Şimdi Ara

Yavuz Sultan Selim'den bir dörtlük!...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

sanma şâhım__/herkesi sen_____/sadıkâne____/yâr olur
    herkesi sen___/dost mu sandın__/belki ol_____/ağyâr olur.
    sadıkâne____/belki ol_________/âlemde_____/serdâr olur
    yâr olur_____/ağyâr olur______/serdâr olur__/dîdâr olur...

yukarıdan aşağıya okununca da aynı oluyor daha yeni gördüm :)

• sago
  • Sagopa Kajmer- Gölge Haramileri

Sagopa Kajmer in tabiri caizse mimar sinanın süleymaniye yi yaptığndaki ustalık işi vardır ya.

Sago nun da bu şarkısı tam ustalık zamanları.

Ha bi rde Maskeli Balo vardır ki, tadından yenmez. Her saniyesinde yeniden heyecanlanır yeni birşeyler düşünürsünüz. Her cümlede farklı bir siz bulursunuz..
  • yavuz'un bu şiir başka birinin değil. konuyu açan arkadaş da söylemiş zaten. ne ustalığınıdan bahsediyorsun?
  • sago ne alaka yaf?
    Tamam şarkısında varda yazan o değil.

Yavuz Sultan Selim in şiiridir bu.
    Bu özelliğini bilmiyordum. saol
  • şiirle ilgili belki başka hikayelerde vardır ama ben bildiğimi anlatayım.

yavuz'un veziri bir gün gelmiş ve hükümdarım size yazdığım şiiri okumak istiyorum demiş. vezir şiiri okumuş ama yavuz hemen bu benim şiirim demiş. sen nereden biliyorsun? vezir ben yazdım diye ısrar edince, yavuz; dur o zaman okuyayım sana şiiri tekrar demiş ve okumuş şiiri. vezir şaşırmış.

daha sonra vezir tekrar gelmiş ve aynı muhabbetler tekrarlanmış. bu şekilde defalarca devam etmiş. en sonunda vezir yavuz'un zekasının farkına varmış ve kendisinin okuduğu şiirleri hükümdarın hemen aklında tutup kendi şiiriymiş gibi kendisine aktardığını anlamış.

en son yine hükümdarım size şiirimi okumak istiyorum demiş. yavuz her zaman ki gibi kabul etmiş. vezir okurken yarıda kesmiş. hükümdarım bu da sizin şiiriniz mi demiş? yavuz hiç tereddütsüz benim diyince buyurun öyleyse siz devam edin demiş. yavuz'da ayak üstü hiç hazırlıksız bu şiiri okumuş kendisine.

belki gerçek, belki değil ama gerçekten çok zeki bir adammış.

• şiirin tam açıklaması ney?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.