Şimdi Ara

Yazılım mühendisliğinde matematik neden gerekli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilen biri açıklasın lütfen. Üni diploması olmayan yazılımcıların olduğunu duydum. Matematik tam olarak nerede gerekli? Hesaplamalarımı yazıyorsunuz mesela matematiksel bir şey için? Atıyorum çarkıfelek uygulaması hani şu oyunlarda günlük bonus gibi olan? Mesela oraya random yazsan olmuyor mu illa yüzdelik şans gelme oranı gibi mi matematiksel mi yazmak lazım hiçte bilmiyorum ki tam olarak ne yazılıyor yani sadece merak...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Matematik mezunları yazılımla uğraşırlar genelde, neden? Bir düşün bence.
  • 1) Soyut düşünme yeteneğini arttırır matematik

2) Low level yazılımlarla uğraşanlar için sayılar, basamak sistemleri yararlı olabilir.

3) Kendilerini geliştirmeleri kolay olur. Mesela diğer mühendislik dalları için program yazmak isteyebilir. Makine ve elektronik mesela.

Bunun gibi şeyler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu soruyu soruyorsan yazilim filan okuyorsan birakmalisin bence

Bilgisayar matematik mantigi uzerine kuruludur herhangi bir program yazacaksan matematikten yola çıkarsın
    Yanioyle random yap olsun bitsin yok

• Yazilim muhendisligi diye bi sey yok bunu kafandan cikart bi kere yok oyle bi sey. Isletme var iktisad var hatta bak cok havali ekonometri var. Bu bolumlere yonel sen.

• Eğer sınava hazırlanıyosan ygs matematik gibi düşünebilirsin, sürekli mantığını kullanmak zorundasın.
  • Analitik düşünme problem çözebilme bu tarz şeyler. Bence sen okuma programcıyım ben hayatımda sormadım böyle soru

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Neden önyargılı yaklaştınız bilmemek suç mu soruyoruz işte...

Edit cevaplar için teşekkürker

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E35D290C4 -- 23 Aralık 2015; 18:50:07 >
  • Sana şöyle özetleyeyim

insanda kalp, mühendisliklerde matematik.

• Daha olayın temelini ikilik sayı sisteminin oluşturduğunu bilmiyorsun bence sen bırak bölümü. Ayrıca dünyada mühendislik standardı vardır. Her mühendisin geçmesi zorunlu olan fizik mizik gibi dersler vardır. Senin yerin ise 2 yıllık myo programcılık bölümleri bu kafayla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.