevdiği şey, insanlara umut satmak. Yok bizi izleyen 35 yaşındaki adam şuan yazılımcı oldu, ilkokul mezunuydu yazılımcı oldu gibi. İnsanlar, kolay para derdine düşüyor.

    Türkiye'de milyon dolarlık şirketlerin bile ezbere kod yazdığını biliyorum. İsim vermeyeyim ama yazılım sektöründe büyük bir firma, transaction management yapmıyor. En temel kurallara uymuyor, hurra kod yazıyor. Teoriyi pratiğe geçirme konusunda bir çoğumuz eksik kalıyoruz. Şahsen ben nereden mezun olursa olsun bu işin teorisini hakkıyla pratiğe döken birinin işsiz kalacağını düşünmüyorum. Kaldı ki en iyi okulların verdiği mezunlar bile bu sıkıntıyı yaşarken, diğer okul mezunları ne yapsın diyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahoni_38

    Uzun bir yolculuk. Hevesten çok disipline ihtiyac var. Birde iki tavsan kovalayan hiç tavsan yakalayamaz. Teknolojileri bir bir ele alın. Aynı anda html+js+css+backend+react+sql+... öğrenemzsiniz. Genelde bir şeyi geliştirmeye çalışın. Yoksa java da abstract ile interface farkını öğrendika ama şimdi napacaz gbi olur. Havada kalır.
    Günümüzde full-stack diyince artık işverenler ilanlara front-end, back-end, devops, database gibi olabilecek her alanı ekledikleri için insanların bu koşuşturmaya girme ihtiyacı hissetmesi de doğal oluyor :) Hergün ortaya yenisi çıkan frameworkleri saymıyorum bile (React'e mi başladın? Svelte'nin yeni sürümü çıktı, çok hoş diyorlar hazır başlamışken ona da bak...... ) Bana da çok sık oluyor bu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-007D66956

    Internet büyük nimet ama o kadar çok çöp kaynak var ki. Maalesef bu çöp kaynakların en çok sevdiği şey, insanlara umut satmak. Yok bizi izleyen 35 yaşındaki adam şuan yazılımcı oldu, ilkokul mezunuydu yazılımcı oldu gibi. İnsanlar, kolay para derdine düşüyor.

    Türkiye'de milyon dolarlık şirketlerin bile ezbere kod yazdığını biliyorum. İsim vermeyeyim ama yazılım sektöründe büyük bir firma, transaction management yapmıyor. En temel kurallara uymuyor, hurra kod yazıyor. Teoriyi pratiğe geçirme konusunda bir çoğumuz eksik kalıyoruz. Şahsen ben nereden mezun olursa olsun bu işin teorisini hakkıyla pratiğe döken birinin işsiz kalacağını düşünmüyorum. Kaldı ki en iyi okulların verdiği mezunlar bile bu sıkıntıyı yaşarken, diğer okul mezunları ne yapsın diyorum.
    Doğru kaynakları kullanarak sağlam bir temel oluşturmak çok önemli. Bu konuda herkese tavsiye ettiğim bir kaynak:
    GitHub
    ossu/computer-science
    https://github.com/ossu/computer-science




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: legar

    Günümüzde full-stack diyince artık işverenler ilanlara front-end, back-end, devops, database gibi olabilecek her alanı ekledikleri için insanların bu koşuşturmaya girme ihtiyacı hissetmesi de doğal oluyor :) Hergün ortaya yenisi çıkan frameworkleri saymıyorum bile (React'e mi başladın? Svelte'nin yeni sürümü çıktı, çok hoş diyorlar hazır başlamışken ona da bak...... ) Bana da çok sık oluyor bu.

    Alıntıları Göster
    Full stack developer olarak başlamıyorlar. Örneğin Backend developer olarak 1-2 yıl çalışıp sonra işyerinde projede angular veya react kullanılıyor yahut başka projeye geçmek istiyor işte o zaman frontend de öğrenip fullstack oluyor.




