Şimdi Ara

Yazdığım Writinglerdeki Hatalarımı Görmek İçin...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
6
Favori
2.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bazılarını buraya atmayı düşünüyorum çünkü sistem her hatayı göstermiyor. Burada en azından tyt sorusu atar gibi fikir alışverişi yapabilitim

• onceden neyi kullanıyordunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Grammarly

• Speaking yapamiyorum yemin ederim beynim duruyor ne yapicam aw

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şimdiye kadar okulla götürüyordum da baktım bir şey olmuyor (6 hafta 3 kek writing konusu) kendim write improve with cambridge sitesini kullanmaya başladım (reklam gibi oldu ama değil) Orada bazı hatalarımı söylüyor da her yazdığım writing için hocanın yanına gitmek istemiyorum o yüzden buraya atmayı düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F299EF3C6 -- 13 Kasım 2022; 21:33:44 >
  • RamseyBolton kullanıcısına yanıt
    Niye en baştan?

• hangi okul

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hacettepe

• Ya listening ve speaking için harika bir ortam ama writing gibi şeylerde pek etkisini göremedim grameri daha önceden bildiğim için pek bir şey değişmedi bende (ama bilmeyen için öğretici) ayrıca ödev yoğunluğu da az, ama 2. dönem yoğunlaşırsa bilmiyorum tabi, belki de ben çok aceleci davranıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F299EF3C6 -- 13 Kasım 2022; 21:40:25 >
  • "grammarly" kullanın.

• YaralıPanda kullanıcısına yanıt

Evet o uygulama bende yüklü ama bu sitede çalışmayınca unutmuşum

Şimdi baktım 10 hatam var hepsi de ufak tefek for/to, comma, have/has, s eki gibi şeyler

Düzeltince bir anda b2 sınırına geldi demek ki problemin kaynağı buymuş

Çok kanser be hocam beenmedim ben

• RamseyBolton kullanıcısına yanıt

Neden hocam?

Ben geçen dönemki İngilizce ödevimde kullanmıştım.

Hatalarımı çat çat yazmış. Genelde cümlelerini gereksiz uzatmışım. Onları gösterdi. Düzeltmem kolay oldu.

Pcye indirmiştim uygulamasını. Akademik paragrafta 10 tane birbirinden zırva hata bulmuştu. Enteresan
    Benim kullandığım sitede paraphrase yapma da var

• Hatalarını demeyeyim de cümlelerin alternatiflerinin nasıl olacağını görmek için Google translate kullanabilirsin.Translate eskisi gibi değil, şu an bayağı iyi çeviriyor.
    Neyse benim gördüğüm ufak şeyler şunlar:

"Living in a tourists areas" yerine "Living in a area inhabited by tourists" denilebilir. Very job opportunities" demek yerine "so many" denilebilir. Different kelimesini 3 f ile yazmak yerine 2 f ile yazabilirsin ve "tourists guide" yerine" tourists' guide " yazabilirsin. (sanırım aceleye gelmiş). Son cümlede "in areas" demek yerine areas kelimesini niteleyen bir kelime (these, those, the gibi) kullanmak daha iyi olurdu diye düşünüyorum.

• Güzel yazmışsın bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi upotemi -- 14 Kasım 2022; 3:21:58 >
  • Hocam bence B1 için oldukça ideal bir writing ama bir üst seviyeye çıkmak istiyorsanız kelime bilginizi ve kalıp bilginizi birazcık daha geliştirmek lazım bence. Mesela yazdığınız metinde arkadaşların belirttiğinin yanı sıra sürekli benzer kelimeleri ve kalıpları tekrarlama sıkıntısı var.

Bunun nesi kötü, sonuç olarak doğru? diye düşünebiliriz (ki ben arada sırada düşünüyorum) fakat adamların istediği bu. Aslında mesela kelime çeşitliliği güzel ama yine de benzer kelime ve kalıp tekrarı onlardan puan düşmesine neden olmuş olabilir. Mesela sürekli place yerine location, site, spot gibi kelimeler duruma göre değişmeli kullanılabilir. Ama büyük ihtimalle B1 olma nedeni bu değil. Mesela benim metinlerimi grammarly hep "poor variety of vocabulary" olarak işaretliyor ama Cambridge B2/C1 basıp geçiyor.

Aynı şekilde kalıp meselesine gelirsek bunu IELTS'e çalışan bir abimden duymuştum: Adamlar belli başlı kalıpları çok seviyor. "I cannot ...., let alone ...." gibi gibi. Bunları kullanmak büyük artı sağlıyor her zaman. Şöyle şunlardan biraz ezberleyip gerekli yerlerde kullanınca hocadan "I like it!" yazılı not kazanıyorsun (denendi onaylandı).

Mesela aşağıda biri okulda ödev olarak diğeri Write & Improve with Cambridge sitesinde yazdığım son 2 metin. Hatalar olabilir ve yeterince etkileyici olmayabilir fakat yine de belki işinize yarar. Aynı zamanda .edu maili ile grammarly'e kaydolup yazdıklarınızı bir de orada değerdirtin bence. Ben yeni başladım fakat fark ettim ki oldukça geliştirici bir şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickolangelo -- 14 Kasım 2022; 10:16:57 >

• kararsızadam123 K kullanıcısına yanıt
    Evet grammarly de hep ufak tefek hatalar çıktı düzeltip kontrol ettirince bir anda B2 sınırına yaklaştı.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.