Şimdi Ara

YAZILIM MÜHENDİSİ MAAŞLARI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
2
Favori
11.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yazılım ve Bilgisayar Müh. sıralamaları bu senede enflasyon oranında artar.

• ankara tıplı kesin troll bu başlıktada kendini belli etti.

çalışılan pozisyonlar ve maaşlardan alınmış bu bilgiler ekşiden. maaşlar sözlük yazarlarının girdiğinin iki katı olarak çarpılmış. ki ilk hali bile troll. kanmayın

@Ankaratıplı

• Hocam ben yeni mezun birisini bu kadar yüksek maaşlarla (türkiye şartları için) başlayabileceğini zannetmiyorum. Yazdıklarınıza göre skala 8k-45k arasında geziyor. Yeni mezun birisi için bu rakamlar hayalden ibaret. (Genelleme yaptım arkadaşlar, bir iki spesifik kişi bulup cevap yazmayın)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • güzel kardeşim sen ekşideki entrylerden almışsın ve oradakinin iki katı ile çarpmışsın. konuyu çarpıtıyorsun.

https://www.webtekno.com/turkiye-deki-yazilimcilar-ortalama-kac-tl-maas-aliyor-h105010.html

Buradan bakarsan çok daha rahat görürsün gerçek verileri.

• Bu maaşlar gerçekse boşuna tıp yazdık moruq para için kafamıza tüküreyim :) 6 sene okuyup 6 k maaş alacaz köle gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ülkenin alım gücünün üstünde rakamlar. avrupa çapında ortalama rakamlar. türkiyede bile olsanız yazılımcılara o maaş verilmek zorunda yoksa gidiyorlar üç dört bin olanların da yalan olduğunu sanmıyorum çok dipten başlayanlar var. boş çıkanlar üniden vs

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ceng lerin puanı artacak birkaç yıl içinde tıp yazan 2-3 bin kişi dışında tıp yazanlarla dalga geçilecek

• Bu bahsettiklerinin çoğu start-up firmalar yurtdışı opsiyonlu firmalar bir çoğu Türkiye'den mezun olan bir kişi direkt olarak buralarda işe başlaması veyahut iyi bir pozisyonda görev alması 10 üzerinden 2 maalesef belirttiğiniz rakamlar çok ütopik dolar endeksli.

• Tıp yaz garanti maaşın olur yegenim and tıp oku tıp doktor ol hayırlı evlat ol yegenim lobisi çöküyor teyzeler amcalar tıp okuyana kısır bile vermeyecek ileride doktorlara kız falan vermezler yazın bi kenara kendinizi kurtarın daha ne diyim

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Küçük işletmeler çok iyi kazanıyor artık hocam devir çook değişti

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

Şahsen rakamların birer aldatmaca olduğunu düşünüyorum çünkü günümüzde çok fazla bilgisayar mühendisi ve yazılım alanında Türkiye'den bir çok öğrenci mezun oluyorlar lakin staj yapacak adam akıllı bir yer bile bulamazken (ODTÜ,İTÜ,BİLKENT dahil) bu ütopik rakamları almaları biraz komik gibi hocam stajlar bir nevi diplomamız sayılabilir mühendislikte dediğim gibi bir nevi rakamlar çok astronomik geliyor 1-2 yıl tecrübesi olan birinin 22.5k alması normal değil.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.