  • Umut tacirleri her yerde maalesef 30 liralık kursunu satmak için sıfırdan ileri seviye programcı yetiştirdiğini idda ediyorlar.

    Size tavsiyen önce basit bir dille veri yapılarını, değişken, class gibi kavramları öğrenin.
    Sonra ufak projeler yapmaya başlayın ilk başlarda mimari yapılara girmeyin. Hepimizin ilk yazdığı kodlar kötüydü bunu unutmayın.
    Zamanlar büyük projelerde çalışarak tecrübe edindikçe kodçuluktan çıkıp bu işin mühendisliğine eğilirsiniz.
  • Benim çok sık gözlediğim bir yanlış var: hiçbir altyapısı olmayan kişiler direkt koda bakarak öğreneceğini sanıyor. Tabii öğrenemiyor, sadece biraz ezberliyor. Bu kişiler programcılığı Google'da arama ile çözümleri bulup kopyala-yapıştır yapmaktan ibaret sanıyor.
    Hiç temeliniz yoksa Learning by Doing (Yaparak öğrenme) ile temel kazanamazsınız. Sağlam temel teorik eğitimle olur, önce genel kavramları, büyük resmi kafanızda oluşturmanız lazım. Ben eski mezunum, ilk sömestr hiç bilgisayar başına bile geçmedik, ikinci sömestr ilk programlama dersinde bir ay hiç kod yazılmadı sadece akış diyagramları, pseudo-code falan.. o zaman böyle PC yoktu, ödev yapmak için lab'da sıraya girerdik, şimdi ise cebinizde bile bilgisayar var, ve derleyici editör işletim sistemi bir tıkla elinizin altında. Bu durum bence başlayanlar için bir dezavantaj, yanlış yönleniyorlar.
    Learning by Doing orta ve ileri düzeyde faydalıdır, çünkü artık işler zorlaşıyordur, ve bunu yetkin izah edebilen teknik metinler giderek azalıyordur, ancak yaparak bazı şeyleri idrak edersiniz, FAKAT bu aşamada temeliniz vardır ve üzerine çıkmaktasınızdır, yapmanız gereken çok çalışmaktır, temeliniz yoksa sürekli devrilip aşağı düşersiniz ne kadar çok çalışsan da.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Çok gelenekçi eğitim modeli bu. Öleli yıllar oldu. Siz hevesi olan kişiyi iki sömestr boyunca bilgisayardan uzak tutarsanız kişinin tüm ilgisi ölür. Amaç kendi yetersizliği kendisinin keşfetmesidir. Yaparak belli bir noktaya gelir ve sonra ilerleyemez. İlerlemeyip başkalarının neden ilerlediğini görünce bir şeyleri yanlış yaptığını anlayarak temel bilimlere yönelir. Bununla alakalı tonlarca bilimsel araştırma ve curriculum tavsiyeleri var. Senin tavsiye ettiğin yaklaşım yüzmeyi iki dönem boyunca havuz olmadan öğretmeye benziyor. Kısacası yaparak öğrenin. Takıldığınız zaman zaten arayış içine gireceksiniz.

