Şimdi Ara

Yayalara yol vermemişim diye ceza geldi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
5.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Trafikteki araçların %95 i yaya geçidinde yol vermiyor. Umarım cezalar giderek artar. 6 ay Londra'da yaşadım, sadece 1 araç yaya geçidinde yol vermedi, yaya geçidinde durduğumu gören tüm araçlar 50 ile gitse bile fren mesafesi varsa ani fren yapip yol veriyor. Turkiyede yaya geçidinde yaya var diye gaza basan bile var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Türkiye'deki kalabalık ve düzen ile ayrıca kültürü ile hiçbir şekilde bu sorun düzelmez,ne kadar ceza yazılırsa yazılsın.

1 yıl içinde 5 kere yaya geçidinde yol vermeyip ceza yiyenin ehliyetini 2 yıllığına al, bak nasıl kuzu kuzu kurallara uyuyor.

Ceza yazılmasını sistem içerisine otutturmadıktan sonra arada bir yakalanmalar,bir değişikliğe yol açmaz.Amerika'daki gibi her hatasında ensesinde bitecek bir teşkilat gerek.

Aslında cezalar aynı gün tebliğ edilse ceza saatini ve anını hatırlamak daha kolay olacağından ben bunu hakettim veya öyle bir ihlal yapmadım diyerek kendimizden daha emin oluruz.

Ama bana gelen cezalar nedense hep 1 ay öncesine ait oluyor.

Daha geç tebliğ edilen cezalar bile var.

Hal böyle olunca insan o tarihte o saatte gerçekten ben o ihlali yaptım mı yoksa yanlışlık mı var diye düşünerek hakkımızı aramaya çalışıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sssemih24 -- 4 Temmuz 2025; 22:37:25 >
  • Ne yaya ne araç hiçbirinin sınırsız ve ölçüsüz yol kullanma önceliği olmaz. Daha doğrusu hiç kimsenin ölçüsüz bir hakkı olmaz. Batıda bazı ülkelerde oturmuş olabilir. Bu uygulama Yargıtay veya AYMden döner.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 29 Ekim 2025; 7:42:41 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Düzenleyen görevli kısmında adı yazan kişi cezayı yazan kişi değil. Cezayı yazanla belgeyi düzenleyen kişiler birbirinden farklı oluyor. Zannediyorum belgeyi masa başı görevinde olan bir polis memuru hazırlıyor. O sebeple hepimiz aynı ismi görüyoruz.

• Sadece bu Gürcan Zorlu adındaki şahıs hakkında yazmak için hesap açtım. Bundan 1 hafta önce önüme kırdı diye korna çaldığım siyah cam filmli sivil polis aracı çakarlarını açıp beni taciz etti bugün de eve makas tan 9200tl ceza yollamış. İki şeritli yolda nasıl makas atılır? Bu Gülcan Zorlu polislik haklarını kendi egosunu tatmin etmek için kullanan bir memur belli ki. Veyahut telefonla aranıp şu plakaya ceza yaz denen bir masa başı memuru. Ne olursa olsun, Kişisel husumetten keyfi ceza yazmak ve ya olmadığı ve görmediği bir olayı oradaymış gibi yazmak türk polisine yakışmaz.

Yayalara yol vermemişim diye ceza geldi

Gülcan Zorlu Sicil No: 483518

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dd1905gs -- 8 Ağustos 2025; 11:46:32 >

• Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

bence de kesilmemeli paris'de champs-elysees caddesi 5+5 on şeritli yol öyle yayalar var ki yeşilde geçmeye başlıyorlar kırmızı yanıyor hala yürümeye devam ediyor geçişini kırmızıda tamamlıyor; araçlara yeşil yandığı halde bir tanesi bile hareket etmiyor yayanın karşı kaldırıma ulaşmasını bekliyor, sürücüler içinden okkalı küfür ediyor ama yapacak bir şey yok hareket etse bu sefer okkalı ceza gelecek

CEZALAR UYGULANABİLİR OLDUĞU SÜRECE İNSANLAR MEDENİ BİR ŞEKİLDE DAVRANIRLAR

2011 Chevrolet Aveo LS Classic Sedan 1.4 AT - Siyah / Continental AllSeason Contact 195-50 R15

Nikon D7200; Nikkor 18-300; Nikkor 50; Tokina 100 Macro; Tokina 10-17 FishEye; Nikon SB910
  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

