Şimdi Ara

Yazılım mühendisliği mi? Bilgisayar mühendisliği mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
2
Favori
16.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi diyelim lys den mf4 den 400 puan aldınız.Ve bu puanla sadece 2 üniversiteye gidebiliyorsunuz.2 üniversite de aynı kalitede tek fark biri yazılım diğeri bilgisayar mühendisliği bölümü.Hangisini tercih ederdiniz?

Nedeniyle birlikte cevaplar mısınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benimde çok merak ettiğim bir konu. ayrıca ikisinin farkı filan açıklanırsa daha iyi olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar mühendisliğinde donanım ve elektroniğe yönelik dersler de var "Intro. to Digital Logic and Microprocessors" ya da "Electronic Devices and Circuits" gibi, ama yazılım mühendisliğinde sadece ama sadece "yazılım" ile alakalı dersler var bölüm dersleri olarak :)

Ben olsam yazılım tercih ederdim (ki öyle zaten) çünkü benim için bilgisayarın işlemcisi osu busu değil içindeki yazılım daha önemli
  • Bilgisayar mühendisliğini tercih ederdim çünkü devir bilgisayar üstünde çalışan yazılımların devri değil LvsZoC arkadaşımızın dediği gibi bilgisayar mühendisliğinde Elektronik Mantıklar'da anlatılıyor bilgisayar mühendisleri oluşturduğu yazılım ile elektronik cihazları kontrol etmekte güçlük çekmezler
    Akıllı Ev Sistemi Araç Bilgisayarları gibi sistemleri yazılım mühendisleri ek bir eğitim almadığı sürece yada kendini geliştirmediği sürece yapamazlar.
    Ve bence Yazılım Mühendisliği İşletme bölümü gibidir bir projenin içinde çalışmak istiyorsan bilgisayar mühendisliği bilmen gerekir yazılım mühendisi ise
    projenin yönetimi üstlenir.Ve Bilgisayar Mühendisliğinde Türkiye için iş alanı çok daha fazla.
    Büyük bir mühendislik şirketinin bir proje yaptığını düşün 10 tane mühendis çalışacak ve projeyi yönetecek olan kişi 1 kişi yani 10 bilgisayar mühendisi çalışırken 1 tane yazılım mühendisi çalışıyor.

Yazılım mühendisinin artısına gelirsek sadece yazılım üzerine çalıştıkları için alanlarında uzman olmaları daha kolay oluyor.
    Yaptıkları iş daha prestijli (Bilgisayar Mühendislerinin başında oluyorlar diyebiliriz)
    Maaşları Bilgisayar Mühendisliklerine göre daha fazla.

• quote:

Orijinalden alıntı: converttoint32

Bilgisayar mühendisliğini tercih ederdim çünkü devir bilgisayar üstünde çalışan yazılımların devri değil LvsZoC arkadaşımızın dediği gibi bilgisayar mühendisliğinde Elektronik Mantıklar'da anlatılıyor bilgisayar mühendisleri oluşturduğu yazılım ile elektronik cihazları kontrol etmekte güçlük çekmezler
    Akıllı Ev Sistemi Araç Bilgisayarları gibi sistemleri yazılım mühendisleri ek bir eğitim almadığı sürece yada kendini geliştirmediği sürece yapamazlar.
    Ve bence Yazılım Mühendisliği İşletme bölümü gibidir bir projenin içinde çalışmak istiyorsan bilgisayar mühendisliği bilmen gerekir yazılım mühendisi ise
    projenin yönetimi üstlenir.Ve Bilgisayar Mühendisliğinde Türkiye için iş alanı çok daha fazla.
    Büyük bir mühendislik şirketinin bir proje yaptığını düşün 10 tane mühendis çalışacak ve projeyi yönetecek olan kişi 1 kişi yani 10 bilgisayar mühendisi çalışırken 1 tane yazılım mühendisi çalışıyor.

Yazılım mühendisinin artısına gelirsek sadece yazılım üzerine çalıştıkları için alanlarında uzman olmaları daha kolay oluyor.
    Yaptıkları iş daha prestijli (Bilgisayar Mühendislerinin başında oluyorlar diyebiliriz)
    Maaşları Bilgisayar Mühendisliklerine göre daha fazla.

TR de bilgisayar mühendisliği ile yazılım mühendisliğinin pratikte bir farkı yok :) bazı projeler hariç ikisinin de yaptığı iş aynı

Akıllı ev sistemi tarzı sistemleri tek başına yapılabilecek bir şey değil zaten sadece bilgisayar mühendislerinin aldığı eğitim de tam olarak yetmez

Bir de "devir bilgisayar üstünde çalışan yazılımların devri değil" demişsin ama, yazılım olmadan herhangi bir sistem hiç bir şey yapamaz :) tek bir örnek bile veremezsin bu konuda

• Yazılım mühendisliği gibi mükemmel bir eğitim alıp türkiyede kariyer yaparsan ya çok şanslısındır gerçekten alanına uygun bir iş yaparsın ki bu küçük bir ihtimal büyük ihtimalle ya e-ticaret sitesi yazarsın yada büyük ticari bir şirkette yazılımcı olarak çalışırsın ki bu da bir yazılım mühendisini tatmin etmez.

Akıllı ev sistemi en basit örnekti insanlar hobi olarak akıllı ev sistemi yapıyor ve kaynak kodlarını paylaşıyorlar.

Devir bilgisayar üzerine çalışan yazılımların devri değil derken yanlış bir yorumlama yaptım burda demek istediğim elektronik cihazları tasarlayıp programlanabilmesinden bahsetmek istemiştim ki bunlarda C,C++ ı ne kadar iyi bilirsen bil ya bir elektrilik mühendisine ya da bilgisayr mühendisine ihtiyacın olur.Ama kişi kendi ihtiyaçlarını en iyi kendisi bilir yani bilgisayar mühendisi devreyi tasarlarken nokta atışı yapar programlama kısmında zorluk yaşamaz.

• Web yazılım geliştirmek için mühendislik okumaya gerek yok benim görüşümce. e-ticaret yazılımını üniversitedeki bilgisayar programcılığı 1. sınıf arkadaşım yapıyor ve daha öncesindede yapıyordu. Etrafımızda gördüğümüz çamaşır,bulaşık,mp3 çalar vs.. çalışması için yazılım şart. Yazılım bir çok dalda ayrılır. Bir de "Bilgisayar mühendisiyim, 800 tl maaş alıyorum" diyenlere kesinlikle aldanma. Ya okuduğu üniversite gereği adam akıllı birşeyler öğrenememiş ve 4 sene kaybetmiştir, ya da kendisinin öğrenme merakı yoktur para tutkusu yüzünden seçmiştir ve bilgisizlikten dolayı bilgisi kadar para alıyordur. Okulda eğitim görmediği halde bilgisayar programcılığıyla uğraşanlar, site ve windows tabanlı yazılım geliştirip satarak bu bilgisayar mühendisiyim diye geçinen adamların aldığı maaşı 1 günde alabiliyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.