Şimdi Ara

Yazılım için tavsiye ye ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,


    Çok fazla konu var çok fazla yorum var google da aratınca. Ancak biraz uzun olabilir sonuna kadar okursanız neden konu açtığımı anlayabilirsiniz.


    Ben eskiden web tasarım işleri yaparak hayatımı idame ettiriyordum sonra 4 yıl kadar önce kurumsal bir firmada bilgi işlem izmir sorumlusu olarak çalışmaya başladım. Ailevi sebepler nedeni ile ailemin evine taşındım şuan 31 yaşında ve işsiz kalacak biriyim. Uzunca bir süredir izmir de artık çok fazla web tasarım işleri yapmadığım için programlama öğrenmek üzerine kafa yoruyorum. Ancak şöyle bir durum var ailemi bırakamayacağım için öğrendikten sonra ve ilerleyen yıllarda evden firmalara destek vererek yada upwork gibi linkedin gibi sitelerdeki taleplere cevap vererek para kazanmayı düşünüyorum. Sektör son yıllarda nedir 5-6 yıl önce herkes python derdi web alanında php derdi. şimdi kafamda android ve ios için uygulama geliştirme var ama siz tecrübeli arkadaşlar sektörü daha iyi takip eden arkadaşlar bana hangi dili yada dilleri önerir? Yardımcı olursanız çok sevinirim.


    TEşekkür ederim.








  • JS öğren ordan gerekirse React native kullanarak uygulama yaparsın, istersen pwa yaparsın istersen nodejs ile backend uygulamalar yaparsın.

  • bersgurs kullanıcısına yanıt
    iyi öneri de bunu uygulamak var... easier said than done oldu bu :)

    bence yazılım teknolojisine giriş yapmak isteyen biri programlama, uygulama geliştirmeden önce grafik tasarım ya da ses (audio) düzenleme gibi alanları bir denemeli cunku hem öğrenme eşiği (learning treshold) düşük, öğrenme eğrisi (learning curve) dik değil. Önceki işyerimde son derece başarılı C# geliştirici arkadaş İstanbul da ses düzenleme işleri yapmıştı, şu anki işyerimde Python / Django geliştirici arkadaş ek olarak grafik tasarım işleri de yapıyor, geçen yıl İngiltereye £200 'ük ufak bir iş yaptı. İlk çalıştığım işyerinde stajyer bir öğrenci vardı, yıllar sonra motosikletliler grubunda karşılaştık, AutoCAD ile bina dışı panel tasarımları yapıyordu, parası da bayağı iyiydi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet hala iş bulabilirsem bende web tasarım işleri yapıyorum ek olarak ama eskisi gibi iş yok. Ben artık tam zamanlı bir iş olarak yazılıma atılmak istiyorum. java, python, c dilleri genelde önerilen ama benim korkum piyasa mobile yöneldi her şey online bu yüzden mobil daha iyi olur diye düşündüm ama piyasaya hakim olmadığım için hangisi daha avantajlıdır iş imkanı çoktur bilmedim. dart mı öğrensem react native mi başlasam java mı. tabi ki bu süre zarfında ek işler ses düzenleme hatta video düzenleme yapılabilir biraz olsun para kazanmak için ama bir kaç ay da hızlıca öğrenip biraz olsun para kazanmaya sonrasında kazanıp öğrenmeye devam etmek istiyorum. bersgursun dediği o yüzden sanki biraz mantıklı geldi yani Javascript konusunda biraz bilgim var. web sitelerinde kullanmışlığımda var. kendimi geliştirip react native e ilerleyebilirim. daha iyi tavsiyesi ve yönlendirme yapabilecek arkadaşlara da şimdiden teşekkür ederim. zaman ayırdığınız için.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.