Şimdi Ara

Yazıcıyı Faks Olarak Kullanma Konusunda Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

56K Fax/Modemler aracılığı yazıcımı ile faks olarak kullanmak istiyorum. Amacım faks göndermek değil alabilmek. Fax/Modemler sayesinde bunu sağlamanın mümkün olduğunu duymuştum. Ancak faks alabilmek için faksın gönderildiği sırada bilgisayarımın açık olması zorunlu mu? Gönderilen faksları bilgisayar açık olmadan da almamın bir yolu var mı? Bunun için ek bir cihaz falan gerekiyorsa onu almaya da hazırım. Bilen arkadaşlar aydınlatırsa çok memnun olacağım, teşekkürler..

• hocam makinanızda fax modem var ise fax alma da verme de yapabilirsiniz xp de yazıcı ve fax ekleme yerinde bunu yapabilirsiniz gelen faxları yazıcıdan da çıktı alırsınız yada nette biraz araştırma yaparsanız fax programları var onlarda işinizi görür fax alıp fax gönderir + yazıcıdan istediğiniz faxın çıktısını alabilirsiniz
  • Yanıtın için çok teşekkür ederim Erdem. Ancak benim asıl merak ettiğim eğer elimde bir fax-modem ve yazıcı varsa, yazıcıdan fax çıktısı almanın bilgisayar bağlantısından bağımsız olarak gerçekleşmesinin mümkün olup olmadığı. Yani gönderilen faxları alabilmek için bilgisayarımın o anda açık olması gerekiyor mu? Bilgisayarın açık olmasını gerektirmeyen bir yolu var mı bu işin ?..
  • Lütfen artık bilen, anlayan bir arkadaş bunun teknik olarak mümkün olup olmadığını söyleyiversin bana, hergün bakıyorum bu başlığa, yazan eden yok..
  • Anlaşıldı; Türkiye'nin en büyük forumunda bu soruya bir yanıt bulamayacağız.. :(
    pc bağlantısı olmadan veya kapalı iken,
    faks modem ile size gelecek olan faksların
    printerınızdan siz müdehale etmeden ve dediğiniz gibi pc kapalı veya pc bağımsız olarak,
    faks alamazsınız?
  • Hepsi bir arada yazıcılar var fax-scanner v.s tarzı onlardan düşünebilirsiniz, telefonunuzu yazıcıya bağlıyorsunuz fax hangi hat üzerinde ise o an yazıcıyı açmanız kafi yada yazıcının açık olması kafi otomatik olarak alacaktır fax ı ancak fax-modem kartlarında bu mümkün değil bilgisayarınızın illa ki açık olması gerekecek ayarları da oldukça karışık bir ara uğraşmıştım ama pek randıman alamamıştım şimdi canon mx340 kullanıyorum çok çok memnunum.İyi forumlar.
  • Yanıtın ve önerilerin için çok teşekkür ederim skywalker06. Evet, çok fonksiyonlu yazıcılarda faks özelliği bilgisayardan bağımsız olarak çalışabiliyor fakat benim yapmak istediğim küçük boyutlu, kibar bir yazıcıyı faks olarak kullanabilme imkanıydı. Çok fonksiyonluların hepsi boyut olarak çok büyük, özellikle de faks özelliğini de barındıranlar.. Bildiğiniz küçük ve kibar bir model var mı yazıcı-tarayıcı-fax cihazı olarak ?.. Bu arada kolay dolum kartuşlarını kullanma imkanının olması en önemli hususlardan birisi. Teşekkürler..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.