Şimdi Ara

Yazılım öğrenmek mi daha mantıklı, yoksa alanımda yüksek lisans mı yapmak daha iyi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2018 yılında Uluslararası Ticaret(İngilizce) bölümünden mezun oldum. 3.61 ortalamam var ve bir inşaat firmasının çağrı merkezinde 2.5 yıl, global bir yapı malzemeleri firmasında 1 yıllık yönetici asistanlığı deneyimlerim var. Artık bu alanda özel sektörde pek yer almak istemiyorum ama akademik de düşünüyorum. Kazanç az geliyor, nereye girsem asgari alıyorum ve yükselemiyorum. Ben de yazılım öğrenmeye önce algoritma sonra C# ile başlamaya karar verdim. Yarın yazılım kursum başlıyor. Sizce kendime düzgün bir zaman planlaması yapıp yazılım öğrenirken yüksek lisans için de hazırlanabilir miyim? Hem çalışıp okul okuyan insanlar da görüyorum. Zaman yönetimi mi giriyor devreye bu noktada? Yoksa sadece bir yol seçip temiz ilerlemek mi önemli? Kariyer danışmanlığı alsam sizce sorularıma cevap bulabilir miyim? Kafam biraz karışık. Yazılım öğreniyorum merak da var ama bir rahatsızlığımdan dolayı yavaş öğreniyorum biraz. Ya da 1-1.5 yıl yazılım öğrenip sonraki dönemde yüksek lisansa hazırlanmak mı mantıklı? Yani aşama aşama mı halletmeliyim yoksa aynı anda götürülebilir mi?


    Teşekkür ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lisanalgaib -- 7 Ocak 2024; 18:0:48 >







  • Yüksek yaparkende yazılım öğrenebilirsin.
  • Sirf maasi arttirmak icin yazilim ogreneceginizi anliyorum yazdiklarinizdan. Ulkenin durumundan dolayi size hak veriyorum ancak yazilim uzmani olarak bundan sonraki hayatiniza devam etmek istiyorsaniz bir kac noktayi bilmenizde fayda var. Ayni is yerinde cok uzun sureler calisarak sadece elinizdeki cok degerli zamani bosa gecirmis olursunuz. Sonuc olarak yillar sonra kisitli bilgi seviyesi ve eskimis bir teknoloji ile basbasa kalirsiniz ki o donemde cok daha zorlasacaktir isiniz. Kisacasi surekli gelismeye ve arastirmaya hazirlikli olmalisiniz (Suanki yasinizi 20lerin sonlari diye tahmin ediyorum). Gunde aktif bir sekilde max 4-5 saat kod yazabilirsiniz efektif olarak. Zamanininizin cogunu surekli arastirmaya harcayacaksiniz. Malum teknoloji cok buyuk bir hizla ilerliyor.


    Yazilim ogrenmek icin 1-1.5 yil gibi bir zaman dilimi belirlemeyin kendinize. Bu rakam cok gorecelidir. Kisiden kisiye degisir. Eger yeteneginiz varsa 72 saat bile yeterli gelebilir belli basli konulara hakim olmaniz. Eger azminiz ve yeteneginiz yoksa 1.5 yil bile yetmeyebilir. Oncelikle sunu belirlemeniz gerek kendinizde. Bu ise ne kadar yatkinsiniz (objektif olun sonucta isin ucunda hayatiniz ve geriye alamayacaginiz zamaniniz var). Bir deneme yapin 1 hafta icinde ne kadar ilerleme kaydediyorsunuz basit bir proje yapabiliyor musunuz? Projeyi kendiniz belirlemesinizde olur. Hatta soyle bir tavsiye vereyim. Youtube'da adim adim proje kodlamasi yapan yayincilar var. Bunlardan birisini izleyin ve yaptiklarini sizde kendiniz yapin bilgisayarinizda. Eger ki basarili olup projeyi build edebilirseniz ve ayni sonucu alirsaniz 2 sey olacak. Birincisi kendinize guveniniz artacak ikincisi bu ise ne kadar yatkin oldugunuzu gorecekseniz.