1976 da ingiltere'de üniversitede eğitimi görürken bir türk arkadaşımız ehliyet için tüm prosedürleri tamamlayıp yol imtihanına girdiğinde 5 arkadaş muhtemel güzergahda yaya geçidi olmayan yerde sotaya yatıp gelmesini bekledik;

arkadaş yaklaştığında yol kenarına yanaştık bize yol vermesini bekledik o da kibarca tamamen durup bize yol verdi. imtihan sonunda polis bizim arkadaşa türk olup da yayaya bu kadar saygılı birini şimdiye kadar görmemiştim demiş

2011 Chevrolet Aveo LS Classic Sedan 1.4 AT - Siyah / Continental AllSeason Contact 195-50 R15

Nikon D7200; Nikkor 18-300; Nikkor 50; Tokina 100 Macro; Tokina 10-17 FishEye; Nikon SB910
  • 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt

londra'da sana rast geldi mi; küçük kasabalarda yayalara çok kısa süre yeşil yanıyor muhtemelen 15 saniye ve tüm araçlar duruyor ve sonra sesli ikaz ile yayalara kırmızı yanıp sönüyor bu arada yaya ve araçlar kontrollü bir şekilde ilerliyorlar aynı tr de ki gibi, sesli ikaz bitince yayaya tamamen kırmızı araçlara yeşil yanıyor.

• Merhabalar, anladığım kadarıyla hepimiz bir koruma polisinden bahsediyoruz. Söz konusu kişiden bende yedim. Akmayan trafikte kafasını camdan çıkarmış bağırınıyordu. Bende bu kişi hakkında şikayetçi olmak istiyorum. Aracımda kamera var fakat ceza kesildiği zaman ile geliş tarihi arasında 15 gün olduğu için o güne ait kayıtlar silinmiş. Tehlikeli şekilde peşpeşe şerit değiştirmekten 9000 küsür lira ceza geldi. Hakkımı kesinlikle helal etmiyorum.

Ceza yediğim yer Kısıklı.

Merhaba.Zor durum,böyle max. tan ceza kesilmesi açıklamanız kadarı ile olan olaya göre.Yalnızca türk polisine yakışmaz diyerek olan kokuşmuşluğu bulandırmamak gerek.Ben polis olup rüşvet almayan çook ender gördüm duydum.He almaz sisteme uymaz iseniz zaten sizi barındırmıyorlar orada.İşte polis intiharları ortaya çıkıyor sisteme uymayan,itiraz edip değil çarka çomak sokmak ,temiz kalmak isteyenler için.

Bal tutan parmağını yalar.

Devltin malı deniz yemeyen domuz.

Özalın cümlesi,Benim memurum işini bilir.

Ve daha nelerin iliklerine kadar işlediği bir toplumdan ne bekliyorsunuz.Hepsi adeta küçük temel reis komünlerinde.Racon kesiyorlar.

Kirmizi yanar yanmaz kornaya basip taciz ve sıkıştirma yapti onumde motor surucusu eldivenini giydiginden 20 sn gecikti bagiris cagiris cakar sesini sonrasinda ceza geldi bumu sizin adaletiniz neye ceza kesiyorsun keyfi uygulama sadece bana yapilmamis tesaduf yazdim herked bu kisiden sikayetcı Allah bildigi gibi yapsin...

ayni cezayi keyfi banada kesmis dava açiyorum.

ben ömrümde bu kadar cahilce düşünen bir insan görmedim. konuda ki herkes ama HERKES anlamlandıramadığı şekilde ceza yediğini belirtiyor.

biri de çıkmış haketmişsinizdir diyor. ülkenin geldiği durumun özetisin birader.

• Bazen her zaman yapılan hareketlerin yasak olmadığı düşünüyoruz. İki şeritli gidiş dönüşlü ve düz iki çizgi olan yolda sollamak yasaktır örneğin. O çizgi soluksa ve ara sokaksa dalıp sollama yapabilirsiniz. Hatta önünüzdeki araç 15-20km/sa hızla gitse bile. Bundan bir sene kadar önce evimin sokağında başıma geldi. Solladığım kişi fahri müfettiş veya sivil polisti. Ceza yedim, itiraz ettim fakat onların beyanı geçerli olduğu için ceza silinmedi. Gerçekten de yoldaki çizgiler silik ve sokak arasıydı. Sonuçta ihlal var fakat bilgilendirmeler eksikti. En sonunda bir araç kamerası aldım. Cezanın yarısı tutarında. Bir daha yersem ve gerçekten haklı isem sildirebilirim diye düşünüyorum.

Bir diğer konu, her gün onlarca emniyet şeridi ihlali yapanları kayıt ediyorum fakat e-mail veya bir uygulama üzerinden şikayet oluşturamıyorum. Kurallara uyanlar en az uymayanlar kadar cesur olduğunda bazı şeyler çözülecektir.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.