Şimdi Ara

Yazılım Mühendisiyim Depresyondayım (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
649
Cevap
18
Favori
57.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
312 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Opricnik kullanıcısına yanıt

    Bu işi ciddiye alan biri internetteki yüzlerce iş ilanından beklentiler, tech stackler, hatta bazılarında verilen maaş aralıkları gibi bilgileri analiz edip ona göre plan kurar zaten. Anonim maaş paylaşımı yapılan yerleri söylemiyorum bile. Bilginin kaynağı rahat ulaşılabilirken neden herkes ikinci hatta üçüncü el bilgiye bu kadar düşkün bilmiyorum. Nasıl olsa kimsenin sorumluluğu sizin veya benim üzerimde değil. Ben pek takılmıyorum.

  • baştaki 1i fazladan eklemiş olabilirm sanırsam 

  • Ryo41 kullanıcısına yanıt
  • Opricnik kullanıcısına yanıt

    ama amaraka canada falan verio ya bilmiyon be ya 

    en dusuk 200-300bin

  • zavallı kadeşim üzüldüm senin için ağlayasım geldi .. yazılım mühendisisin mersoya binemiyorsun olacak iş deil




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mokoko_TR -- 18 Ocak 2021; 20:45:20 >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

    buna bakın da öğrenin ya uzmanlar kişiler falan bakmış ne soruyorsunuz açık kaynak var burada yararlanın

  • 1 yıl tecrübeyle o parayı nasıl alıyorsun ilginç :)
  • Kendini gelistirdiysen istedigin ülkeye git yaşa çalış ekmegini kazan para hersey değildir tabiki hayatin onemli taşlarından biri para ama dediğim gibi hersey degildir. Ben sahsen turkiyede kendi insanimla kendi kulturumde kendi sosyal baglarimla mutluyum keşke canim ülkemin ekonomik sartlarida cok daha iyi olsaydi. Fakat bu yorenin insanini dunyanin neresine gidersem gidiyim bulamamki. Memleket hasreti dedikleri şey bu aslinda vatanindaki insanlari kültürü özlemek o yuzden karar verirken bi çok yönden düşünmek lazim bence. Sadece parayi kistas alip gittiginde. Altinda son model bi arabayla mutsuz bi insanada donusebilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oğuzhan/ kullanıcısına yanıt

    Tıp okuduğum için doktorluğu biliyorum ondan örnek veriyorum, yakın arkadaş grubum da mühendis onları da oradan biliyorum, üstün başarı bursu alıyorum ve ayrıca ben de çalışıyorum paramı kazanıyorum avrupada ABD'de de gençler gayet çalışıyor bu ayıp bir şey değil. Kız bulamıyorlar meselesi de onların da dertleri var onlar da senin benim gibi insan demek istememdi. Forumdakiler avrupayı toz pembe görüyor her istedikleri oluyor sanıyorlar, lüks araba mı tamam hemen kapıda, kız mı tamam hemen yatağına ama yok öyle bir dünya. Benzer sorunlarımız benzer problemlerimizi onlar da orada yaşıyor. Araba konusunda bir şey demiyorum vergi yükü ağır olduğundan kesinlikle daha rahatlar ben bunu kabul ediyorum zaten sen beni anlamıyorsun ki, ben TR EU'dan daha iyi demiyorum sadece EU hayallerinizdeki gibi bir yer değil demeye çalışıyorum. EU'ya gidince de apartmanda yaşayacaksın, 1+1 daireye 1000 küsür € kira vereceksin, trafik çekeceksin, toplu taşımada sürüneceksin, öğrenciysen orada da çalışacaksın orada da maddi sıkıntı çekeceksin, Edirneden dışarı adım atınca tüm sorunların çözülmüyor tamam araba alırsın, daha rahat alırsın ama dertler bir arabayla çözülmüyor işte burada ne derdin varsa benzerleri orada da olacak ben bunu anlatmaya çalışıyorum sen gelmiş avrupa daha iyi diyorsun. Yav tamam kardeşim daha iyi kabul...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xakler -- 18 Ocak 2021; 22:40:8 >




  • Ülke yeminlen mal kaynıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ryo41

    yüzde kaç kişi TR de +20k maaş alıyor hocam



    Alıntıları Göster

    30k alıyorum

  • maaşını k birimiyle yazanlardan doğrusu mantıklı bir yorum beklemiyorum zaten.


    paşam yeni mezun, 9bin alıyor. bir de derdi mercedes veya 600binlik ev alamamak. sanki dünyayı görmüş de velet, depresyona girmiş. dünyanın neresinde yeni mezun böyle evler arabalar alıyor, bir bakın abd de bu evler ne kadar?


    ya da düşünün, şimdi mercedes isteyen 20 sene sonra ne ister?


    diğer bir saçmalık da emeğinin karşılığını alamaması. paşam beğenmiyorsan ayrıl, tutan mı var? emeğinin karşılığının peşinde koş, bak bakalım emeğinin karşılığı neymiş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superposition -- 18 Ocak 2021; 22:41:27 >
  • Bence başlık sahibi mühendis arkadaşın ve onun gibi düşünenlerin en büyük hatası şu.Arkadaşlar siz kendinizi Amerika, Almanya, Fransa, İngiltere vatandaşlarının refah seviyesi ve alım gücü ile kıyaslamayın.Biz ülke olarak o seviyede değiliz ki.

