Şimdi Ara

yazılım öğrenip avrupada iş bulmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar ,şuan 24 yaşındayım , 4-5 sene belirlediğim bir dil-alan üzerine çalışsam kendimi iyi geliştirsem yanınada toefl ielts puanı koysam 31-32 yaşlarında avrupada bulup yaşayabilme ihtimalim sizce nedir arkadaşlar objektif olarak bakarsak ?

• Geç değil. Yapılabilir. Ancak genç bir bireye göre en az iki üç kat daha fazla efor sarf etmek gerekir.
  • Tecrübesi olan insanlar paylaşsa daha anlamlı olur ama Istanbul Coders mail grubuna Blue Card sponsorlu iş ilanları düşüyor bazen ve direkt yetenek arıyorlar. Yaşla ilgili bir kıstas görmedim. Ancak bilişim dünyasında yaş ayrımcılığı varmış. 30 yaşlı mıdır o da ayrı konu tabii.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Henkan

Tecrübesi olan insanlar paylaşsa daha anlamlı olur ama Istanbul Coders mail grubuna Blue Card sponsorlu iş ilanları düşüyor bazen ve direkt yetenek arıyorlar. Yaşla ilgili bir kıstas görmedim. Ancak bilişim dünyasında yaş ayrımcılığı varmış. 30 yaşlı mıdır o da ayrı konu tabii.
    30 yaşlıysa işimiz kötü hocam
  • Şöyle bir durum söz konusu: İşletme okusan. Şirket kem küm edebilir yaşına ama yazılım sektörü sürekli büyüyor ve yarını kimse tahmin edemiyor. iPhone çıkmadan önce kim tahmin edebilirdi ki milyar dolarlık belki de trilyon dolarlık app piyasası oluşacak. Birkaç yıl öncesine makine öğrenmesi, deep learning, görüntü işleme konuşmazsan şu an herkes buna taktı kafayı. Ne olursa olsun yazılım virüs gibi her şeye dahil oluyor. Yarın gelecek tek bir gelişme daha da pazarı büyütebilir. Büyüyen pazarda da sürekli elemana ihtiyaç olacak. Diğer nokta ise yazılımcı sayısı artsada kaliteli yazılımcı sayısı o kadar artmıyor. Yazılım öğrenenler belli bir eşiğe kadar geliyor ve orada kalıyorlar. Kendini buna adayıp bilgisayarın temel bilimi iyi öğrenirsen çok rahat iş bulursun. Ama herkes gibi HTML, CSS, JS, NODEJS biliyorum hani nerede iş dersen o zaman kadro dolmuş olabilir.

• Mühendislik diploması olmayan kolay kolay vize alamıyor, bilgin olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.S.I.

Mühendislik diploması olmayan kolay kolay vize alamıyor, bilgin olsun.
    elektrik elektronik müh diplomam var hocam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam sen 32 yaşında junior seviyesinde iş ararken sektördeki yaşıtların 10 yıllık deneyimle senior seviyesinde olacak. Aşırı dezavantajlı bi konumdasın o yüzden 3-4 kat daha fazla efor sarf etmen gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Henkan

Şöyle bir durum söz konusu: İşletme okusan. Şirket kem küm edebilir yaşına ama yazılım sektörü sürekli büyüyor ve yarını kimse tahmin edemiyor. iPhone çıkmadan önce kim tahmin edebilirdi ki milyar dolarlık belki de trilyon dolarlık app piyasası oluşacak. Birkaç yıl öncesine makine öğrenmesi, deep learning, görüntü işleme konuşmazsan şu an herkes buna taktı kafayı. Ne olursa olsun yazılım virüs gibi her şeye dahil oluyor. Yarın gelecek tek bir gelişme daha da pazarı büyütebilir. Büyüyen pazarda da sürekli elemana ihtiyaç olacak. Diğer nokta ise yazılımcı sayısı artsada kaliteli yazılımcı sayısı o kadar artmıyor. Yazılım öğrenenler belli bir eşiğe kadar geliyor ve orada kalıyorlar. Kendini buna adayıp bilgisayarın temel bilimi iyi öğrenirsen çok rahat iş bulursun. Ama herkes gibi HTML, CSS, JS, NODEJS biliyorum hani nerede iş dersen o zaman kadro dolmuş olabilir.
    çok haklısınız hocam , Kendini buna adayıp bilgisayarın temel bilimi iyi öğrenirsen , bunu yapmak istiyorum hocam , bu konuda tavsiyeleriniz nedir ?

• e ne güzel hocam işte. gömülü sistemler üzerine çalışırsan mis gibi iş bulursun. assembly, c, c++ çok iyi öğrenmen lazım. zaten elektronik temelin var çok rahat kavrarsın. savunma sanayi üzerine çalışabilirsin.

edit: hatta daha güzelini söyleyeyim. bilgisayar mühendisliği üzerine yüksek lisans yapabilirsin. bir yandan da eksik taraflarını kapatırsın bu süreçte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.S.I. -- 9 Temmuz 2019; 23:23:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wilter

