Şimdi Ara

Yazdığım gibi bir sistem toplarken nelere dikkat etmeli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar herkese merhaba. Aşağıda temel parçalarını yazdığım gibi bir sistem toplarken ne gibi parametrelere dikkat etmek gerekiyor uyumlu çalışması için?

Anakartlar için vrm, mosfet gibi teknik tabirler kullanıldığını gördüm fakat tam anlamalarına hakim olmamakla birlikte mümkün olduğunca dayanıklı ve yeni bir kart seçmeyi düşünüyorum.

Yine aynı şekilde foruma şöyle bir göz atınca crucial ram'lerin amd işlemciler ile birlikte tercih edilmesi söylenmiş mesela bu neden?

Çok uçuk fiyatları olmadığı sürece hangi parça yerine neden başka parça seçmem gerektiğini de tavsiye edebilirsiniz maksat bilgi sahibi olup buna benzer bir sistemi yakın zamanda toplarken sorun yaşamamak.

Fikrinizi merak ettiğim parçalar ektedir.

Herkese iyi forumlar.
    Yazdığım gibi bir sistem toplarken nelere dikkat etmeli?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Bir de şey var mesela, böyle bir sistem toplarken 144hz monitör mü almak gerekir yoksa 75hz mi? İnsan yeri geliyor pubg de oynuyor assasins creed de oynuyor.

• topladığın sistemde bir sorun yok alabilirsin

ASUS GeForce PH-GTX1660S-O6G RTX1660 SUPER
    seçtiğin ekran kartı ile aynı seviyede
    İnventustan bu kartı alabilirsin
  • Forumda 1660ti parasına rtx 2060 alan bile olmuş,ekran kartı için kelepir kovalamakta fayda var sanırım. Yine de monitör bütçemin kısıtlı olmasından ötürü 1080p'nin üzerine çıkmayacağım sanırım. Bahsettiğiniz kartın incelemelerde yetersiz soğutmalı olduğunu okudum fakat ne kadar doğru bilemiyorum.

• öncelikle vatan pc den uzak durman gerek sonra pc toplaman gerek
  • Sistemin gayet iyi ama vatan dışında bir yerden toplamanı öneririm, imkan varsa tabi ki 144hz almalısınız sadece oyun olarak düşünmeyin normal kullanımda bile güzel bir deneyim sağlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Me[S]uT -- 16 Kasım 2019; 18:41:13 >
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    Açıkçası yazdığım ürünlerin fiyatlarına teknofiyat ve itopya gibi sitelerden bakınca da çok fazla fark göremedim (ekran kartı hariç). Peşin fiyatına 6 taksit olması cezbedici geliyor. Siz hangi siteyi tavsiye edersiniz?

• kesedibi K kullanıcısına yanıt
    her site taksit yapıyor fiyat olarak en uygun 2 site olarak 1.sinerji 2 olarak incehesap a bakabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 16 Kasım 2019; 18:44:9 >
  • Nvme ssd olarak 480gb corsair mp510 düşünebilirsiniz okuma yazma hızları ve iops değerleri güzel.
    https://www.itopya.com/corsair-480gb-force-mp510-nvme-m2-ssd-3480mb-okuma-2000mb-yazma/
    Sinerj ile alakalı çok fazla olumsuz şey duydum oraya sıcak bakmıyorum fakat incehesap güzel bir siteye benziyor teşekkür ederim

• Me[S]uT kullanıcısına yanıt
    Evet bu totale vurunca çok daha mantıklı bir seçenek olarak gözüküyor

sinerjiden defalarca alısveriş yaptım sorun yaşamadım incehesaptan da alışverisim oldu forumdan da çogu kişiye sinerjiden pc toplatmıslıgım var kimsede bir sorun yaşamadı fiyatlar normale göre uygundur

incehesap da güzeldir araştırın
    Peki bir sorum daha var: kasa içinde hazır olan psu'lar kötü müdür? 80+ yazıyorlar ama acaba biraz daha fazla verip ayrı psu mu almak gerekir sizce?

2 küçük fan yerine kaliteli büyük fan var
    küçük fanlılar yeterlimiymiş
    evet ciddi manada kötü oluyor sistemden kısmak için bu tarz hilelelr yapıalbiliyor

misal power boost rampage dark vs psu lar konuluyor

bazende fazla satılmayan corsair vs serisi gri etiket psu koyuyorlar
  • Şuradaki sitede yapılan incelemeye göre yükte 86° sıcaklık görülmüş. Açıkçası yüksek gibi geldi bana.

TechPowerUp
    ASUS GeForce GTX 1660 Super Phoenix Review
    https://www.techpowerup.com/review/asus-geforce-gtx-1660-super-phoenix/34.html

Sistemin ne kadar ihtiyacı olacağını bilemediğim için hazır sistemlerden pay biçip kendinden psu'lu kasa bakıyordum ben de meğer yanlış bakıyormuşum. Bu detayı öğrendiğim iyi oldu.

• Alacağınız psulu kasanın içinde ki psunun adı soyadı belli ise ona göre değerlendirme yapıp alabilirsiniz ama genelde pek iyi psu olmuyor hazır kasalarda

Aynı yerde
    Kart aşırı ısınmıyor The card does not overheat
    Yazıyor
  • Evet onu da okudum haklısınız. Diğer kartlara şöyle bir bakınca 70°'lerde olduklarını görünce pek hoşuma gitmedi ama fiyatı da çok kafa karıştırıcı :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.