    P.S Bu arkadaş 50-60 yaşlarında. Bilgisayar mezunu bile olmayabilir. Bilgisayar mezunu ise de programın ilk dönemlerinden mezun. Eğitim bilgisi ve yaklaşımı geri kalmış durumda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Start Again -- 26 Ekim 2019; 17:25:50 >
  • Niye işin teorisi ve pratiği birbirinden bu kadar ayrı olmak zorundaymış gibi konuşuyor insanlar anlamıyorum. Nasıl ki uygulamanın hiç olmadığı bir eğitim anlamlı olmayacaksa tam tersi de çok kötü sonuçlar doğuracaktır. Bilgisayar mimarisi, veri yapıları ve algoritma gibi temel dersleri eline klavye almadan bir insan nasıl ve niye öğrensin zaten? Ama şunu da belirtmek isterim, benim gibi mühendislik mezunu değilseniz, yaptığınız işe göre, eksik alt yapınız ileride çok başınızı ağırıtabilir. Örnek vereyim, algoritma derslerini almamış biri yazdığı kodu optimize etmekte sıkıntı çekebilir. Lineer cebir ve calculus dersleri zayıf olan bir veri bilimci okuduğu makaleleri ve eğittiği modellerin nasıl çalıştığını anlamayabilir. Distributed systems öğrenmemiş bir big data sorumlusu mimariyi oluştururken sıkıntı çekebilir gibi gibi... Her şeyden önce yazdığımız kodun nasıl ve neden çalıştığını kavramak bile bambaşka bir perspektif kazandıracaktır. Boşa assembly ile mimari öğretmiyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Start Again kullanıcısına yanıt
    legar L kullanıcısına yanıt
    valla benim cevaplarim bu forum standartlarına göredir, herhalde Google'da Android ekibi liderlerinden olan Yigit Boyar'ı düşünerek yazmadım onları. 21.yüzyılın nimetlerini imkanlarını anlayıp kullanabilenler almış başını gidiyor, bu foruma da hiç uğramıyor zaten.
    Geçen pointer sorusunu yönelten şahıstır bu forumun seviyesi. Adama diyorum ki "pass-by-value sebebiyle değer geri dönmez, C'de pass-by-reference yoktur ama pointer-to-pointer kullanarak benzer etkiyi sağlarsın, standard include'larda tırnak değil angle bracket kullanılır" diyorum, "hocam, bunlar genel kabul gören şeyler midir?" diye cevap veriyor.. yahu bunlar benim fikrim değil, Kernighan ve Ritchie ne dediyse o işte, 150 sayfalık bir kitap var alıp okuyacaksın, ama yok. Adam hala koda bakıp noktayı virgülü yıldızı ekleyip çıkarıp bir mana arayışı içinde.

    Ben hiç kimseye 2 sömestr bilgisayara ellemeyin demedim, ama bir pedagojik teknikten bahsediyorum, önce biraz teorik altyapı alacaksınız, biz o zaman 1 sömestr aldık, siz de 1 ay ayırın eğer şartlar çok daha iyiyse.

    Havuz veya başka fizyolojik örnekler vermeyin, bunun hiç alakası yok, çünkü söz konusu el beden pratiğine dayalı iş değil. Bu bile ne kadar cahil olduğunuzu gösteriyor. Hala mavi yakalı iş kollarına indirgeme gayreti içindesiniz. bilgisayar programlamayı. Entellektüel iş kollarında bilgiyle temel alınır, ustaları izleyerek veya pratikle değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Start Again kullanıcısına yanıt
    Hocam bence tam tersi, arkadaşın dediği doğru gibi.
    1) Cogu universitede ilk 2 somester (ya da ilk 3 quarter) çok az(1-2 tane) programlama dersi gösterilir. Cogunlukla calculus, olasılık, lineer cebir, discrete mathematics, physics, mechanics gibi dersler verilir programlamadan once.
    2) Bilgisayar bilimi matematiğin alt alanıdır. YAni soyut bir dal. Eğer eğitimini düzgün alırsan, okulunun hakkini verirsen, ilerde çalısmaya başlayınca sen de goreceksin, yaptigin isin zor kismi teorik tasarımdır. Uygulama çok kucuk bir kismi ve en kolayidir. Büyük şirketlerde her projede, tek satir kod yazılmadan once, design dokümanı hazırlanır. En ince ayrintilarina kadar (api, protocoller vs) tanımlanır. Diger mühendisler tarafından review edilir, düzeltilir birkac tur. O design dokümanı onaylandıktan sonrası çok kolaydır. Bunu tasarlama kismi mühendislik kismi, geri kalan uygulama kismi ise teknikerlik kismidir isin.
    3) Yuzme benzetmesi hiç uymuyor bu alana. Dediğim gibi, bilgisayar bilimi matematiğin alt dali. Yani bilgisayar bilimcisi, aslında bir alanda uzmanlasmis bir matematikçi. Matematik öğrenmekle de yüzme birbiriyle çok alakalı degil.
    4) Iyi biryerde yüzme kursu aldin mi hiç bilmiyorum ama, ben biraz geç öğrendim yüzmeyi. Bir yüzme takimi calistiran antrenörden adim dersleri. Adam ilk once bize okumamız icin kucuk bir kitap verdi. Ilk derse gelmeden once okunmasını istedi. Her dersin basında da, ne yapacagimizi/neden yapacagimizi anlatıp, ondan sonra havuza soktu. Bu adimi takip etmeyip kendi basımıza öğrenmeye calissak, büyük ihtimalle en az 10 kat uzun surecekti ayni seviyeye ulaşmak. Yani yuzmede bile, profesyoneller bu isi teoriden başlayarak yapıyor. Sen belki kendi kendine "baya iyi yüzüyorum ben" diyeceksin bu sekilde tranining almış adamları gorene kadar. Ama bu adamlarla karsilasinca, onlara karşı hiçbir sansin olmadigini, aslinda kendine yüzücü bile diyemeyeceğini anlarsın.