Hocam sen 32 yaşında junior seviyesinde iş ararken sektördeki yaşıtların 10 yıllık deneyimle senior seviyesinde olacak. Aşırı dezavantajlı bi konumdasın o yüzden 3-4 kat daha fazla efor sarf etmen gerekiyor.
    hocam bu durum işte biraz canımı sıkıyor
  • onlar da diyor ki denixex programlama öğrenip ıelts puanı yapsada burada ona iş versek yerimiz hazır
  • quote:

e ne güzel hocam işte. gömülü sistemler üzerine çalışırsan mis gibi iş bulursun. assembly, c, c++ çok iyi öğrenmen lazım. zaten elektronik temelin var çok rahat kavrarsın. savunma sanayi üzerine çalışabilirsin.

edit: hatta daha güzelini söyleyeyim. bilgisayar mühendisliği üzerine yüksek lisans yapabilirsin. bir yandan da eksik taraflarını kapatırsın bu süreçte.
    gömülü sistemlerden çok , yapay zeka , makine öğrenmesi , derin öğrenme gibi yeni alanlar daha çok hoşuma gitmeye başladı hocam , gelecekte bu alanlara kayıyor artık , gömülü sistemleri düşündüm bir ara ama mesela bir java phyton gibi dillerin kullanıldığı alanlara göre çok küçük bir alanı var ve artık diğer alanlar gibi fazla bir gelişim kaydetmiyor gibi geliyor bana bilmiyorum yanılıyor muyum

• quote:

Orijinalden alıntı: alexdesouza.10

gömülü sistemlerden çok , yapay zeka , makine öğrenmesi , derin öğrenme gibi yeni alanlar daha çok hoşuma gitmeye başladı hocam , gelecekte bu alanlara kayıyor artık , gömülü sistemleri düşündüm bir ara ama mesela bir java phyton gibi dillerin kullanıldığı alanlara göre çok küçük bir alanı var ve artık diğer alanlar gibi fazla bir gelişim kaydetmiyor gibi geliyor bana bilmiyorum yanılıyor muyum

Alıntıları Göster
    gömülü sistemlerin modası asla bitmez, üniversitede bir hocamız ileride yapay zeka algoritmaları gömülü sistemlere özel olara yazılacak demişti, bu yüzden gömülü sistemler alanı çok önemli. bilgisayar bilimlerinde de öyle bir alana yöneleyim komple onu öğreneyim durumu ne yazık ki yok. tüm paradigmalar hakkında bilgi sahibi olmak gerekiyor, uzmanlık bunun sonrasında oluyor.

yapay zeka ve makine öğrenmesi alanı da çok iyi bir alan. ancak sağlam matematik temeli gerektiriyor ve cidden yaptığınız işten zevk almanız lazım. 4-5 sene çok fazla bir süre. 2 sene almaz bu alanlarda başlangıç seviyesine ulaşmanız, eğer temeliniz varsa. en önemli şey iyi bir ingilizcenizin olması.https://www.udacity.com/ üzerinden online kurslara başlayabilirsiniz. temel bilgisayar bilimleri, matematik ve makine öğrenmesi, yapay zeka üzerine ne ararsanız bulabileceğiniz bir platform. tüm kurslarda ücretsiz. coursera'ya da bakabilirsiniz ama udacity çok açık ve çocuğa anlatır gibi anlatıyor o yüzden çok iyi.

• İnternetten de çalışabilirsin illa avrupaya gitmene gerek yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

gömülü sistemlerin modası asla bitmez, üniversitede bir hocamız ileride yapay zeka algoritmaları gömülü sistemlere özel olara yazılacak demişti, bu yüzden gömülü sistemler alanı çok önemli. bilgisayar bilimlerinde de öyle bir alana yöneleyim komple onu öğreneyim durumu ne yazık ki yok. tüm paradigmalar hakkında bilgi sahibi olmak gerekiyor, uzmanlık bunun sonrasında oluyor.

yapay zeka ve makine öğrenmesi alanı da çok iyi bir alan. ancak sağlam matematik temeli gerektiriyor ve cidden yaptığınız işten zevk almanız lazım. 4-5 sene çok fazla bir süre. 2 sene almaz bu alanlarda başlangıç seviyesine ulaşmanız, eğer temeliniz varsa. en önemli şey iyi bir ingilizcenizin olması.https://www.udacity.com/ üzerinden online kurslara başlayabilirsiniz. temel bilgisayar bilimleri, matematik ve makine öğrenmesi, yapay zeka üzerine ne ararsanız bulabileceğiniz bir platform. tüm kurslarda ücretsiz. coursera'ya da bakabilirsiniz ama udacity çok açık ve çocuğa anlatır gibi anlatıyor o yüzden çok iyi.

Alıntıları Göster
    dediğiniz siteye bakacağım hocam , udemyde de güzel dersler oluyor hocam oraya bakıyordum bende genelde , gömülü sistemler ile diğer alanları karşılaştırdığınızda popülerlik iş imkanı olarak sıraladığınızda , gömülü sistemler daha mı iyi diyorsunuz hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: alexdesouza.10

dediğiniz siteye bakacağım hocam , udemyde de güzel dersler oluyor hocam oraya bakıyordum bende genelde , gömülü sistemler ile diğer alanları karşılaştırdığınızda popülerlik iş imkanı olarak sıraladığınızda , gömülü sistemler daha mı iyi diyorsunuz hocam

Alıntıları Göster
    biri diğerinden daha iyi değil, bu kişisel tercih meselesi ama ikisini de başlangıç seviyesinde bilmek ve fikir sahibi olmak zorundasınız

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.