Şimdi Ara

Yazılım öğrenmek istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayar Mühendisliği kazandım. İngilizce hazırlık okuyorum. C dilini yavaştan öğrenmek istiyorum. Önerebileceğiniz güzel öğreten kaynak var mı? Algoritma mantığı üzerine kaynaklar da olabilir.

• C ve algoritma mantığı üzerine olan kitaplar:

İşte C Programlama Dili - Rıfat Çölkesen - Papatya Yayıncılık
    Veri Yapıları ve Algoritmalar - Rıfat Çölkesen - Papatya Yayıncılık

C diliyle birçok şey yapılabilir. Örneğin, bir işletim sistemi yazılabilir, bir sistem aracı yapabilir ve bir uygulama programı yazılabilir. C diliyle yalnızca konsol değil, masasütü uygulamalar da yapılabilir. C dili için birçok kütüphane bulunmaktadır. Önreğin, SDL ile oyun yazabilirsiniz. GTK+ ile masasütü uygulama yazılabilir.

C dili daha çok gömülü sistemlerde, sistem araçlarında kullanılır. Örneğin, bir mikrodenetleyici C ile programlanabilir.

C'nin yanında nesneye tabanlı olan C++ öğrenirseniz yararınıza olabilir. Örneğin, C++ ile oyun daha kolay yazılır. Ancak işletim sistemi çekirdeği programlamada kullanılması pek uygun değildir.

C daha yavaştır ve daha az bellek tüketir. C++ daha hızlıdır ve daha çok bellek tüketir.

Yalnız, bilgisayar mühendisliği programlama ve algoritma mantığından daha fazladır. Özellikle de yalnızca dil bilmek yetmez.

• Kaynak veriyorum: Google.com
    Bi araştırın arkadaş ya! milyar tane konu,video,kaynak var. Hele hazırlık okuyorsun ingilizcen de var. kırk tane üniversinin computer science müfredatı internette!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.