    Sen daha yeni baslamissin bu ise, daha yüzmeyi dahi bilmiyorsun. 50-60 yaşlarında, 30-40 senedir yüzen birine ahkam kesmeden once yüzmeyi (ve yüzmenin ne oldugunu) öğrenmen gerekli bence.

    Bu sitede pratiğe çok onem veriliyor.
    - Amaciniz bilgisayar bilimcisi/muhendisi olmak ise, isinizin %90i teori. Teoriyi çok iyi bilmeniz lazim. Benim bu alanda calisan bazı arkadaslarim tek satir kod yazmıyor. Bazilari 5+ senedir calisiyor, sadece ilk iki sene kod yazmış, ya da fikrini denemek icin kod yazıyor ayda yılda bir.
    - Amaciniz tekniker olmak ise (meslek lisesi mezunu ayarında) o zaman bile biraz teori gerekli ama o zaman isinizin %20 si teori oluyor. Tabi bunun size getirisi de meslek lisesi mezunlarının bekleyebileceği seviyece olur en fazla.

    Su ülkede her sene zaten tekniker seviyesinde onbinlercesi üniversitelerden mezun oluyor, onlardan yeterince var. Bizim bilgisayar bilimcisine/muhendisine ihtiyacımız var, o eksik. Insanlari mühendis olmaya yonlendirelim ( ya da bilgi verirken doğrular bilgi verelim).

    (diger başlıklardan birinde bogazicili oldugunu söylemişsin sanırım, eger boyleyse) buyuk ihtimalle sen de bilgisayar bilimci/mühendis olanlardan olacaksın ilerde. Ama suan daha yeterince bilgin yok. Alcak gönüllü olup, 50-60 yaşında oldugunu düşündüğünü adama, fikrinin arkadasında duran nedenleri sormadan, ya da düzgün bir referansa atıf yapmadan, geri kalmış yaftası yapistirma. Diger mühendisler, özellikle iyi olanları boyle davranislari sevmez, arasına almaz seni. Biraz iyi niyetli biri olmak gerekiyor basarili olmak icin bu alanda, diger her alanda olduğu gibi (tabi ki istisnaları var ama bu geneli değiştirmiyor.)




  • mghfreud M kullanıcısına yanıt
    Öncelikle uzun açıklama için teşekkürler. Bu cevabım seyfi84'e özel çünkü daha geçen hafta konusunda uzman kişilerin önemini vurgularken bu hafta işi olmamasına rağmen müfredat tavsiyesi veriyor. Müfredat design eden insanlar belli. Ben şu an okulda eğitim kulübü önderliğinde dezavantajlı lise öğrencilerine eğitim veriyorum. Proje danışmanımız bu konuda doktora yapmış bir insan. Peer interaction'dan tut da sınıf için challenge'lara kadar farklı yaklaşımlarımız var. Ve hepsinin amacı öğrencinin ilgisi diri tutmak. Buraya gelen adam da o kadar arkadaşı arasından ilgili olanlar belli ki. Yoksa kendini okula emanet edip ortalama kasar. Sonra bir yüksek lisans ve iş arar. Bu zaten herkesin yapabileceği şey. Önemli olan meraklı olmak ki bu her alan için geçerli.