    Çıkın sokağa yerdeki çöplere, yollara, binalara bakın. Yetmiyorsa herkesin kanıksadığı yolsuzluk, ahlaksızlık, torpilcilik, şark kurnazlığı içeren bilimum haberlere bakın.

    Biz karşılaştırma yaptığınızda mutsuz olduğunuz ülkeler standartında bir ülke DE-Ğİ-LİZ.Bizim ülke olarak gelişmişlik kategorimiz ancak Lübnan, Fas, Mısır, Endonezya vb. ülkeler seviyesinde. İmrendiğiniz ülke seviyesine gelebilmemiz için belki sıkı bir çalışma ve toplumsal bir devrimle en az 100 sene gerekir.Ki bence o halde bile pek mümkün değil.
  • en iyisi e ticaret yapmak para da var bu işte yoğunluk çok oluyor da iyi de kazanıon ama 

  • Ya aldığınızı farz edin hayatınızda ne değişecek. Biraz felsefe yapın; madem o kadar maaş alıyorsunuz gidin bir yerden kiralayın; yaşamdaki tek amacınızın o olması bana çok anlamsız geliyor.

    Ben şunu bilirim; yoksulluk sınırından daha fazla maaş almaya başlayınca mutluluk artma hızı duruyor.

    Siz en iyisi o kadar para ile sağlam bir psikologa gidin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SM01_VXG kullanıcısına yanıt
    Ya devletin amacı benim refah yaşamamı sağlamak neden 200 bin'e araba değilde 50bin'e araba alayım ?
  • Madem yazılımcısın, yurtdışında rahat iş bulma şansın var.

    Biraz tecrübe kazanınca ya direkt yurtdışı yada remote çalışma bulup kendini kurtarabilirsin.

    Bizim gibi İİBF mezunu adam ne yapsın? Kimi gitse yerine yenisi için 100 kişi sırada bekliyor diyen bir rekabet var.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: superposition

    maaşını k birimiyle yazanlardan doğrusu mantıklı bir yorum beklemiyorum zaten.


    paşam yeni mezun, 9bin alıyor. bir de derdi mercedes veya 600binlik ev alamamak. sanki dünyayı görmüş de velet, depresyona girmiş. dünyanın neresinde yeni mezun böyle evler arabalar alıyor, bir bakın abd de bu evler ne kadar?


    ya da düşünün, şimdi mercedes isteyen 20 sene sonra ne ister?


    diğer bir saçmalık da emeğinin karşılığını alamaması. paşam beğenmiyorsan ayrıl, tutan mı var? emeğinin karşılığının peşinde koş, bak bakalım emeğinin karşılığı neymiş.

    Iyiki varsiniz. Soyle cumlelerin sonuna birde begenmiyorsan terket diyorsunuz ya, o kadar guclu bir motivasyon ki.


    2017 yilinin ortasinda is hayatima basladim. Son iki senedir de almanyada calisiyorum.


    1 i mercedes olmak uzere 2 adet aracimizi aldik. Yakinda da ev isini dusunuyoruz, sadece avrupanin baska ulkesi mi yoksa almanya mi ondan emin degiliz.


    Bu arada mustakil evler olarak en uygun evler turkiyede. Onun arkasindan biraz sehir disi olursa 350k(valla da billa da k yazdim) dolara amerikada mustakil ev, almanyada da berlin cevresinde biraz disarida 500k euro ya ev bulunabiliyor. Odeme kismi yurtdisinda biraz daha farkli, kiralar ile kredi odemeleri kafa kafaya hatta cogu zaman kredinin odemesi daha ucuz oluyor.


    Arabalar ise gercekten cok daha kolay ozellikle ikinci eller.


    Hersey para tabiki degil, ancak yilda 30 is gunu tatil (haftasonlari sayilmiyor) ile insan daha iyi dinleniyor. Tabiki herhangi bir durumda isime son verilirse alacagim tazminat kafamin rahat, ben dayanamaz istifa edersem de calistigimin yarisi kadar sureyi issizlik maasi (aldigim net in %70 , saglik sigortasi da devam ediyor) alacagimi bilmekte kafamin daha da rahat olmasini sagliyor.


    Su ara biraz daha az maasa haftada 4 gun calisma modeli yayiliyor, belki ona geceriz bir iki sonra.


    Yaptigim is yogunlugu da trdekinden az.





  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.