Şimdi Ara

Yazılım Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
2
Favori
266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar temel olarak yazılım mühendisliği ve bilgisayar mühendisliği arasındaki farklar nelerdir? Google Play, Appstore, ve diğer platformlarda uygulama ve oyun geliştirmek isteyen birisi için sizce hangisi daha mantıklı bir seçim? Program geliştirmek isteyen birisi üniversitede bilgisayar mühendisliği okuyup, yazılım alanında uzmanlaşabilir mi? Sektörle alakalı kişiler bu sorulara cevap verirlerse sevinirim.

Not: Türkiye'de Yazılım Mühendisliği bölümü henüz daha yeni sayılabilecek düzeyde olduğu için bilgisayar mühendisliği daha mantıklı geliyor doğal olarak. İstanbul, Ankara, İzmir gibi gelişmiş illerimizdeki devlet üniversitelerinde henüz yazılım mühendisliği bölümü bulunmamakta. Bu da bilgisayar mühendisliğini 1 adım öne geçiriyor.

Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin. Benimle birlikte birçok kişinin bu konuda bilinçleneceğini düşünüyorum.

İyi forumlar... :)

• Yanlış yer.
  • Yanlış yer diyeceğine doğru yeri gösterebilirsin. @mühendisaydayadayı
  • Kusura bakma affet.
  • Pek yanlış yer gibi gelmedi bana, bununla birlikte yazılım bölümüne de açılabilirdi :)
  • Takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar Mühendisliğinde de yazılım görüyorsun ekstradan donanım vs de öğrenmiş oluyorsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yadığına göre yazılım mühendisliği sana daha uygun olarak görülüyor
    Bilgisayar mühendisliğinde gereksiz bir çok ders görüyorsun,donanım vs
    Amacın saf yazılımsa,yazılım mühendisliği daha uygun,ama zaten cevabını sorunda vermişsin,biz ne dersek diyelim bilgisayar mühendisliği seçeceksin gibi duruyor,senin kararın tabiki
  • Bi kere app storede google playde uygulama isini her 2 bolumdede yaparsn yazılım saglam unilerde yok o yuzden bilgisayara git ha olmus olsaydı yazılıma git derdim cunku suanki piyasada yazilimlar para kırıyor donanim teknik dersleri yerine direk yazilima odaklanmak daha fayda saglams olurdu bu durumda

• Hazırcı olmayın googlei kullanın. Ayrıca yukarda yazanların çoğu saçmalamış direkt.

• oksygen kullanıcısına yanıt
    Ama Türkiye'de ki hangi yazılım mühendisliği iyi? En yüksek 2 devlet üniversitesinden birisi KATÜ varın gerisini siz düşünün. İyi devlet üniversitelerinden yazılım mühendisliği bölümünü açan yok. KATÜ'deki eğitimle İTÜ, ODTÜ, Boğaziçindeki eğitim tamamen farklıdır kanımca. Sözde ikisini bitince de bilgisayar mühendisi oluyosun ama bana kalırsa tıpkı farklı bölüm okumuşçasına bilgi eksikliği bulunuyor.

Bu şartlarda bilgisayar mühendisliği bölümünü seçipte yazılım alanında uzmanlaşmak daha mantıklı geliyor ister istemez. Yorumunuz için teşekkür ederim :)
  • Evet, güzel bi konuya değinmişsiniz. Eğer 1-2 yıla kadar iyi üniversitelerde açılmazsa yazılım mühendisliği bölümü, o zaman mecburen biligisayar okuyacağız :)
  • Pek bilmemiyorum ama okula bi abi geldiydi yazılım mühendisliğini gömdü baya Türkiye'de yapacakları bişey yok dedi pc mühendisliğinin alt kolu sakın gitmeyin tarzı şeyler söylediydi . Pc mühendisi Prof da sürekli kod yazdığını, her gün birkaç saatini kod yazmaya ayırdığını söyledi zor bi bölüm dedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem.2 -- 23 Şubat 2015; 7:37:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • matematik bölümü okurken de yazılım seçiliyor hocam bilgin olsun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.