    Söylediğiniz teorik kısımları es geçmiyorum. Onlar dediğiniz gibi işin temeli. Ama herkesi formal eğitime sokamazsınız. İşin komiği formal eğitimle başarı oldunuz diye en doğru yolun bu olduğunu sanıyorsunuz. Madem okumuş, teorik insanlarsınız o zaman bir iddia ortaya atarken makale ya da bir akademik çalışma referans gösterin. Benim zamanımda böyledi peh peh demekle olmuyor bu işler.

    Yüzme dersi aldım. İlk yaptığımız şey su korkusunu yenmek için hocanın gazlamasıyla havuza atlamak oldu. Atladığımız an aslında o kadar korkulan şey olmadığını keşfettik ve tüm süreç eğlenceye dönüştü.

    Kısacası biraz inovatif olun. Dede geleneği değil eğitim.

    P.S İnternette uzundur taklıyorsan toxic insanları kolayca tespit edebilirsin. Seyfi84 bunlardan biri. Kendisine saygı duymuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Start Again -- 27 Ekim 2019; 10:53:34 >




  • Herkes her şeyi bilemez ama bence Seyfi’nin dili ağır olsa da genel olarak doğru şeyleri yazıyor. Forumda gerçekten çok temel hatalar yapan veya basit sorular soranlar oluyor. Bunları sormak ayıp değil elbet ama 2 dakika sürmeyecek bir Google aramasında çıkacak cevaplar için her hafta aynı konular açılıyor. Haliyle bölümün kalitesi düşüyor.

    Denk geldiğim bazı insanlar var. Burada üniversite bile kazanamamış, gitmiş yurt dışındaki Sütçü İmam seviyesini geçmeyen üniversitelerde parayla okumuş (kendini geliştirip, ego yapmayanlara lafım yok.) öyle bir egosu var ki sanki küçük dağları o yaratmış Bu halde Seyfi’nin ego yapmasında bir sıkıntı göremiyorum.

    Eğitim konusuna gelirsek. Programlama, sadece ve sadece yazarak öğrenilir. Ben üniversite 1. sınıftayken programlamayı 3 saat teorik, 2 saat lab dersi olarak aldım. Derslerin yanında ev ödevleri ve projeler veriliyordu. Teorik temeli anlayıp kendim uygulamaya yaptığım zaman ise tam olarak öğrenebiliyordum. Bu yüzden sadece roman okur gibi okuma yapmak yerine okuyup bunu bilgisayarda test etmek lazım. Tersten gidip bir şeyi değiştirdiğimizde sonucun nasıl değişeceğini kontrol etmeli. Programlama böyle öğreniliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yahu boş yapmak istemiyorum ama ne zaman bu forumun yazılım konusuna girsem hep bir gerginlik ve ego görüyorum, insanın yazası gelmiyor. Valla bir sevişseniz rahatlayacaksınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alicho

    Yahu boş yapmak istemiyorum ama ne zaman bu forumun yazılım konusuna girsem hep bir gerginlik ve ego görüyorum, insanın yazası gelmiyor. Valla bir sevişseniz rahatlayacaksınız
    Soru sorayım derken cahil damgası yedim :) Yine de tartışmanın her iki tarafından da değerli notlar aldığımı düşünüyorum. Cevap verenlere teşekkür ederim tekrardan. Başka düşünce ve fikirleri olan varsa paylaşması beni mutlu edecektir.
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Yanlış anlamadıysam okul şart diyorsunuz. Doğru mudur?
  • Okul dersler ödevler faydasız dersler olmasa kemdime daha iyi vakit ayıracagım bosa üni okudum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.