Şimdi Ara

YAZILIM İŞİNİN YAPILACAK BİR İŞ OLMAMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
1.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3 senedir yazılımla uğraşıyorum.Şimdi size nedenlerini söyleyeyim.Bana göre kesinlikle yapılacak iş değil.Siz de fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.

1)Eklem ağrıları.Boyun sırt ağrıları vs

2)Bunu ayrı bir madde olarak yazıyorum.Göz hastalıkları.Yazılım işi yaptığınızda gözleriniz kan çanağı olmuş biçimde gezersiniz.Göz kuruluğu adlı bela hastalığa yakalanma oranınız yüksektir.Bu hastalığı 4-5 senedir çekiyorum yaşayanlar bilir.

3)Eklem ağrıları,göz hastalıkları yanında çok yorucu olması.Beyniniz erir resmen.İnsanı çabuk yaşlandırıyor bence bu meslek.

4)Devamlı yeni teknolojilere adapte olmak zorundasınız.Bugün x dili popülerdir,yarın farklı şekillerde y dili çıkar,onu öğrenmek zorundasınız.

5)İşten döndüğünüzde evde de çalışmalarınız devam eder.Bu belki diğer mesleklerde de vardır ama yazılım yapan birisi akşam eve döndüğünde telefonla aranılabilir ve bilgisayara mahkum edilebilir.

Bu işi gerçekten seviyorum derseniz yapın.Anca çok seven adama güzel gelir.Diğer mesleklere göre getirisi biraz daha fazla olabilir ama inanın değmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ok

• Spora da vakit ayır, sürekli oturup kilo alma. Eklem sırt ağrın da olmaz. Devamlı yeni teknolojilere adapte olmak zorundasınız demişsin. Bu olmazsa olmaz zaten, bir dil ile sevgili olursan ilerleme kaydetemezsin. Bunun bir zevk olması gerek. Ancak katılıyorum, bu işe gerçekten ilgisi ve sevgisi olanların başlaması lazım. Yoksa çook zor gelir
  • gören de google'da senior software engineer sanacak
  • Sözlük başlıklarını uludaga aç belki alabilirsin oradan yazarlığı.

• 1) Hiç böyle bir şey yaşamadım bence bir doktora görün senle alakalı sorun var.

2) Hala böyle bir şeye yakalanmadım ekran parlaklığımı gözlerimi dinlendirmeyi ve ışığa göre ayar yapıyorum.

3) Doğru ama aynı zamanda değil. Hep ugraşmıcaksın ama ugraştığında tam ugraşıcaksın sevmiyorsan zaten çekilmicek bir çile olabiliyor

4) En iyisini seçip eledikten sonra ve o işten hala para kazanıyorsan bir sorun yok. 10 yıldır oyun motoru geliştirenler aa dur şu motor çıktı salalım demez.

5) Kendi işinin patronu olman lazım bir yazılımcı kesinlikle başkasının altında çalışıyorsa zaten ortalamadır ve mutlu olamaz.

Kısacası sonuç çok yetenekli girişimci ve akıllı davranmakta geçiyor. Freelance olarak çalışıyorsan ve biraz dikkatliysen bu sorunların hiç birini yaşamazsın.
  • Konuyu acan hayli hakli.

Zor ve azim isteyen bir meslek.

Emekli olana kadar surekli update edilen yazimlar ile kendi kafani da update etmen lazim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Subjektif yorumlar, bu bölümdeki çoğu insan alışıktır zaten bilgisayar başında zaman geçirmeye, söylediğin rahatsızlıkların hiçbirini yaşamadım. Göz doktoruna gitmeni ve daha ortopedik bir bilgisayar koltuğu almanı öneririm.

• Kolay iş var mı? Varsa bile o mesleğe ulaşmak zor.
  • Konuyu acan haksiz. Is disinda mumkun oldugunca az bilgisayar basinda vakit gecirirsen boyle bir sikinti olcagini sanmiyorum. Spordur, diger sosyal aktivitelerdir, elinden geldigince bilgisayar basindan kalkmaya calis.

