Şimdi Ara

Yazılım için MacBook

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayar müh. okuyorum M1 MBP 16GB Ram 256SSD Almayı düşünüyorum. Şu an windows pcde 80GB yer kullanıyorum mantığıma güvenerek 256gb tercih edebilirim ama daha sonradan sıkıntı yaşar mıyım emin değilim. Andorid development ile uğraşıyorum Mac alınca İos development'a girmek istiyorum. 256gb SSD kullanan yazılımcı arkadaşlar fikir verebilir mi? (Mac'te oyun, video edit, fotoğraf depolama vs yapmayacağım full yazılım odaklı kullanacağım.)

• m1 de android studio şu an betada
    rosetta versiyonu var tabi de ne kadar iyi bilmiyorum

beta(arm version)yı bi açıp UI a baktım, editorde scroll bile kasıyordu :D
    sonra kapattım, meraktan bi açmıştım

m1 air kullanıyorum

256 yeter muhtemelen, max 1 ay aktif kullandığınız proje olur herhalde, onlarca büyük proje ve remote packageler falan localde tutulmaz herhalde, gerektiğinde repositorylerden çekersiniz

m1 için yorum yapacak olursam mesela mysql falan düzgün çalışmıyor, docker versiyonu sadece x86 destekliyor yanlış bilmiyorsam
    bu tür sorunlar yaşayabilirsiniz

windows cihazınızın da yedekte olması gerekir

ben de 1 haftadır mac kullanıyorum, yazılımla ilgileniyorum

nodejs falan bakıyorum genelde, nodejs12 ile çalışıyordum bi repomda fakat m1'e node desteği node15 ya da 16 ile gelmiş o yüzden eski versiyonu kullanamıyorum :D aslında bu repoda localde node versiyonunu arttırırım ama prod da 12 çalışıyor, çok doğru olmaz

ama bazı npm paketleri node 12 den büyükte çalışmıyordu, daha önce yaşadığım sorunlar oldu, 12 kullanmam zorunluydu

bunun dışında güzel cihaz, en çok trackpad i sevdim ve windowlar arası geçişi falan

ben de yazın falan ios dev bakarım diye almıştım, merak ediyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• alimmm78 kullanıcısına yanıt

Seni bana Allah gönderdi :D Ya aslında MacBook Air 512SSD 16GB Ram ile MacBook Pro 256SSD 16GB Ram arasında kaldım. Air'de aktif soğutma olmadığı için uzun vadede sorun yaşar mıyım diye düşünüyorum. Youtubede videolar hep video render alma üzerine, o da CPU'yu sömürüyor. Render sırasında sıcaklıktan dolayı Air Pro'ya göre %10 civarı kayıp yaşıyor. Ama işte bu noktada kararsız kalıyorum. Ben edit yapmayacağım full yazılım odaklıyım ve CPU sömürülmesi sadece Kodları derlerken ve Emülatör açıkken oluyor. Yani aslında ısınma problemiyle karşılaşmam diye düşünüyorum ama emin olamıyorum. Sizin bu konu hakkındaki görüşünüz nelerdir?

• Dxfy D kullanıcısına yanıt
    bence uzun vadede fan gerekli olacaktır
    50-60 derecelere çıktığı oldu m1 air in
    bir de ev içinde serin bir yerdeyken

yazın falan sıcak bir bölgede daha da yüksek olacaktır, ve tabi de fan olmadığı için ısıyı kolayca yayamıyor

ben ssd yerin pro alırdım

harici 1tb ssd alırsınız 1-1.5k ya bulunuyor

tüm her şeyi cihazda depolarsanız 256 yetmeyebilir tabi de, bulut+harici disk ile işinizi görürsünüz herhalde

ben de 1 haftalık kullanıcı olduğum için pek hakim değilim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnanın hiç fotağraf, müzik, belge depolama alışkanlığım yok. Tek yapacağım yazılım işleri. Dediğiniz gibi belge depolayacaksam Google Drive var. Son olarak siz uzun vadede fan gerekli olacak mıdır diyorsunuz?

• Dxfy D kullanıcısına yanıt
    Merhaba cok benzer bi konu actim ve simdi sizin konunuzu gordum. Bende sizinle ayni ikilemde kaldim ve android ios development yapicam. O yuzden rami 16 kesin almam gerekiyor. Ssd 256 pro ve 512 air arasinda kaldim. Siz ne yaptiniz. Xcode android studio arti emulatorler ile kac gb bos alan kaldi eger aldiysaniz?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.