    Bir baska tavsiye daha vereyim. Diger arkadasin dedigi gibi her ikisinide ayni anda yapabilirsiniz. Hicbirsey bu konuda size engel olmayacaktir. Hatta teziniz konusunda bile size faydasi olacagi kanaatindeyim. Hem okudugunuz bolumun daha ust seviye! egitimini almis olursunuz hemde bunu yazilim bilgisi ile birlestirmis.





  • Unreal Engineer kullanıcısına yanıt

    Evet mantıklı birçok insan ilerletebiliyor ikili olarak ben de yapabilirim çok teşekkür ederim.

  • gunesahmet kullanıcısına yanıt

    Aslında sadece paraya bakmıyorum, tutkumu arıyorum diyebilirim. Ortaokul ve lisede matematikten nefret ediyordum, sonrasında üniversitede ne olduysa hocam bana sevdirdi ve ben gerçekten ilgi duymaya başladım. Sonrasında lojistik firmasında çalışırken kafamı tırmalıyordu yazılım öğrenme düşüncesi. Yani sadece maddiyattan düşünüyor değilim. Üniversitede uluslararası ticaret bölümünü annemin gazına gelerek okudum. Severek okudum yine ama tamamen bana uygun değildi. Ben ikna kabiliyeti tavan yapan bir birey değilim. Kendimi daha analiz eden, sistematik ve düşünce odaklı görüyorum. Şu anda istediğim bölümü buldum diyebilirim. Bugün yazılım kursumuz başladı. Hocamızın tavsiyesi de DGS'yle Açık öğretim Bilgisayar Programcılığından Yazılım Mühendisliği'ne geçiş yapmak ama TYT mi daha makul yoksa DGS mi onu düşünüyorum.


    Ama bazen yanlış bölümü okuduğumu da düşündüğüm oluyor. Lisede sınıf öğretmenim benim sayısal bir bölüm tercih etmemi isterdi ben ise yabancı dilden Türkçe-matematiğe geçiş yaptım. Ayrıca üniversitede matematik dersinde hep soruları çözerdim çok ilgiliydim o konuda bir ilgimin ortaya çıktığını düşünüyorum.


    Benim üniversitede akademisyen olma hayallerim vardı ama zamanla yoruldum. Ama araştırmacı yönümün gelişmiş olduğunu düşünüyorum. Tamam 1-1.5 yıl belirlemeyim duruma göre ilerlesin. Basit bir projeye henüz başlamadım ama kendi kendime tam sayı-string dönüşümü falan yaptım codeacademy'de sorular ve uygulamalar var. Ama mutlaka bakacağım. Videoyu izledikten sonra bakmadan mı yazmaya çalışayım videoda izlediklerimi ? Video, kanal örneği verebilir misiniz yakından bakmak isterim.


    Evet, ikisi birlikte ilerler ama ben okul okurken sorun çıkabilir sonuçta açıktan YBS tamamlayanlar varmış ben de öyle düşündüm ama örgün mühendisliğe geçiş yapmak da zaman kaybı mı olur bilmiyorum.


    Detaylı yorumunuz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.





  • Hocam yaş kaç bu arada?

  • Unreal Engineer kullanıcısına yanıt

    Yaşım 27.

  • yüksek lisans yap başka alana yönel herkes yazılımcı

  • drjacob kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim tavsiyeniz için yazılım kursuna yazılmıştım başladı şu an bilgi düzeyimin iyi olduğunu söylüyor hocamız. Umarım öğrenip kendimi geliştiririm. İkinci plan olarak yüksek lisans düşünüyorum o da aklımdan tamamen çıkmış değil. Belirli bir disipline oturtabilsem onun için de hazırlanabilirim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.