Acikcasi donanimhaberdeki cogu kisi bilgisayar muhendislerinden fazla vakit geciriyordur ekran onunde Boyle problemleri cogumuz yasamiyoruz.
  • Drogie D kullanıcısına yanıt
    Ordakiler hayvan gibi para aldığından dokunmaz onlara merak etme
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Dostum muhtemelen yazılımla uğraşmadın.Bana video izle,oyun oyna de bilgisayar başında 10 saat dururum.Ama 2-3 saat yazılımla uğraşsan kafan patlıyor.Belki de ben sevmiyorum ondan dolayı ama gerçekten böyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

Kolay iş var mı? Varsa bile o mesleğe ulaşmak zor.

Torpil yüzünden mi?

Yoksa eğitim puan üniversite yüzünden mi hocam?

• Spor yap, kaldır indir.
  • Ne doktor, ne mühendis ne yüksek lisanslar vsvsvs. mezunları yazılımcıların kazancının yarısına bile erişemez. Senin biraz şanssızlığın veya tecrüben eksiktir. Ağabeyim yazılım uzmanı. 3 sene piyasada çalıştıktan sonra kendi işini kurdu. İos v Android üzerine kendini geliştirdi. 1 kaç belediye ihalesinden sonra şuan para kazanmaya başladı. Piyasadan ziyade daha büyük işler ile uğraşıyor. Evet gecesi gündüzü pek yok şimdilik fakat illaki bir zaman sonra düzene girer. Maddiyat olarak getirisi iyi olduğundan ve kendi işi olduğundan pek sıkıntı yok şuanda. Ağabeyimin sıkı bir dostu sadece 1 firmanın sorumluluğundan ayda 30 bin lira + KDV fatura alıyor hemde her ay 5 yıllık kontratlı. Düşün ne derece kazanç var.
  • Yapma o zaman birader zorla mı yaptırıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: 37debdeb37

Dostum muhtemelen yazılımla uğraşmadın.Bana video izle,oyun oyna de bilgisayar başında 10 saat dururum.Ama 2-3 saat yazılımla uğraşsan kafan patlıyor.Belki de ben sevmiyorum ondan dolayı ama gerçekten böyle

Bitirme projem kaldı sadece mezun olmama, bilgisayar mühendisliği okuyorum, sadece kahve molalarıyla günlerce sabahladığımız zamanlar oldu, stajlar dışında uzun süreli işlere girmesem de saatlerce kod yazmanın verdiği stresi biliyorum, vücut yoruluyor ama uyuyunca geçmeyen şeyler değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

quote:

Bitirme projem kaldı sadece mezun olmama, bilgisayar mühendisliği okuyorum, sadece kahve molalarıyla günlerce sabahladığımız zamanlar oldu, stajlar dışında uzun süreli işlere girmesem de saatlerce kod yazmanın verdiği stresi biliyorum, vücut yoruluyor ama uyuyunca geçmeyen şeyler değil.

Hangi üniversitedesiniz hocam? Projeleri kim aracılığı ile buluyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Requizm

quote:

quote:

Koç üniversitesindeyim, çoğu bölüm dersimiz sınav sistemi değil de devamlı ödev ve projeler üstünden yürüyor, yani mezun olmak isteyen bir insanın sınava çalışayım diye lüksü olmuyor, devamlı projelerle uğraşıyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Requizm

quote:

quote:

Koç üniversitesindeyim, çoğu bölüm dersimiz sınav sistemi değil de devamlı ödev ve projeler üstünden yürüyor, yani mezun olmak isteyen bir insanın sınava çalışayım diye lüksü olmuyor, devamlı projelerle uğraşıyor.

Keşke tüm üniversiteler öyle olsa...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.